خبر ها
واکنش تند حکومت طالبان به سخنان اخیر وزیر دفاع پاکستان در مورد سلطان محمود غزنوی
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، سخنان خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان در مورد سلطان محمود غزنوی، امپراطور قرن پنجم هجری شمسی، را محکوم کرد.
به گفتهی فطرت، خواجه آصف در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که محمود غزنوی برای غارت هند سفر میکرد و برای او قهرمان نیست.
فطرت شب گذشته در یک بیانیه تند در ایکس (توییتر سابق) خود نوشت که حکومت طالبان اظهارات خواجه آصف را غیرمسئولانه و بیاطلاعی وی از حقایق تاریخی خوانده است.
فطرت همچنین گفت که پاکستان نام محمود غزنوی را در راکتهای دفاعی خود قرار داده است.
معاون سخنگوی حکومت طالبان، محمود غزنوی را یک افغان مسلمان خواند که بر اساس مسئولیت دینی خود با همهٔ مردم مظلوم و تهدیدشدهٔ منطقه همدردی میکند.
سفر نماینده خاص پاکستان برای افغانستان به کابل؛ محمد صادق با سراج الدین حقانی دید
محمد صادق، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان، برای گفتوگو با مقامات طالبان به کابل سفر کرده است.
در شبکه ایکس یا تویتر سابق محمد صادق به روز سهشنبه عکسهایی از جریان دیدار او با سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخلهی حکومت طالبان منتشر شده است.
در ادامه آمده است که صادق خان با مقامات حکومت طالبان در مورد مسایلی چون روابط دوجانبه و امنیت منطقهای گفتوگو کرده است.
محمد صادق که سفیر پاکستان در افغانستان بود، در ماه دسمبر دوباره نماینده خاص پاکستان برای افغانستان تعیین شد.
پیش از آن آصف درانی، نمایندهٔ خاص سابق پاکستان برای افغانستان، در ماه سپتمبر از سوی شهباز شریف، صدراعظم پاکستان از این وظیفه سبکدوش شد.
محمد صادق در سال ۲۰۲۰ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان بود.
کوریای شمالی در حال همکاری با روسیه برای انتقال نیرو و تسلیحات به اوکراین است
اردوی کوریای جنوبی میگوید نشانههایی حاکی از آمادگی کوریای شمالی برای ارسال نیرو و تسلیحات بیشتر، از جمله طیاره های بی سرنشین به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین مشاهده کرده است.
به گزارش رادیوفردا بخش ایران رادیواروپای آزاد – رادیوآزادی لوی درستیز اردوی کوریای جنوبی روز دوشنبه ۳ جدی در بیانیهای افزوده که کوریای شمالی تاکنون راکت اندازهای چندگانه ۲۴۰ میلیمتری و هویتزرهای خودکار ۱۷۰ میلیمتری، توپهای دوربرد که روی موترهای زرهی نصب میشوند، به روسیه ارسال کرده و مصروف تدارک ارسال این تسلیحات به روسیه است.
اوکراین، کوریای جنوبی و امریکا میگویند که در حال حاضر حدود ۱۲ هزار سرباز کوریای شمالی در روسیه مستقر اند.
اداره امنیت کوریای جنوبی هفته گذشته اعلام کرد که حدود ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی در نبردها در اوکراین کشته و حدود هزار نفر مجروح شدهاند.
این مقام اردوی کوریای جنوبی افزوده است که کوریای شمالی با حمایت روسیه تلاش خواهند کرد که در سال آینده میلادی اقدامات تحریک آمیز بیشتری، نظیر آزمایش راکتهای قارهپیما و آزمایشهای هستهای انجام دهند و به این وسیله موضع خود در مذاکرات احتمالی با امریکا را تقویت کنند.
دونالد ترمپ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را وحشتناک خواند
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا، بار دیگر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را "وحشتناک" خواند و قول داد که قدرت نظامی کشورش را تقویت کند.
او روز یکشنبه ۲۲ دسمبر در سخنرانیش در میان هوادارانش در منطقه فینکس ایالت آریزونا گفت که هیچ کسی سلاح هایی را که اداره بایدن در افغانستان به جا گذاشته و سربازانی که در میدان هوایی کابل کشته شدند به یاد نمی آورد. وی گفت که من همه ای آنها را به یاد دارم.
وی از اداره بایدن به خاطر واگذاری میلیون ها دالر تسلیحات امریکایی به طالبان انتقاد کرد.
ترمپ گفت که متاسف است که بخش زیادی از این سلاح ها را در افغانستان رها کرده اند و این وحشتناک است.
ریس جمهور منتخب امریکا در مورد تقویت اردوی این کشور گفت که اردوی امریکا را به گونه ای باز سازی و تقویت خواهد کرد که نظیر آن در گذشته وجود نداشته است.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا که قرار است برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در ۲۰جنوری به قصر سفید بازگردد، بارها از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان انتقاد کرده است.
او پیش از این در جریان مبارزات انتخاباتی گفته بود که اگر من در زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان رئیس جمهور می بودم، هیچ سلاح امریکایی را برای طالبان باقی نمی گذاشتم.
وزارت فواید عامه: حمل و نقل کالاهای تجارتی از طریق راه آهن افزایش یافته است
وزارت فواید عامه حکومت طالبان می گوید که در ماه قوس سال جاری خورشیدی ۴۵۲هزار و ۱۳۳متریک تُن انتقالات از طریق راه آهن در افغانستان صورت گرفته است.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی این وزارت روز دو شنبه در شبکه ایکس یا تویتر سابق این موضوع را بیان کرده است.
وی افزوده است که این انتقالات از طریق بندر حیرتان، بندر آقینه، تورغندی و خواف هرات وارد و صادر شده است.
وزارت فواید عامه حکومت طالبان در حالی در این مورد سخن می گوید که بانک جهانی در گزارش اخیر خود که در چهارم دسمبر منتشر شد هشدار داده بود که اقتصاد افغانستان با آزمون هایی مواجه است و آیندهٔ آن روشن نیست.
پیش از این بانک جهانی نیز در یک گزارش دیگر گفته بود که صادرات افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته و دلیل آن افزایش مالیات بر اموال تجار افغان از سوی پاکستان یاد شده است. اما طالبان این گزارش را دور از حقیقت خوانده بودند.
مهاجرت ساکنان مومند بایزو بنابر ورود افراد مسلح در این منطقه
شماری از رهبران در مناطق قبایلی مومند در خیبر پختونخوا پاکستان می گویند که ورود افراد مسلح به این منطقه مردم را وادار کرده که این منطقه را ترک کرده و مهاجر شوند.
این رهبران در صحبت با بخش مشال رادیوآزادی گفته اند که اعضای طالبان پاکستانی به منطقه آنها آمده اند و مردم مجبور شده اند که این منطقه را ترک کنند.
به گفته آنها مردم منطقه راه مهاجرت را در پیش گرفته اند و نمی دانند چه آینده ای در انتظار آنهاست.
در اثر عملیات های نظامی که از سوی اردوی پاکستان در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ میلادی در این منطقه صورت گرفت، تعداد زیادی از مردم به مناطق دیگر مهاجرت کردند.
ولسوالی مومند ایالت خیبر پختونخوا که نزدیک به پنجصد هزار تن در آن زندگی میکنند، نزدیک به ولسوالیهای لعلپور، گوشته و مومند دره ولایت ننگرهار افغانستان است.
پیش از این، مشکلی در رفت و آمد بین این مناطق وجود نداشت، اما از سال ۲۰۱۶ به اینسو پاکستان داشتن ویزا و پاسپورت را در این مناطق اجباری ساخته است.
دو سالگی ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی در افغانستان
دو سال از ممنوعیت کار زنان در نهاد های خارجی در افغانستان می گذرد.
حکومت طالبان در ۲۴ دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی با صدور مکتوبی کار زنان را در همه ادارات غیردولتی بشمول دفاتر ملل متحد ممنوع اعلام کرد.
در این مکتوب آمده بود که در صورتی که مؤسسات از این حکم سرپیچی کنند، جواز فعالیتشان لغو خواهد شد.
پس از این تصمیم حکومت طالبان، شماری از موسسات امداد رسان فعالیتهای خود در افغانستان را به حالت تعلیق درآوردند و شماری هم فعالیت خود را کاهش دادند.
این ممنوعیت طالبان در کنار بیکاری زنان، باعث افزایش خشونت های خانواده گی، مشکلات روحی و روانی، افزایش فقر و همچنان باعث مختل شدن کمک رسانی در دوسال گذشته به نیازمندان شده است.
این اقدام طالبان واکنش های شدیدی را از سوی موسسات کمک رسان و نهاد های حقوق بشری در دوسال گذشته نیز در پی داشت.
طالبان در بیشتر از سه سال حاکمیت شان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کرده اند، دروازه های پوهنتون را به روی زنان و دختران بسته اند، زنان را از کار در بیشتر اداره های دولتی و تمامی موسسات خارجی و رفتن به پارک های تفریحی منع کرده اند، زنان اجازه سفر بدون محرم را ندارند و در آخرین مورد زنان و دختران را از آموزش در انستیتوت های طبی نیز محروم ساخته اند.
رویداد ترافیکی در ایران ۲۲ کشته و زخمی برجای گذاشت
دستکم ۹ تن پس از آن امروز دوشنبه ۴ جدی در جنوبشرق ایران جان باختند که یک بس با یک تانکر مواد سوخت تصادم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس ، محمد مهدی سجادی رئیس جمعیت هلال احمر در ولایت سیستان و بلوچستان به خبرگزاری رسمی ایرنا گفت که در این رویداد در نزدیک شهر زاهدان ۱۳ تن نیز زخمی شده اند.
روز شنبه بر اثر سقوط یک بس به یک درۀ باریک در ولایت لرستان ده نفر جان باختند.
پیش از آن در ماه اسد امسال ، ۲۸ تن از زائران پاکستانی که به عراق می رفتند در نتیجۀ واژگون شدن بس حامل شان در ولایت یزد ایران جان دادند.
استقبال طالبان از تصمیم عربستان برای بازگشایی سفارت این کشور در کابل
وزارت خارجۀ حکومت طالبان از تصمیم عربستان سعودی برای بازگشایی سفارت این کشور در کابل استقبال کرده است.
حافظ ضیااحمد تکل ، معاون سخنگوی این وزارت به رادیو - تلویزیون ملی در کنترل طالبان امروز دوشنبه ۳ جدی گفت که حکومت طالبان با سفارت عربستان سعودی همکار خواهد بود و به حفاظت آن توجه می کند.
او افزود:
«خوشبین هستیم که بازگشایی سفارت آنها روابط و همکاری بین افغانستان و عربستان سعودی را گسترش دهد و بتواند که به مشکلات و خواست های افغان های مقیم عربستان به موقع رسیدگی و به گونه بهتر تسهیلات فراهم شود.»
پیش از این ، سفارت عربستان سعودی در افغانستان در پستی در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) اعلام کرده بود که بر اساس اراده حکومت عربستان سعودی برای ارایه خدمات به مردم افغانستان، تصمیم گرفته شده تا فعالیتهای این سفارت سر از روز یکشنبه دوم جدی از سرگرفته شود.
عربستان سعودی در ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱ گفت که دپلوماتهای خود را به دلیل «وضعیت ناپایدار» ناشی از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان از این کشور بیرون کرده است.
سپس ریاض در ماه نوامبر آن سال اعلام کرد که خدمات قنسولی را در افغانستان دوباره آغاز می کند.
حکومت طالبان را هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته است.
عربستان یکی از سه کشوری بود که در دورۀ اول حاکمیت طالبان که از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ دوام کرد ، حکومت این گروه را به رسمیت شناخته بود.
وزارت مالیۀ حکومت طالبان: متقاعدینِ برای اثبات حقوق تقاعد شان به محکمۀ اختصاصی مراجعه کنند
وزارت مالیۀ حکومت طالبان از متقاعدینِ پیش از حاکمیت دوبارۀ این گروه در افغانستان خواسته است که برای اثبات حقوق تقاعد شان به محکمۀ اختصاصی حقوق تقاعد مراجعه کنند.
این وزارت در اعلامیه ای روز یکشنبه ۲ جدی گفت که به درخواست های متقاعدین طبق طرزالعمل های مشترک تعیین شدۀ وزارت مالیه و ادارۀ مربوطه و اصول شرعی رسیدگی می شود.
ملا هبت الله آخندزاده ، رهبر طالبان در فرمان هشت ماده ای پرداخت حقوق متقاعدین را به محکمۀ اختصاصی حقوق بازنشستگی واگذار کرده است.
خبرگزاری باختر در کنترل طالبان ، متن این فرمان را روز شنبه اول جدی منتشر کرد.
آخندزاده در ماه حمل امسال دستور داده بود که از معاش کارکنان دولت پول تقاعد اخذ نشود.
سن تقاعد کارمندان دولت در افغانستان ۶۵ سال یا چهل سال سابقۀ خدمت در دولت است.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان در تابستان سال ۱۴۰۰ هجری شمسی ، حقوق متقاعدین را پرداخت نکرده اند.
بازنشستگان می گویند که با مشکلات اقتصادی رو به رو اند و بار ها از حکومت طالبان خواسته اند که حقوق شان را بپردازد.