خبر ها
حادثه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار جان چهار تن را گرفت
![حادثه ترافیکی در یکی از شاهراههای افغانستان-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/cfc0d2f3-64df-4f08-b934-1a5b445910a6_w250_r1_s.jpg)
بر اساس گزارش ها، در یک حادثه ترافیکی شب گذشته در ولایت میدان وردک دست کم چهار نفر کشته و ده تن دیگر زخمی شدند.
این رویداد در شاهراه کابل - قندهار در منطقه دشت توپ این ولایت روی داد که دو موتر مسافربری با یکدیگر برخورد کرده اند.
گزارش ها حاکی از آن است که در این حادثه چهار نفر از جمله یک زن جان باخته و ده نفر دیگر مجروح شده اند.
مجروحان این حادثه به شفاخانه ولایتی منتقل شدند و وضعیت تعدادی از آنها وخیم گزارش شده است.
خرابی سرکها و نقض قوانین ترافیکی از سوی رانندگان اغلب منجر به وقوع حوادث ترافیکی در افغانستان میشود.
بر اساس ارقام ریاست ترافیک طالبان، در جریان امسال خورشیدی چهارهزار رویداد ترافیکی در این کشور ثبت شده است.
انفجار ماین بر کارگران معدن ذغالسنگ در بلوچستان چندین کشته و زخمی به جا گذاشت
![مراسم تدفین کارگران معدن در پاکستان](https://gdb.rferl.org/1ea7bbd5-0e08-41a8-a3e8-08dd4a814ce6_cx0_cy3_cw0_w250_r1_s.jpg)
بر اثر انفجار بر موتر کارگران معدن ذغالسنگ در ایالت بلوچستان پاکستان دستکم یازده نفر کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.
یک مقام ملیشه محلی گفته که معدنچیان در حال حرکت به سمت معدن هرنای در این ایالت بودند که با یک وسیله انفجاری کار گذاشته شده در جاده بر خورد کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای امنیتی پاکستان در این منطقه با جدایی طلبان مسلح می جنگند.
این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت که این وسیله انفجاری کنار جاده احتمالاً از راه دور منفجر شده است.
هنوز کسی یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
حضرت ولی آقا قوماندان امنیه محلی گفت که در زمان انفجار هفده معدنچی سوار این موتر بودند.
یکی از داکتران در شفاخانه محلی وضعیت دو مجروح را وخیم توصیف کرده است.
دونالد ترمپ فرمان «تجارت متقابل و تعرفه ها» را امضا کرد
![دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/618cd9c1-faed-46b4-b1df-82c94b9e91dd_w250_r1_s.jpg)
براساس این فرمان دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ، مالیات و تعرفه بر واردات کشورهایی وضع خواهد شد که بر صادرات امریکا تعرفه وضع میکنند.
ترمپ شام روز پنجشنبه هنگام امضای این فرمان به خبرنگاران گفت که این تصمیم را "برای تامین عدالت" گرفته و هیچ کشوری نمی تواند، شکایت کند.
ترمپ افزود، کشورهای دیگر از امریکا مالیه می گیرند، از اینرو میخواهد که از آنها مالیه گرفته شود.
به گفتۀ رئیس جمهور امریکا، ممکن است این سیاست موجب تورم موقتی شود، اما در درازمدت باعث توسعۀ بازار تجارت در امریکا و از بین بردن هرگونه عدم تعادل تجارتی، خواهد شد.
مکرون: فرانسه آماده مبارزه علیه گروههای افراطی در سوریه است
![امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه](https://gdb.rferl.org/8c541f1d-b8f1-4f1b-baf7-7445c962a0d4_cx0_cy10_cw0_w250_r1_s.jpg)
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه در سخنرانی اش در کنفرانس بینالمللی سوریه در پاریس گفت، فرانسه آماده است، تا اقدامات بیشتر را بر ضد گروههای افراطی در سوریه اتخاذ کند.
مکرون تاکید کرد که شبه نظامیان طرفدار ایران نباید به سوریه برگردند و پیشنهاد کرد تا "نیروهای دموکراتیک سوریه" که از سوی غرب حمایت می شوند، باید به نیروهای ملی سوریه، بپیوندند.
رئیس جمهور فرانسه از حکومت موقت سوریه نیز خواست که با ائتلاف به رهبری امریکا بر ضد گروههای افراطی همکاری کند.
در این کنفرانس که سومین نشست بینالمللی در مورد سوریه پس از سقوط رژیم بشار اسد محسوب می شود، مقامات اروپایی و عربی به شمول اسد الشیبانی وزیر امور خارجه حکومت موقت سوریه، حضور داشتند.
امروز چهارده فبروری روز جهانی عشاق است
![افغانستان - یک فروشنده در کابل پوقانه هایی سرخ را می فروشد، آرشیف](https://gdb.rferl.org/AF6A932E-F9E0-46FC-B185-650FA994BD55_w250_r1_s.jpg)
امروز جمعه ۱۴ فبروری ولنتاین یا روز عشاق است.
از این روز در بسیاری از کشور ها تجلیل می شود ؛اما در افغانستان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در این کشور در بیش از سه سال گذشته ، برخی از مردم روز عاشقان را پنهانی تجلیل می کنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان قبلاً به رادیو آزادی گفته بود که تجلیل از ولنتاین فرهنگ غربیها است و در فرهنگ و جامعۀ مردم افغانستان جای ندارد.
عشاق در این روز با هدیه دادن گل به یک دیگر ابراز محبت می کنند و تعهد محکم تری به دوستی شان می بندند.
کمکرسانی سازمان ملل به عودتکنندگان افغان همزمان با تشدید اخراجها از ایران و پاکستان
![یک دختر مهاجر افغان در موتری در حال برگشت به افغانستان](https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-ae76-08dbd9e432f7_w250_r1_s.jpg)
با تشدید روند اخراج افغانهایی فاقد اسناد مهاجرت از پاکستان و ایران، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از ادامۀ کمکرسانی با عودتکنندگان افغان خبر میدهد.
فرامرز برزین، معاون سخنگوی این نهاد در افغانستان به رادیو آزادی روز پنجشنبه ۲۵ دلو گفت که استراتیژی جدید را برای سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ برای حمایت از عودتکنندگان و بیجا شدگان در این کشور راهاندازی کردهاند.
او افزود:
«کارهای کلیدی ما مانند کمکهای نقدی، فراهمسازی مسکن دایمی، سرمایهگذاری در کسبوکارهای کوچک و متوسط و همچنان آموزش مهارتهای فنی و حرفهای است. با این حال نیازها بسیار زیاد است و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای کمک به مردم افغانستان به کمک دونرها یا تمویلکنندگان خود متکی است.»
این در حالی است که شماری از افغانهایی برگشته از کشورهای همسایه میگویند که با مشکلات متعدد رو به رو اند و هنوز هیچ کمکی دریافت نکردهاند.
برخی دیگر میگویند که کمکهایی که با آنان صورت گرفته کافی نبوده و نیاز به مساعدت بیشتر دارند.
سازمان بینالمللی مهاجرت گفته است که در سال ۲۰۲۴ میلادی یک میلیون و دوصد هزار مهاجر افغان فاقد مدرک از ایران و پاکستان به افغانستان برگشتهاند.
حماس میگوید که سه گروگان دیگر را آزاد خواهد کرد
![تظاهرات برای آزادی گروگانها](https://gdb.rferl.org/ece17b80-f63d-4e2a-7bd0-08dd3bb48444_w250_r1_s.jpg)
گروه تندرو حماس که توسط ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است روز پنجشنبه ۲۵ دلو اعلام کرد که ۳ گروگان دیگر اسرائیلی را طبق برنامه رها خواهد کرد.
عبداللطیف القانوع سخنگوی حماس به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که این گروگان ها روز شنبه آزاد خواهند شد.
این گروه تندرو روز دوشنبه اسرائیل را به نقض توافق آتشبس در غزه متهم کرد و گفته بود که به این دلیل، دور بعدی رهایی گروگان ها را به تعویق خواهد انداخت.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده شام روز سهشنبه ۲۳ دلو هشدار داد که تمامی گروگانهای اسرائیلی باید تا ظهر روز شنبه هفتۀ آینده آزاد شوند و در غیر این صورت توافق آتشبس لغو شود.
حماس گفته است که در قاهره با مقامات مصری گفتگو کرده و با صدراعظم قطر در مورد انتقال سرپناههای بیشتر، لوازم طبی، مواد سوخت و تجهیزات سنگین برای پاکسازی آوار به غزه در تماس است.
به گفتۀ حماس، میانجیها برای رفع «تمام موانع» وعده کردند.
طالبان خواستار کمک سازمان جهانی صحت برای تجهیز شفاخانۀ درمان سرطان در کابل شدند
![سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان](https://gdb.rferl.org/73a20487-8895-4abc-b238-08dd4a80fec4_cx0_cy10_cw0_w250_r1_s.png)
مولوی نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، خواستار کمک سازمان جهانی صحت با شفاخانۀ ۲۰۰ بستر درمان سرطان در کابل شده است.
این وزارت در خبرنامهای روز پنجشنبه ۲۵ دلو گفت که دو طرف در مورد خدمات شفاخانه، امکانات تشخیص در آن، تجهیز شفاخانه و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی بحث کردند.
آقای جلالی حمایت سازمان جهانی صحت را در زمینۀ تجهیز شفاخانۀ تداوی سرطان مهم خوانده است.
هرچند وزارت صحت عامۀ طالبان گفته که این شفاخانه بهزودی فعال خواهد شد؛ اما هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه وقت به عرضۀ خدمات آغاز میکند.
بر اساس آمار بنیاد مبارزه با سرطان، تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، تعداد بیماران سرطان در افغانستان به حدود ۵۰۰ هزار نفر گزارش شده بود.
به دلیل نبود امکانات درمان در افغانستان، بسیاری از بیماران سرطان برای تداوی به خارج از این کشور، بهویژه پاکستان، میروند.
۶۳ مهاجر افغان از زندانهای پاکستان آزاد و به کشور برگشتند
![مهاجران افغان در حال برگشت به کشور](https://gdb.rferl.org/6c9c4c73-3b9e-4442-a232-08dd4a814ce6_w250_r1_s.jpg)
وزارت مهاجرین و عودتکنندگان طالبان از رهایی ۶۳ افغان از زندانهای پاکستان و برگشتشان به افغانستان خبر داده است.
این وزارت در شبکۀ ایکس توییتر سابق روز پنجشنبه ۲۵ دلو نوشت که ۱۵ تن از این افغانها اعضای چهار خانوادهاند.
در ادامه آمده است که این شهروندان افغانستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت در شهرهای مختلف پاکستان بازداشت و بین ۲ تا ۶ روز در زندانهای این کشور بودند.
پاکستان روند دستگیری افغانهایی به گفتۀ اسلامآباد «فاقد اسناد» را در پایتخت اسلامآباد در ماه جنوری امسال آغاز کرد و بر اساس گزارشها از آن زمان تا حال صدها افغان بازداشت شده و شماری از آنان به افغانستان برگشتانده شدهاند.