لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۷ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۶

افغانستان

سازمان عفو بین الملل: احمد فهیم عظیمی از زندان طالبان آزاد شد

احمد فهیم عظیمی که حدود یازده ماه را در زندان طالبان سپری کرد.
احمد فهیم عظیمی که حدود یازده ماه را در زندان طالبان سپری کرد.

سازمان عفو بین الملل از رهایی احمد فهیم عظیمی فعال حق آموزش خبر میدهد.

این سازمان در صفحه خود درشبکه اجتماعی اکس ( تویتر سابق) امروز از رهایی آقای عظیمی خبر داد ولی نگفت که وی چه زمانی ودرکجا رها شده است.

احمد فهیم عظیمی بتاریخ هفدهم اکتوبرسال گذشته درکابل بازداشت شده بود.

سازمان عفو بین الملل می گوید که عظیمی برای حق آموزش دختران وزنان فعالیت می کرد و اصلا نباید بازداشت می شد.

اعضای خانواده وی دراین اواخر به رسانه ها گفته بودند که وضعیت روحی وجسمی وی رو به خرابی نهاده و وی وشب روز را با دشواری در زندان سپری میکند.

محکمه حکومت طالبان در اول اپریل درحکمی که در غیاب احمد فهیم عظیمی صادر کرد، وی را به یکسال حبس محکوم کرد اما آقای عظیمی آن را نپذیرفته و استیناف‌طلب شد.

دیدبان حقوق بشر: کشاندن طالبان به محکمۀ بین‌المللی عدالت، می‌تواند سرآغاز رسیدن به عدالت باشد

لوگوی دیدبان حقوق بشر
لوگوی دیدبان حقوق بشر

دیده‌بان حقوق بشر می گوید که ابتکار اخیر جرمنی و چند کشور دیگر برای کشاندن طالبان به محکمۀ بین‌المللی عدالت می‌تواند سرآغاز رسیدن به عدالت در زمینۀ نقض گسترده حقوق زنان و دختران از سوی طالبان باشد.

جرمنی، استرالیا، کانادا و هالند روز چهارشنبه(25 سپتمبر) در یک اعلامیه مشترک هدف خود را برای پاسخگو ساختن طالبان در قبال نقض کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان، با کشاندن این قضیه به محکمۀ بین‌المللی عدالت ابراز داشتند.

فرشته عباسی عضو دیده بان حقوق بشر دیروز(25 سپتمبر) در شبکه اکس(تویتر سابق) در اعلامیه‌ای گفت که این اقدام ممکن است سرآغاز راهی به سوی تحقق عدالت در یک محکمۀ جهانی در زمینۀ نقض جدی حقوق بشر علیه زنان و دختران افغان از سوی طالبان باشد و نیاز است تا سایر کشورها نیز از این تلاش حمایت کنند و زنان افغان در این روند شامل شوند.

در عین حال حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان امروز(26 سپتمبر) در شبکه اکس(تویتر سابق) تبعیض جنسیتی و نقض حقوق بشر در افغانستان را رد کرده است.

فطرت ادعا کرده که حقوق بشر در افغانستان مصون است و برخی از کشورها در تلاش تبلیغات علیه طالبان هستند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در سال 2021 میلادی، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون ها منع شدند و کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسان و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد.

دست‌فروشان افغان مقیم ایران از کار در شهر تهران منع شدند

دستفروشی در تهران
دستفروشی در تهران

سعید بیگی، رئیس ادارۀ تنظیم کار ایران، روز چهارشنبه (۲۵ سپتمبر) در مصاحبه‌ای با خبرگزاری "ایرنا" در تهران گفت که مناسب نیست که اتباع خارجی فاقد اسناد اقامت قانونی در ایران ساکن شده و آزادانه از منابع ملی این کشور استفاده کنند.

به گفته بیگی، دست‌فروشان به شمول خارجی‌ها اجازۀ کار را در ایران ندارند و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.

این در حالیست که در این اواخر گزارش‌هایی از افزایش آزار و اذیت مهاجرین افغان در ایران منتشر شده و مقامات ایرانی گفته‌اند که در شش ماه آینده حدود دو میلیون مهاجر افغان فاقد اسناد را از آن کشور اخراج خواهند کرد.

کرن دکر: آموزش یک حق اساسی بشری است اما در افغانستان نصف جمعیت از آن محروم‌اند

کرن دکر شاردافیر، سفارت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان
کرن دکر شاردافیر، سفارت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان

کرن دکر شاردافیر، سفارت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان که در شهر دوحه، پایتخت قطر مستقر است، می‌گوید که به واشنگتن رفته است تا با با روزماری دی کارلو معاون سازمان ملل متحد و رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ این کشور در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان، در مورد پروسۀ دوحه گفتگو کند.

خانم کرن روز چهارشنبه (۲۵ سپتمبر) در اعلامیه‌ای همچنین گفت که به تازگی در نشستی با جان باس، معاون وزیر امور خارجۀ امریکا، در مورد آموزش و پرورش در افغانستان صحبت کرده است.

کرن دکر شاردافیر، سفارت امریکا برای افغانستان، آموزش و پرورش را یک حق اساسی بشری برای همه خوانده و گفته است که متأسفانه افغانستان در شرایطی قرار دارد که نصف جمعیت آن از این حق بشری محروم هستند. طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی، پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون‌ها منع شدند و کار زنان و دختران افغان در بسیاری از ادارات دولتی و تمامی موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد.

شمار تلفات درگیری‌های منطقه کرم ایجنسی پاکستان به ۲۵ نفر رسید

پولیس پاکستان
پولیس پاکستان

مقام‌های پاکستانی امروز ۵ میزان گفتند که شمار تلفات درگیری‌های جاری میان شیعه‌ها و سنی‌های منطقه کرم ایالت خیبرپختونخوا به ۲۵ تن رسیده است.

براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، در این درگیری مرگبار که از روز شنبه گذشته جریان دارد، ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

درگیری به دلیل مناقشه روی ملکیت زمین آغاز شده است.

مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که تلاش می‌کنند تا از مبدل شدن منازعه زمین به خشونت فرقه‌ای در منطقه کرم واقع در شمال غرب و مرز افغانستان جلوگیری کنند.

پیش از این در ماه جولای امسال هم ده‌ها تن از دو طرف بخاطر منازعه مشابه در این منطقه کشته و زخمی شده بودند.

منطقه کرم در سال‌های اخیر شاهد خشونت‌های فرقه‌ای میان باشنده‌گان شیعه و سنی‌اش بوده است.

مسلمانان شیعه حدود پانزده درصد از جمعیت ۲۴۰ میلیونی پاکستان با اکثریت سنی‌ها را تشکیل می‌دهند.

اتحادیهٔ اروپا کمک بشری ۱۴۶ میلیون یورو را به افغانستان اعلان کرد

بیرق اتحادیه اروپا
بیرق اتحادیه اروپا

یوتا اورپیلاینن، کمیشنر اتحادیۀ اروپا برای مشارکتهای بین المللی ،کمک تازۀ این اتحادیه به ارزش ۱۴۶ میلیون یورو را به افغانستان اعلام کرد.

خانم اورپیلاینن در بیانیه ای روز چهارشنبه گفت که این کمک مالی برای زنان، کودکان ، بیجا شده گان داخلی و افغان های عودت کننده اختصاص یافته است.

کمیسیون اروپایی گفته که با این کمک به نیازهای فزایندۀ مردم افغانستان تاحدی رسیدگی خواهد شد به خصوص در شرایطی که حقوق زنان و دختران در این کشور نقض می شود.

این مقام اتحادیۀ اروپا گفته است که این اتحادیه قاطعانه از مردم افغانستان حمایت می کند.

به گفتۀ او ، به هر قدر که حکومت طالبان آزادی های زنان و دختران را بیشتر محدود کند، نیاز به حضور اتحادیۀ اروپا و جامعۀ بین المللی بیشتر میشود.

خانم اورپیلاینن تاکید کرده که زنان نقش قبل ملاحظه در برنامهریزی و اجرای این کمک خواهند داشت.

اتحادیۀ اروپا از سال ۲۰۲۱ میلادی به اینطرف ۹۰۳ میلیون یورو به مردم افغانستان کمک کرده که از این مقدار پول ۷۴۳ میلیون یورو، کمکهای بشری بوده است.

حکومت طالبان خواهان پیوستن به سازمان اقتصادی بریکس شد

بیرق طالبان
بیرق طالبان

حکومت طالبان خواستار شمولیت در سازمان اقتصادی بریکس شده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان به روز چهارشنبه گزارش داد که کشور های بزرگ اقتصادی از جمله روسیه ، هند و چین با مجمع بریکس مرتبط هستند و به گفتۀ او طالبان اکنون با این کشور ها روابط اقتصادی و تجاری خوبی دارد.

فطرت گفته است که حکومت طالبان علاقه مند است که روابط خود را با آنان گسترش بدهد.

از سوی دیگر خبرگزاری باختر در کنترل طالبان نیز گزارش داده که حکومت این گروه می خواهد که عضویت سازمان بریکس را به دست آورد.

اجلاس دو روزۀ سران این سازمان در ماه اکتوبر در کازان روسیه برگزار می شود.

یک سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان به فرانس پرس گفته است که هنوز از طالبان برای اشتراک در این نشست دعوت نشده است.

سازمان همکاری اقتصادی بریکس در سال ۲۰۰۹ توسط روسیه ، هند ، چین و برازیل ایجاد شد و یک پس از تاسیس آن افریقای جنوبی نیز عضویتش را کسب کرد.

شماری از کشور ها مانند عربستان سعودی ، مصر ، امارات متحدۀ عربی و ایران نیز می خواهند که عضویت بریکس به دست آورند.

ملل متحد: شمار مادران و کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان دو برابر شده است

تعدادی از کودکان مبتلا به سوء تغذیه در یکی از کلینک های کابل .
تعدادی از کودکان مبتلا به سوء تغذیه در یکی از کلینک های کابل .

برنامۀ جهانی غذا می گوید که شمار مادران و کودکان دچار سوء تغذیه در برخی از کلینیک ها در سراسر افغانستان دو برابر شده است.

این ادارۀ سازمان ملل متحد در شبکۀ اکس (تویتر سابق ) روز چهارشنبه (۴میزان) نوشت که کاهش کمک های غذایی WFP باعث افزایش سوء تغذیه می شود.

برنامۀ جهانی غذا همچنان گفته است که به دلیل کمبود بودجه، دستکم ده میلیون تن در افغانستان طی یک سال گذشته کمکهای غذایی دریافت نکرده اند و بیشتر از همه زنان و کودکان متاثر شده اند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف) روز یکشنبه گفته بود که بیش از ۳۴۳ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان برای درمان بستری شده اند.

مقام‌های طالبان در مرز اسلام‌قلعه: بیشتر پناهجویان اخراج‌شده افغان از ایران شکنجه شده‌اند

مرز اسلام قلعه
مرز اسلام قلعه

مقام‌های مرزی طالبان در بندر اسلام‌قلعه هرات مدعی شده‌اند که بیشتر پناهجویان اخراج‌شده افغان از ایران مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری فرانس‌پرس امروز ۴ میزان به نقل از عبدالغنی قاضی‌زاده، مسئول ثبت‌نام عودت‌کنندگان در این بندر، گزارش داده که روزانه حدود ۳۰۰۰ پناهجوی افغان از ایران اخراج می‌شوند.

قاضی‌زاده گفته که نود درصد این پناهجویان به‌گونه‌ی جبری و ده درصد دیگرشان به‌گونه‌ی داوطلبانه از ایران به افغانستان برمی‌گردند.

معلومات زیاد در مورد ادعای شکنجه پناهجویان افغان در ایران منتشر شده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت با هر عودت‌کننده ۲۰۰۰ افغانی کمک نقدی می‌کند؛ اما این کمک نقدی فقط به کسانی داده می‌شود که با خانواده عودت می‌کنند.

مقام‌های ایرانی اخیراً خبر دادند که تا شش ماه آینده حدود ۲ میلیون پناهجوی افغان بدون مدرک را از این کشور اخراج خواهند کرد.

جمهوری‌خواهان امریکا خواستار پاسخگویی بلینکن به دلیل «اهانت» به کانگرس شدند

۲. بلینکن در نامه‌ای از ناامیدی خود نسبت به درخواست مایکل مک‌کال سخن گفت.
۲. بلینکن در نامه‌ای از ناامیدی خود نسبت به درخواست مایکل مک‌کال سخن گفت.

جمهوری‌خواهان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا روز سه‌شنبه خواستار شدند که وزیر خارجه، انتونی بلینکن، به دلیل "اهانت" به کانگرس، پاسخگو قرار گیرد.

این اعضای جمهوری‌خواه کانگرس از بلینکن خواسته بودند که با حضور در کمیتهٔ روابط خارجی در مورد خروج فاجعه‌بار قوای امریکا از افغانستان توضیحات دهد.

بلینکن با ارسال نامه‌ای به مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفته است که از این تصمیم وی به شدت "ناامید" شده و از آقای مک‌کال خواسته تا با "حسن نیت" در جستجوی راه حل این مسأله باشد.

اتهام اهانت به کانگرس، تازه‌ترین اقدام مک‌کال و سایر جمهوری‌خواهان در ۱۸ ماه گذشته است که تلاش می‌کنند حکومت جو بایدن را به دلیل آنچه "شکست حیرت‌انگیز رهبری" در خروج از افغانستان در آگست ۲۰۲۱ خوانده می‌شود، پاسخگو قرار دهند.

در حمله انتحاری گروه داعش که در جریان خروج قوای امریکا در میدان هوایی کابل آن‌زمان صورت گرفت، ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ تن از شهروندان افغانستان کشته شدند.

خروج پرهرج‌ومرج امریکا از افغانستان، تعدادی از شهروندان امریکا، متحدان میدان جنگ در افغانستان، فعالان زن و دیگران را در معرض خطر طالبان عقب گذاشت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG