لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۴

جهان

یک مقام ایالتی مخالف طالبان مجروح شد

یک مقام ایالتی مخالف طالبان و ملیشه های متحد آن امروز در جمله چهار زخمی بمب کنار سرک در پشاور بود. این مقام سیاسی اورنگ زیب خان نام دارد و عضو عوامی نشنل پارتی حزب میانه رو پشتون و شریک عمده ایتلاف حاکم در ایالت شمال غرب می باشد.

برادر اورنگ زیب خان عالمگیر خان سال گذشته در حمله همسان در فقیر آباد پشاور کشته شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس جمهور امریکا در باره پایان جنگ در اوکراین، فردا با همتای روس خود گفتگو می‌کند

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده می‌گوید که با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه فردا سه شنبه ۱۸مارچ تلفنی گفتگو خواهد کرد.

ترمپ این سخن را روز یکشنبه به خبرنگاران گفت.

رئیس جمهور ایالات متحده تلاش دارد در جنگ بین روسیه و اوکراین آتش‌بس صورت بگیرد.

ترمپ در بازگشت از استراحتگاهش در فلوریدا به واشنگتن به خبرنگاران همچنان گفت که می خواهد به جنگ پایان داده شود.

کرملین در این باره هنوز تبصره نکرده است.

مقام های اوکراینی و ایالات متحده پس از گفتگوهایشان در عربستان سعودی در ۱۱ مارچ اعلام کردند که کی‌یف با پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه موافق است به شرطی که روسیه آن را بپذیرد.

مسکو در این مورد تااکنون واکنش سرد نشان داده است.

پوتین شرایط اضافی از جمله توقف انتقال اسلحه از ایالات متحده به کی‌یف را پیشنهاد کرده.

در همین حال، یک مقام ارشد روسی گفته، مسکو تاکید خواهد کرد که به اوکراین اجازۀ پیوستن به ناتو داده نشود و در هر توافق صلح «بی طرف» بماند.

کی‌یف چنین شرایط را در گذشته رد کرده است.

حملات هوایی اسرائیل در غزه؛ ۱۵ فلسطینی کشته شدند

غزه
غزه

در ۲۴ ساعت گذشته، حملات هوایی اسرائیل دست کم ۱۵ فلسطینی را در نوار غزه کشته است، در حالی که میانجی‌گران عرب و امریکایی در تلاشند تا آتش‌بس شکننده‌ای را بین اسرائیل و حماس تقویت کنند.

حماس از سوی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

مقامات فلسطینی می‌گویند که با وجود آتش‌بس ۱۹ جنوری، ده‌ها نفر همچنان توسط حملات اسرائیل کشته شده‌اند. بیشتر تلفات اخیر در روز شنبه و در حمله‌ای که ۹ فلسطینی، از جمله ۴ خبرنگار، را در شهر بیت لاهیا کشته است، گزارش شده است.

اردوی اسرائیل اعلام کرده که شش نفر کشته‌شده اعضای شاخه‌های مسلح حماس و جهاد اسلامی بودند.

حماس این موضوع را رد کرده است.

حملات جداگانه در روز شنبه و یک حمله طیاره بی‌سرنشین در روز یکشنبه نیز چندین نفر کشته و زخمی شدند.

مقام‌های پاکستانی و جدایی طلبان بلوچ از وارد شدن تلفات به نیروهای امنیتی خبر میدهند

منابع امنیتی در کویته، مرکز بلوچستان، در بیانیه‌ای اعلام کردند که در انفجاری که در جریان حملۀ شبه‌نظامیان به کاروان بس‌های نیروهای امنیتی رخ داد، ۱۱ سرباز کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شدند.

اردوی پاکستان گفته که پس از حمله بر نیروهای مرزی ملیشه در نوشکی، نیروهای امنیتی بلافاصله به حملۀ تروریست‌ها واکنش نشان دادند و سه تن آنان را کشتند.

اردو در بیانیۀ خود تأیید کرد که سه مامور گشت مرزی و دو غیرنظامی نیز در این حمله کشته شدند.

یک گروه جدایی طلب به نام اردوی آزادیبخش بلوچ مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. در بیانیه‌ای که امروز به رسانه‌ها ارسال شد، این گروه مدعی شده است که به کاروان بس‌های اردوی پاکستان در بزرگراه منطقۀ نوشکی حمله کرده و ۹۰ سرباز را کشته و یا زخمی کرده است.

رادیو آزادی نمی‌تواند به گونۀ مستقل اطلاعات ارائه شده از سوی هر دو طرف در مورد تلفات را تأیید کند.

ادامۀ حملات هوایی مرگبار روسیه و اوکراین به همدیگر

نیروهای اوکراین و روسیه شب گذشته و اوایل صبح امروز به حملات هوایی علیه یکدیگر ادامه دادند که منجر به تلفات جانی و خسارات مالی به هر دو طرف شد.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌هایی از سوی رهبران ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا برای میانجی‌گری برای برقراری آتش‌بس بین دو طرف در جریان است.

مقامات اوکراینی می‌گویند که یک زن ۷۰ ساله در حملۀ توپخانه‌ای روسیه در منطقۀ دنیپرو پتروفسک کشته شد و حملۀ طیاره‌های بدون سرنشین در چرنیهیو دو طبقۀ بالایی یک ساختمان ۵ طبقه‌ای را ویران کرد، اما جزئیاتی در بارۀ تلفات این حملات منتشر نشده است.

از سوی دیگر، ویاچسلاو گلادکوف، والی منطقۀ بلگورود روسیه گفت، یک خانۀ شخصی در شهر گوبکین پس از اصابت درون اوکراینی آتش گرفت.

در همین حال، نیروهای روسیه به تلاش‌ها برای خروج نیروهای اوکراینی از منطقۀ کورسک روسیه ادامه می‌دهند. اوکراین همچنین ادعای روسیه مبنی بر محاصرۀ نیروهای اوکراینی در کورسک را رد کرده است.

/////////////////////

شورای امنیت در بارۀ تمدید ماموریت یوناما رای گیری می کند

انتظار می رود که شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارۀ مسودۀ قطعنامۀ تمدید ماموریت یوناما، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان فردا دوشنبه ۲۷ حوت رای گیری کند.

این شورا در گزارشی که روز شنبه در وبسایتش منتشر شد آمده است که بر اساس مسودۀ این قطعنامه ، ماموریت یوناما تا ۱۷ مارچ سال ۲۰۲۶ تمدید خواهد شد.

بر اساس گزارش ، در پیش‌نویس قطعنامه تغییری در وظایف و اولویت‌های یوناما ارایه نشده‌ و همه اعضای شورا از آن حمایت می کنند.

در ادامه آمده است که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و بشری در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، سلاح های سبک و سنگین ، بی‌جاشدگان داخلی و مهاجران و تاثیرات حوادث طبیعی از مواردی اند که یوناما در بارۀ آنها تمرکز می کند.

ماموریت یوناما در حالی برای یک سال دیگر تمدید می شود که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از سه سال سپری می شود ؛ اما هیچ کشوری حکومت این گروه را هنوز به رسمیت نشناخته نشده است.

نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران توسط طالبان یکی ازعوامل عمده در برابر به رسمیت شناسی حکومت طالبان از سوی جامعۀ جهانی دانسته می شود.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان: حدود ۱۱ هزار افغان در پاکستان و ایران زندانی اند

شماری از افغان های مهاجر زندانی در یکی از زندان های پاکستان(آرشیف)
شماری از افغان های مهاجر زندانی در یکی از زندان های پاکستان(آرشیف)

معین وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان می گوید که حدود یازده هزار افغان در کشورهای پاکستان و ایران زندانی هستند.

مولوی عبدالرحمن راشد روز شنبه (۱۵مارچ) در مصاحبه با تلویزیون شمشاد گفت، تاکنون حدود شش هزار زندانی از زندان‌های این کشورها آزاد و دوباره به افغانستان فرستاده شده‌اند.

به گفته مولوی راشد، در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ افغان در زندان های پاکستان و حدود هشت هزار هم در ایران زندانی اند که به گفتۀ او با مسئولین این کشور ها صحبت شده و وعده کرده اند که ۱۵۰۰ زندانی را به حکومت طالبان تحویل دهند. اما او در مورد اینکه به چه تعداد از کدام کشور آزاد خواهند شد، جزئیات ارائه نکرده است.

علاوه بر تحویلدهی زندانیان، اخیراً روند اخراج و بازگرداندن مهاجران افغان از کشور های ایران و پاکستان افزایش یافته و به گفته مقامات، از اوخر سال گذشتۀ میلادی تا اکنون، حدود ۵۰۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان و بیش از یک میلیون افغان هم از ایران به افغانستان بازگردانده شده اند.

مفتی منیب شاکر عالم دینی پاکستانی، کشته شد

مفتی منیب شاکر عالم دینی پاکستانی(آرشیف)
مفتی منیب شاکر عالم دینی پاکستانی(آرشیف)

مفتی منیب شاکر عالم دینی ایالت خیبر پختونخوا، روز شنبه (۱۵مارچ) در اثر انفجار یک بمب در منطقۀ ارمل در پشاور، کشته شد.

محمد عاصم، سخنگوی شفاخانه لیدی در پشاور در یک پیام ویدیویی ارسالی که به رسانه‌ها گفت"مفتی شاکر که بعد از ظهر شنبه در وضعیت وخیم به این شفاخانه آورده شده بود، در اثر جراحات وارده، وفات کرده است."

قبل از این، یک مقام منطقۀ ارمل پشاور که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفته بود که در نتیجۀ انفجار در داخل مسجد ارمل سه تن به شمول مفتی شاکر زخمی و به شفاخانه لیدی ریدینگ منتقل شده اند.

مفتی منیب شاکر در سال‌های اخیر به دلیل اظهارات جنجالی مذهبی‌اش شهرت زیادی کسب کرده بود. او از مدتی با جنبش تحفظ پشتون(PTM) ابراز همدردی می کرد و در گردهمایی‌های آنها دیده می‌شد.

مفتی شاکر همچنین از سیاست‌های نظامیان پاکستانی انتقاد می کرد.

تا هنوز کسی یا گروهی مسئولیت حمله بر مفتی منیب شاکر را به عهده نگرفته است.

اردوی پاکستان و تحریک طالبان آن کشور عملیات"بهاری"علیۀ یکدیگر را اعلام کردند

شماری از عساکر اردوی پاکستان(آرشیف)
شماری از عساکر اردوی پاکستان(آرشیف)

اردوی پاکستان و تحریک طالبان پاکستان(تی تی پی)، با اعلام آغاز عملیات بهاری علیه همدیگر، نگرانی ها را در مورد افزایش خشونت‌ها، تشدید بخشیده اند.

اردوی پاکستان گفته که با اجرای عملیات"بدر" علیه تی تی پی، فعالیت این گروه را محدود خواهد کرد.

از سوی دیگر، تی تی پی نیز اعلام کرده که عملیات موسوم به"الخندق" را علیه اردوی پاکستان راه اندازی می کند.

هر دو جانب همدیگر را به شدت تهدید نموده، ادعا کرده اند که عملیات آنها منجر به نابودی طرف مقابل خواهد شد.

به عقیدۀ آگاهان سیاسی پاکستان، هر دو طرف تلاش می کنند که با استفاده از اسلام به عملیات خود مشروعیت بخشند، ولی مردم عام این جنگ را نمی‌پذیرند.

اردوی پاکستان در چند سال گذشته پنج عملیات عمدۀ ضد تروریستی را انجام داد که بسیاری از آنها تحریک طالبان پاکستان(تی تی پی) را هدف قرار داده است.

شهر بلگراد پایتخت صربیا روز شنبه، شاهد تظاهرات ده ها هزار تن بود

شماری از تظاهرکنندگان در سرک های شهر بلگراد پایتخت صربیا(۱۵مارچ)
شماری از تظاهرکنندگان در سرک های شهر بلگراد پایتخت صربیا(۱۵مارچ)

ده‌ها هزار تن در بزرگترین موج تظاهرات‌ محصلان روز شنبه (۱۵مارچ) به سرک های شهر بلگراد پایتخت صربیا برآمدند و خواستار پاسخگویی حکومت الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور آن کشور در حادثۀ فروریختن سایبان در ایستگاه راه‌آهن در ماه نوامبر شدند.

در نتیجۀ فروریختن سایبان در ایستگاه راه آهن نووی ساد، در اول نوامبر گذشته 15 تن کشته شدند و این رویداد منجر به آنچه که ممکن است، بزرگترین آزمون قدرت سیاسی ووچیچ باشد، شده است.

بسیاری از تظاهرکنندگان در حالی که بیرق ها و شعار ها را با خود حمل می‌کردند، در مناطق مختلف شهر بلگراد و در خارج از پارلمان صربیا گرد آمده بودند، احتمال دارد که تظاهرات دیروز یکی از بزرگ‌ترین اعتراضات در دهه‌های اخیر در صربیا باشد.

محصلان معترض بیش از سه ماه می شود که تظاهرات را برپا کرده، پوهنتون ها را مسدود کرده اند . ده ها هزار تن در بیش از 200 شهر و شهرک صربیا نیز به تظاهرات پیوسته اند.

استارمر: پوتین حملات وحشیانه بر اوکراین را متوقف و پیشنهاد آتش‌بس را بپذیرد

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا
کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا می‌گوید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، باید «حملات وحشیانه» بر اوکراين را متوقف بسازد و آتش‌بس پیشنهادی امریکا را قبول کند.

صدراعظم بریتانیا امروز شنبه در یک نشست مجازی با رهبران ۲۵ کشور جهان که اکثر آنان اروپایی بودند، سخنرانی کرد و از آنان خواست که فشارهای خود را بر مسکو دوام بدهند.

در حالی‌که روسیه، ایالات متحده و اوکراین بحث‌ها روی پیشنهاد دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا را برای یک آتش‌بس ۳۰ روزه در اوکراین ادامه می‌دهند، نخست‌وزیر بریتانیا از تمام اشتراک کنندگان این نشست مجازی خواست که کشورهای شان باید آماده باشند که خودشان از چنین یک توافق صلح حمایت و دفاع کنند.

بریتانیا، فرانسه و شماری دیکر کشورها گفته‌اند که اگر آتش‌بس شود آن‌ها می‌توانند نیروی حافظ صلح را به اوکراین بفرستند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG