لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۳

«طالبان یک غده سرطانی هستند، اما یک بخشی از بافت سیاسی»


واشنگتن پست
روزنامه واشنگتن پست در شماره سوم ماه دلو خود زیر عنوان «طالب ها یک غده سرطانی هستند، اما یک بخشی از بافت سیاسی» مقاله تحلیلی نوشته و در آغاز این مقاله می نویسد:
وزیر دفاع امریکا در یک سلسله سخن رانی ها و مصاحبه های خود، تمام دسته بندی های طالب ها را، در بست یک رده یا کتگوری قرار داد و گفت، آن ها بلای آسمانی و غده های سرطانی هستند که با شبکه القاعد و سایر گروپ های افراط گرا در طول سرحدات افغانستان و پاکستان فعالیت دارند.

او از رهبران پاکستان خواست، بالای شورشیان طالب رحم نکنند حتی بالای آن های که پاکستان از مدت ها به این طرف آن ها را به منافع خود مفید می داند.

رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا به روز جمعه به تلویزیون اکسپرس پاکستانی گفت، شما نمی توانید یکی را خوب و یکی را بد بخوانید. همه آن ها پر از توطه هستند و در پاکستان پناه گاه ها دارند که باید همه آن ها از بین برده شود.

گیتس همچنان گفت، معامله با قوماندانان طالب یگانه راه صلح دوامدار در افغانستان است و در نهایت امر، آشتی سیاسی هم باید یک بخشی از این راه حل باشد.

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، این اظهارات وزیر دفاع امریکا راجع به طالب ها در جریان سفر دو روزه اش در پاکستان، با شک و بدگمانی ها روبرو شده است.

چنانچه اختر عباس سخنگوی اردوی پاکستان که با گیتس یکجا سفر داشت به خبر نگاران گفت، برای وزیر دفاع امریکا درست نبود که همه گروپ های طالب ها را در یک ردیف و در زیر یک پرچم قرار می داد. بعضی آن ها برای اهداف دیگر می جنگند، و خطر دیگر در پی دارند. جواب نمی تواند سیاه و سفید باشد.

اما امتیاز گل، رییس موسسه تحقیقاتی و مطالعات امنیتی در اسلام آباد می گوید، در سیاست ایالات متحده امریکا تناقض و دو رنگی وجود دارد.

آیا آن ها غده های سرطانی هستند و یا یک بخشی از بافت سیاسی؟ شما نمی توانید این اصول را بر مبنای انتخاب خود بر گزینید. اما به گفته امتیاز گل، پاکستان میان آن طالب های که از سرحد می گذرند و علیه نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان می جنگند و میان شورشیان داخلی خط درشت کشیده است.

روزنامه واشنگتن پست در اخیر مقاله به نقل از امتیاز گل می نویسد، ما نمی توانیم آنچه را که آقای گیتس می گوید به آن شکل بیبینیم. درست است که میان گروپ های مختلف ارتباطات وجود دارد، اما آن ها دارای انگیزه های مختلف می باشند. اینجا دست کم مخرج مشترک وجود دارد که آن ها را با هم متعهد ساخته و آن احساسات ضد امریکایی می باشد.

نیویارک تایمز
روزنامه دیگر امریکایی نیویارک تایمز در شماره اخیر خود مقاله ای نشر کرده و در آن نوشته است، مرگ هفت کارمند اداره استخباراتی امریکا در 30 ماه دسامبر در خوست، سبب افزایش حملات طیارات بی پیلوت امریکایی در پاکستان شده است.

به نوشته روزنامه نیویارک تایمز، شروع یک روز بعد از حمله بالای کارمندان استخباراتی در پایگاه خوست در افغانستان، طیارات بی پیلوط این اداره، یازده حمله را در مناطق قبایلی انجام داده که در نتیجه آن 90 شورشی پاکستانی کشته شده اند. این حملات در وزیرستان شمالی و جنوبی صورت گرفته است.
XS
SM
MD
LG