لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۹

«ایران کشور پیشتاز جهان در بازداشت ژورنالیستان»


در راپور سالانه ارزیابی آزادی مطبوعات که اخیراً از سوی موسسه مطبوعات بین المللی مستقر در وییانا به نشر رسیده، آمده است که ایران کشور پیشتاز بازداشت کننده ژورنالست ها در جهان است و ایران در تحت رهبری آیت الله علی خامنه ای، بعضی از سرکوبگر ترین سیاست ها را در برابر رسانه ها مورد تطبیق قرار داده است.

چنانچه ایران در سال 2009 میلادی در بازداشت ژورنالست ها یک کشور پیشتاز جهان بوده است.

به نوشته راپور، ایران بعد از انتخابات جنجال بر انگیز ریاست جمهوری ماه جون، بیش از 100 ژورنالست و خبرنگار را به زندان انداخته است.

انتونی میلز، مدیر مسوول ارزیابی آزادی مطبوعات بین المللی می گوید، ایران در سال 2009 میلادی در محراق نگرانی ها قرار داشته است.

انتونی میلز افزود:
« حکومت ایران انواع معلومات را که توسط ژورنالست ها و یا اشخاص مستقل در بارهء انتخابات جنجال بر انگیز ماه جون نشر یا انتقال داده می شد، منع قرار داد و همه را خاموش و خفه ساخت. ایران نمونهء یک حکومتی می باشد که تلاش دارد تا جلو مخالفین خود را از گزارش دهی و نشر معلومات چاپی و تصویری که تاثیرات مهم بالای کشور دارد، بگیرد.»

در راپور موسسه مطبوعات بین المللی هم چنان گفته شده، یک تعداد زیاد روزنامه های ایرانی طرفدار اصلاحات، با وصف داشتن جواز نشر مجبور ساخته شدند تا نشرات شان را قطع کنند و ادارات شان را مسدود نمایند.

در سال 2009 میلادی جمعاً 110 ژورنالست در جریان وظیفه در جهان کشته شدند که سال 2009 یکی از خون بار ترین سال برای ژورنالست ها بوده است.

از جمله 735 ژورنالست که در دهه گذشته در سراسر جهان کشته شدند، 170 تن آنها تنها در عراق بوده اند.

به این ترتیب عراق در ده سال گذشته، یکی از خطرناک ترین کشور های جهان برای ژورنالست ها بوده است.

انتونی میلز می گوید:
« دهه جاری از دهه گذشته فرق نه خواهد داشت، زیرا در کشور های مانند عراق، افغانستان، سومالی و پاکستان که جنگ جریان دارد، ژورنالست ها عمداً مورد هدف قرار می گیرند. این موضوع چهره گزارش دهی جنگ را عوض کرده و باعث می شود تا حوادث کم تر تحت پوش قرار بگیرد.»

در راپور موسسه مطبوعات بین المللی گفته شده که در کشور روسیه، بین سال 2002 تا 2009 میلادی، 35 ژورنالست کشته شده اند که به این ترتیب روسیه در ردیف پنجم قرار می گیرد.

تا جای که به کشتن و یا قتل ژورنالست ها ارتباط می گیرد، در روسیه از سال ها به این طرف فرهنگ معافیت وجود دارد.

در راپور موسسه مطبوعات بین المللی آمده است که پاکستان از مدت ها به این طرف محل امن برای ژورنالست ها نه بوده است. چنانچه در سال گذشته در جریان جنگ ها میان اردوی پاکستان و شورشیان طالب، به تعداد هشت ژورنالست در این کشور کشته شدند.

به گفته راپور سالانه موسسه مطبوعات بین المللی، در افغانستان شرایط کار برای ژورنالست ها هم هنوز بسیار خطرناک است. چنانچه در سال گذشته سه ژورنالست به شمول یک ژورنالست افغان و یک ترجمان خبرنگار روزنامه نیویارک تایمز که می خواست همکار خود را از قید شورشیان نجات بدهد، در جریان وظیفه کشته شدند.
XS
SM
MD
LG