لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۴۳

هرگاه مذاکرات با طالبان کشش پیدا کند، طبعاً پاکستان نفع می برد


نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز چاپ امریکا در شماره اخیر خود زیر عنوان "وقت به عجله می گذرد" مقاله تحلیلی نوشته و در یک بخش این مقاله می نویسد، اگر پاکستان به حمایت خود از طالبان و سایر گروپ های افراط گرا ادامه بدهد، در افغانستان هیچگاه ثبات پایدار بر قرار نخواهد شد. ولی هرگاه مذاکرات با طالبان واقعاً کشش پیدا کند، طبعاً که پاکستان هم از آن نفع می برد.

بنوشته روزنامه نیویارک تایمز، بزرگترین مشکل برای افغانستان و پاکستان، رهبری نظامی پاکستان است که هنوز هم طالبان را بحیث اجنت ها و گماشته های نفوذ خود در افغانستان می بینند، بناً هر حرکت که علیه گروپ های افراطی در پاکستان برداشته می شود، در حقیقت امر باعث بقای خود پاکستان است تا به طرفداری از ایالات متحده امریکا.

روزنامه نیویارک تایمز در ادامه مقاله می نویسد، خروج نیروهای امریکایی نباید یک دعوت برای احیای بازی بزرگ قرن نزدهم باشد. بناً بخاطر ثبات کشورهای خود شان، پاکستان، هند، ایران و سایر کشورها ضرورت دارند تا به حاکمیت ملی افغانستان و به حاکمیت کشورهای یکدیگر شان احترام بگذارند و سوگند یاد کنند که دیگر در امور داخلی یکدیگر مداخله نمی کنند. ترکیه که مهارت رهبری خود را در کنفرانس منطقوی ماه نومبر آزمایش می نماید، هدف آن باید تهیه بعضی موافقت نامه ها در امتداد همین خطوط باشد.


نجات اطفال
نشریه نجات اطفال، در شماره اخیر خود در ارتباط شاخص نجات اطفال مقاله ای نوشته و در یک بخش این مقاله می نویسد، تحلیل های تازه نشان می دهد، در بیست کشور جهان که شاخص خدمات طبی آنها پایین تر از معیار سازمان صحی جهان باشد یعنی برای هر هزار نفر نفوس فقط دو کارمند امور طبی وجود اشته باشد، تعداد مرگ و میر اطفال نسبت به کشورهای که شاخص بالاتر دارند پنج برابر بیشتر است.

این ارقام که دو روز قبل از اجلاس نیویارک بنشر رسیده نشان می دهد که در کشورهایی مانند، ایتوپیا، نایجیریا وسیرالیون، ملیونها طفل فقط بخاطر نبود کارگران طبی مسلکی یا تربیه یافته تلف می گردند. بنوشته نشریه، مقصد این نیست که چه تعداد کارگران طبی درین کشور ها وجود میداشته باشند، بلکه مقصد اینست که چه تعداد از کارگران طبی به اطفال می توانند برسند و یا می توانند رسیدگی کنند.

طور مثال، در کشور یوتوپیا 70 فیصد زنان گفته اند، آنها به کلینک های صحی به علت دوری فاصله دسترسی ندارند، در حالی که در کشورهای سیرالیون، یوگندا و نیگر، پنجا فیصد زنان گفته اند، آنها بعلت دوری فاصله، نمیتوانند به کلینک های صحی دسترسی پیدا کنند. بنوشته نشریه، در افغانستان موجودیت کارمندان امور صحی نهایت مهم است، تعداد کاران طبی زن اخیراً افزایش یافته و باین ترتیب، تعداد مرگ و میر اطفال هم کاهش پیدا کرده است.
XS
SM
MD
LG