لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۴۰

«نباید مساعدت های پولی به افغانستان به حالت تعلیق در آورده شود»


عزیز شمس سخنگوی وزارت مالیهء افغانستان
عزیز شمس سخنگوی وزارت مالیهء افغانستان
وزارت مالیهء افغانستان می گوید: کشور های کمک کننده به افغانستان نباید کمک پولی شان را به این کشور به حال تعلیق قرار دهند.

سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی با اشاره به اقدام حکومت ناروی مبنی بر به تعلیق در آوردن کمک های شان با افغانستان گفت: انتظار ندارند تا دیگر کشور ها به چنین اقدامی متوصل شوند.

وزارت مالیهء افغانستان به کشور های کمک کننده به افغانستان اطمینان می دهد که از توانایی کافی در بخش مصرف کمک های خارجی به کشور برخوردار است.

عزیز شمس سخنگوی وزارت مالیه، با اشاره به حالت تعلیق درآمدن کمک های ناوری به افغانستان می گوید: این مساله مورد توجهء حکومت افغانستان است.

وی گفت انتظار ندارند که کشور های دیگر کمک کننده به افغانستان کمک های شان را به این کشور به حالت تعلیق در آوردند.
وی در ادامه گفت:
« ما انتظار این را داریم که کشور ها و سازمان های کمک کننده به افغانستان، همانگونه که تعهدات کتبی و مستند با افغانستان دارند، در صورتی که کمک های خود را به تعلیق در می آوردند، به ما سند رسمی بفرستند.
حکومت افغانستان اقداماتی را که برای حل بحران کابل بانک داشته است تقریباً به مراحل نهایی خود رسیده است.»

به تازه گی وزیر خارجهء ناروی از به تعلیق در آمدن کمک مالی سالانهء کشورش به افغانستان خبر داده است.

وزیر خارجه ناوری گفته است، به خاطر حل نشدن بحران کابل بانک کمک مالی آن کشور به افغانستان به حالت تعلیق درآمده است.

به اساس گفته های وزارت مالیه، کمک سالانه ناروی به افغانستان بیش از 55 میلیون دالر است.

اما وزارت مالیهء افغانستان می گوید: تا اکنون سند رسمی از به تعلیق درآمدن کمک های کشور ناروی از سوی این کشور به این وزارت نرسیده است.

در همین حال، شماری از تحلیلگران افغان با توجه به معلق شدن کمک های ناروی به افغانستان می گویند: احتمال می رود که دیگر کشور های کمک کننده نیز کمک های شان را به این کشور به حالت تعلیق در آورد.

توفان وزیری یک تن از تحلیلگران افغان در مورد گفت:
« اگر ما حکومت افغانستان و سکتور خصوصی قناعت جامعهء جهانی به خصوص کشور های همکار در بخش اقتصادی و سیاسی با افغانستان را فراهم نکنیم و یک ادارهء شفاف و حسابده را به میان نیآوریم، ممکن افغانستان با عکس العمل دیگر کشور ها نیز مواجه شود.
این کار بر اقتصاد افغانستان و مردم این کشور اثرات منفی به جا خواهد گذاشت.»

در حالی که وزارت مالیهء افغانستان از ادامه کمک های بانک جهانی و دیگر کشور های کمک کننده به افغانستان خبر می دهد، اما می گوید کمک هایی که قرار بود از طریق صندوق وجهی بین المللی یا ( (IMF در راستای تقویت سیستم بانکداری و ظرفیت سازی در بانک ها در افغانستان به مصرف برسد، به خاطر حل نشدن بحران کابل بانک به حالت تعلیق در آورده شده است.

وزارت مالیه افغانستان همچنان می گوید: انتظار دارد تا یک ماه دیگر 73 ملیون دالر که قرار است از بودجه دولت به د افغانستان بانک انتقال یابد، از سوی ولسی جرگه به تصویب برسد.

تصویب این مقدار پول از سوی ولسی جرگه یکی از شروط اصلی صندوق وجهی بین المللی برای از سرگیری کمک هایش با حکومت افغانستان خوانده می شود.

قرض دهی پول های کابل بانک به شماری از افراد به شمول برخی از مقام های ارشد دولتی افغانستان که یکی از عوامل بحران کابل بانک خوانده می شود، سبب شد تا یک نوع فضای بی اعتمادی میان دولت افغانستان و برخی از کشور ها به میان بیآید.

به اساس گزارش ها بیش از 200 تن از کابل بانک بانک قرض گرفته اند، به خاطر این که چه تعداد از این افراد قروض خود را دوباره پرداخته اند یا خیر، تلاش کردیم تا با لوی څارنوالی در تماس شویم اما موفق نشدیم.
XS
SM
MD
LG