لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۲۲

« دشت لیلی، بعد از ده سال»


هارپر
مجله هارپر در شماره اخیر خود زیر عنوان « دشت لیلی، بعد از ده سال» مقاله تحلیلی نوشته و در آغاز این مقاله می نویسد، در دسامبر سال 2001 میلادی، ایتلاف شمال افغانستان با کمک قوای واحدهای خاص و فعالین شبیه نظامی اداره استخبارات امریکا ( CIA) تلاش داشتند تا کنترول خود را بالای افغانستان محکم بسازند. کابل اشغال گردید، کندز آخرین مرکز طالبان در شمال سرکوب شد و یک تعداد زیاد نیروهای طالبان و متحدین آنها تسلیم شدند.

بعداً در شمال، حدود 2000 از زندانیان طالبان که خود را به ایتلاف شمال یا نیروهای امریکایی تسلیم نموده بودند کشته شدند و یا در کانتینرها خفه گردیدن و ذریعهء کاروان ها به زندان شبرغان انتقال یافتند.

کاروان این زندانیان کشته شده بعداً در شمال افغانستان در دشت لیلی دفن گردیدند. سال دیگر بسیاری اجساد از خاک بیرون بر آورده شدند و مورد معاینه قرار گرفتند. در جریان معاینه به صراحت معلوم شد که بعضی از آنها شکنجه شده بودند.

به نوشته مجله، این حادثه بدون شک جدی ترین جرایم جنگی است که از مبارزه ایالات متحده امریکا و ایتلاف شمال برای شکست طالبان و ایجاد یک رژیم جدید در افغانستان ناشی شده و بوجود آمده است.

مجله می نویسد تا جایکه برای ما معلوم شده است، امریکایی ها در انجام دادن این مصیبت ها دخیل نبوده اند، بلکه این کار توسط نیروهای جنرال دوستم که او خود قوماندانی نیروهای شمال را در اطراف شهر مزارشریف بعهده داشت صورت گرفته است.
مجله در اخیر این بخش مقاله می نویسد، در جولای سال 2009 میلادی، اندرسن کوپپر از CNN بارک اوباما رییس جمهور امریکا را راجع به این حادثه زیر فشار قرار داد.

اوباما در آن زمان تعهد کرد، او از تیم امنیت ملی خود خواهد خواست حقایق را جمع آوری نمایند تا به اساس همین حقایق تصمیم بگیرد که در این مورد چگونه معامله شود.

از تاریخ این تعهد اوباما تا اکنون، بیش از دو سال می گذرد، اما هیچ مدرک یا شواهدی بوجود نیامده و نه هم کدام اعلامیه یا گزارش تهیه شده که نشان بدهد تحقیقات در مورد صورت گرفته است یا خیر.

واشنگتن پوست
روزنامه واشنگتن پوست چاپ امریکا در ارتباط سرعت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان مقاله ای نوشته و در آغاز این مقاله می نویسد، جان الن قوماندان نیروهای ناتو و امریکایی در افغانستان می گوید: قصر سفید راجع به کاهش بیشتر نیروها بعد از سپتامبر سال 2013 میلادی، تا اکنون چیزی برای او نگفته است.

به گفته جنرال آلن، پالیسی رییس جمهور اوباما طوریکه او می داند، متکی به شرایط اوضاع است نه تاریخ از قبل تعیین شده.

روزنامه واشنگتن پست در اخیر این بخش مقاله می نویسد، به اساس اظهارات مقامات وزارت دفاع امریکا، جنرال الن طرفدار آنست تا قسمت زیاد از نیروی 68000 نفری را تا ختم سال 2013 میلادی که شامل دو فصل جنگ می گردد حفظ کند. هدف او اینست تا نیروهای افغان قبل از انتقال کامل مسوولیت در سال 2014، تقویت شده باشند. اما جو بایدن معاون رییس جمهور امریکا و بعضی از مقامات ادارهء اوباما می خواهند تا مبارزات انتخاباتی سال آینده کاهش نیروها به طور استوار و دوامدار ادامه پیدا کند.
XS
SM
MD
LG