لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۰

سیستم درست توزیع مواد در ولسوالی ها وجود ندارد


رییس اداره ی ملی آماده گی مبارزه با حوادث طبیعی در افغانستان می گوید که سیستم درست در قسمت توزیع مواد در ولسوالی های این کشور وجود ندارد.

در موج از انتقاد ها از عدم انتقال و توزیع به موقع مواد غذایی در مناطق آسیب پذیر در فصل زمستان، ادارهء ملی آماده گی مبارزه با حوادث طبیعی در افغانستان به این باور است که نبود یک سیستم درست در ولسوالی ها سبب می شود که مشکلات در زمینه توزیع مواد به نیازمندان ایجاد شود.

داکتر دایم کاکر رییس ادارهء ملی آماده گی مبارزه با حوادث طبیعی در افغانستان در نشست کمسیون منایع طبیعی و محیط زیست ولسی جرگه گفت که تلاش های آنان ادامه دارد تا مواد غذایی به مناطق دور افتاده در زمان معین انتقال داده شود و مشکلاتیکه در بخش توزیع این مواد نیز موجود است رفع گردد:

« یکی از مشکلات این است که اگر سر وقت توزیع مواد صورت بگیرد، مشکل نمی داشته باشیم.
دیگر مشکل این است که یک سیستم برای توزیع مواد در سطح ولسوالی ها وجود ندارد.
فعلاً تلاش داریم تا این مساله را شامل پلان سال آینده خود بسازیم.»


در اجلاس روز یکشنبه کمسیون منابع طبیعی و محیط زیست ولسی جرگه وزرای زراعت، احیا و انکشاف دهات، فواید عامه، سرپرست وزارت صحت عامه و معین وزارت انرژی و آب که عضویت کمیته ی حالات اضطرار را دارند فرا خوانده شده بودند تا در مورد فعالیت های این کمیته در زمانی که بسیاری از ولسوالی ها و مناطق را سردی هوا و برف باری ها تهدید می کند توضیح بدهند.

عبدالقدوس حمیدی وزیر فواید عامه ی افغانستان گفت که در 24 ولایت کشور 260 نقطه برفگیر است که به گفته وی با امکانات دست داشته نمی توانند به آن رسیده گی کنند.

اما آقای حمیدی افزود که در نظر دارند تا در آینده در مناطق آسیب پذیر افراد شبه نظامی را توظیف نمایند.

در همین حال محمد آصف رحیمی وزیر زراعت افغانستان گفت که تا اکنون در 14 ولایت خشکسالی زده از جمله 73 هزار تن مواد غذایی، خوراکه ی حیوانی و تخم اصلاح شده ی بذری، 5883 تن آن انتقال شده و بخش اعظم از این مواد به مستحقین توزیع شده است.

وی علاوه کرد که به زودی روند انتقال گندم به 20 ولایت دیگر آغاز خواهد شد.

این در حالیست که برخی از وکلای ولسی جرگه از نبود مواد غذایی در برخی از مناطق این کشور خبر می دهند.

خلیل الله شهید زاده یک عضو ولسی جرگه می گوید که مردم در ولسوالی واخان ولایت بدخشان به جای مواد خوراکه از گیاه استفاده می کنند:

« مردم واخان در فقر به سر می بردند و تنها خواهش شان از حکومت این بود که برایشان نان گندم را تهیه کند.
اکثراً مریض شده بودند، یک گیاه را با جو مخلوط می کردند و می خوردند.»


در این حال مسوولان برنامه غذایی سازمان ملل متحد یا دبلیو اف پی در افغانستان می گویند که از عدم دسترسی مردم به مواد غذایی در شماری از مناطق این کشور در این فصل سال نگران اند.

اما اسدلله اظهری سخنگوی دبلیو اف پی گفت، در صورت که به این اداره پیشنهاد شود آنان آماده اند تا مواد غذایی را به مناطق که به آن نیاز احساس می شود منتقل نمایند:

« ما آماده ایم در صورت که به دبلیو اف پی پیشنهاد شود، مواد غذایی را به مناطق که به این مواد نیاز است، انتقال دهیم.»

با آنکه اعضای کمیته ی حالات اضطرار افغانستان همواره قبل از فرا رسیدن زمستان، از آماده گی شان در زمینه رساندن کمک های غذایی به مناطق آسیب پذیر و باز نگهداشتن راه های مواصلاتی حرف می زنند اما از این کمیته همه ساله انتقاد می گردد که به وعده هایش در زمینه ی رسیده گی به مشکلات افراد متضرر از حوادث طبیعی کمتر عمل می نماید.

ستار فروغ
XS
SM
MD
LG