لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۳

یک تفاهمنامه به منظور افزایش مشارکت زنان در ادارات دولتی، امضاء شد


وزارت امور زنان افغانستان و اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا به منظور افزایش مشارکت زنان در ادارات دولتی این کشور تفاهمنامه ی را با هم به امضا رساندند.

تاکید بر داشتن تجارب کاری در ادارات دولتی و غیر دولتی در افغانستان، سبب شده است که بسیاری از فارغ تحصیلان پوهنتون های این کشور پس از ختم تحصیل بی کار بمانند.

این موضوع تنها دامنگیر دختران تحصیل کرده نبوده بلکه پسران تحصیل یافته نیز با این مشکل دست و گریبان اند.

شماری از دختران که از پوهنتون کابل فارغ شده اند از دولت افغانستان می خواهند که زمینه را برای ارتقای تجارب کاری آنان فراهم نماید:

« نام من حمیرا ظاهر است، یکی از فارغ التحصیلان پوهنتون کابل استم، یکی از دلایل مهم بیکاری نداشتن تجربه کاری جوانان است و جوانانی که تحصیل می کنند، با وجودیکه تحصیلات عالی دارند، چون تجربه کاری ندارند به هر مرجع که مراجعه می کنند نمی توانند کار بگیرند، تا زمانی که دولت افغانستان به جوانان تحصیل یافته همکاری نکند و به آنان زمنیه کار را مساعد نسازد، این مشکل قابل حل نیست.»

« نام من یلدا هاشمی است، وقتی که جوانان از پوهنتون فارغ می شوند، بزرگ ترین مشکل این است که آنان تجربه ندارند.
باید دولت زمینه این را مساعد سازد که ما چی رقم تجربه حاصل کنیم.»


در همین حال وزارت امور زنان افغانستان و اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا در تلاش برای افزایش تجارب دختران تحصیل کرده افغان به روز یکشنبه تفاهمنامه یی را با هم به امضا رسانیدند.

به اساس این تفاهمنامه، حدود صد تن از دختران تحصیل کرده می توانند برای دو سال شیوه های کاری را در وزارت امور زنان فرا گیرند.

داکتر حسن بانو عضنفر وزیر امور زنان افغانستان می گوید که با اجرای این برنامه در وزارت زنان و سایر وزارت ها زمینه جذب دختران و زنان در ادارات بیشتر مساعد خواهد شد.

وی به ادامه افزود:

« ما در نظر داریم که بعد از این به پوهنتون ها پیشنهاد کنیم که در سال اخیر تحصیلی شان هر یک از فارغان باید در ساحه کار شان تجربه حاصل کند، این موضوع را با وزارت تحصیلات عالی در میان بگذاریم.»

به اساس گزارش ها، میزان مشارکت زنان در ادارات دولتی افغانستان در حال حاضر 18 درصد است و گفته شده است که این رقم تا سال 2013 میلادی به 30 درصد افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر، رییس اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا در افغانستان می گوید که کشورش متعهد به کمک در بخش های مختلف با زنان افغان است.

داکتر اس کن یاماشیتا در این مورد اضافه کرد:

« ایالات متحده امریکا زنان افغان را در بخش تحصیلات، کار و صحت حمایت گسترده می کند.

این حمایت و همکاری سبب می شود که زنان تحصیل کرده تجربه کاری حاصل کنند، و بیاموزند که برای کار کردن چی نیاز است.»


نداشتن تجارب کاری یکی از مشکلات جدی در زمینه جذب جوانان فارغ التحصیل در افغانستان خوانده می شود.

همین مساله سبب شده است که به باور برخی از آگاهان بسیاری از افراد تحصیل یافته به آسانی کار دریافت نکنند.

این در حالیست که نهاد های مسوول در افغانستان همیشه از تلاش ها برای جذب جوانان تحصیل کرده افغان سخن زده اند.
XS
SM
MD
LG