لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۳۶

حکومت افغانستان نه توانسته است مشکلات مردم را حل کند


رییس جمهور افغانستان می گوید که مردم در شهر ها و دهات این کشور هنوز هم برای حل و فصل دعوای شان به سیستم عنعنوی عدلی و قضایی مراجعه می کنند.

رییس جمهور افغانستان می گوید، با آنکه طی 10 سال اخیر کار های زیاد در راستای نهاد سازی در این کشور صورت گرفته است اما به گفته او حکومت نه توانسته است که قناعت مردم را فراهم کند و درد و رنج آنان را مطابق خواست شان مداوا نماید.

حامد کرزی با اشاره به موجودیت مشکلات در نهاد های عدلی و قضایی افغانستان گفت که مردم از این ناحیه بیشتر رنج می برند. رییس جمهور افغانستان علاوه کرد که نبود اطمینان مردم بر این نهاد ها باعث شده است که آنان هنوز هم به منظور حل و فصل دعوای شان به سیستم عنعنوی رو آورند.

«دلیل که هنوز هم مردم افغانستان در دهات و شهر های این کشور به روش های عنعنوی و رسوم اجتماعی برای به دست آوردن عدالت و حل و فصل قضایا مراجعه می کنند این است که نه حکومت توان فراهم آوری آن عدالت را دارد و نه هم رسیده گی به موقع می شود و هم این که بعضی اوقات خدا کند که بعضی اوقات باشد به عوض که عدالت به دست بی آورند، در حق شان بی عدالتی می شود.»

رییس جمهور کرزی در این مورد به روز چهارشنبه در مراسم افتتاح مجمع قضات زنان افغان در مقر ستره محکمه در کابل سخن گفت. حامد کرزی از قاضیان خواست که در اجرای وظیفه از دقت بیشتر کار گیرند زیرا به گفته وی اشتباه آنان پیامد ناگوار به همراه دارد.

رییس جمهور کرزی در بخش از حرف هایش افزود که اگر حکومت در افغانستان پس از سال 2014 میلادی در زمینه تامین عدالت، امنیت و عرضه خدمات به مردم کار های لازم را انجام بدهد، هیچ نیروی بیرونی باعث تخریب این کشور نخواهد شد و زمینه مداخله همسایه ها و سایر کشور ها در امور افغانستان نیز موجود نخواهد بود.

در همین حال قاضی القضات و سرپرست ستره محکمه افغانستان از قاضیان در این کشور تقاضا کرد که سلوک لازم قضایی را اختیار کنند. عبدالسلام عظیمی هم چنان گفت که قاضی ها باید با یک تعهد قوی با فساد مبارزه نموده و خود از این پدیده دوری جویند.

«قضا مرجع داد خواهی و احقاق حق است، بناً بر قاضی لازم است که در اجراات و سلوک اش رضایت خداوند متعال و مردم را در نظر داشته ، عدالت قضایی را تامین نماید. در مبارزه با فساد اداری که نگرانی های مجامع ملی و بین المللی را در قبال دارد ایجاب می نماید که قضات قبل از همه با تعهد قوی و ایمان راسخ عمل کرده و خود نیز از این پدیده مهلک دوری جوید، تا عدالت به نوع احسن و بهتر آن تامین شود.»

با آنکه پول های هنگفتی در جریان سال های اخیر به هدف اصلاح و تقویت نهاد های عدلی و قضایی افغانستان به مصرف رسیده است اما به اساس گزارش ها مشکلات هنوز هم در سیستم عدلی و قضایی این کشور وجود دارد.

گفته می شود که موجودیت فساد در محاکم سبب دلسردی مردم شده و آنان برای رسیده گی به قضایای شان از روش های عنعنوی استفاده کرده و مردم در شماری از مناطق نا امن حتی برای حل و فصل دعوای خود به طالبان مراجعه می نمایند.


ستار فروغ
XS
SM
MD
LG