لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۰۳

«اوباما حمایت قبلی اش را در پاکستان از دست داده است»


آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان از انتجاب مجدد بارک اوباما به حیث رییس جمهور امریکا استقبال کرد و انتخاب دوباره وی را تبریک گفت.

وزارت خارجه پاکستان در اعلامیه پیام تبریکی آصف علی زرداری را به همتای امریکای اش نشر نمود در اعلامیه مذکور رییس جمهور پاکستان ابراز امیدواری نموده است که روابط میان کشورش و ایالات متحده امریکا در دور جدید ریاست اوباما پیشرفت چشم گیری نماید.

آصف علی زرداری در حالی ابراز امیدواری برای بهبود روابط هر دو کشور نموده است که در این اواخر اسلام آباد و واشنگتن هر دو نیز در جستجوی بهبود بخشیدن روابط که بنابر دلایل مختلف به تیره گی گیرایده بود، می باشند.

رحیم الله یوسفزی کارشناس امور سیاسی پاکستان در صحبت که در رابطه با رادیو آزادی داشت در جواب سوالی که آیا انتخاب مجدد اوباما به نفع پاکستان است یا خیر گفت: اوباما حمایت اش را در بین حکومت پاکستان نسبت به چهار سال قبل از دست داده است:

« چهار سال قبل هنگامی که اوباما کاندید ریاست جمهوری بود در آن زمان از حمایت زیاد پاکستانی ها برخوردار بود، حلقات مختلف در پاکستان از منتخب شدن وی حمایت می کردند ولی در دور کنونی انتخابات اوباما آن حمایت قبلی اش را از دست داده بود چرا که پالیسی های حکومت اوباما همواره پاکستان را با چالش ها و فشار ها روبرو ساخته است. »

وی افزود، با انتخاب مجدد اوباما پالیسی حکومت امریکا در قبال پاکستان تغییر نخواهد نمود بلکه امکان افزایش فشار ها نیز بالای پاکستان می رود:
« به نظر من در پالیسی های قبلی حکومت بارک اوباما تغییری وارد نخواهد شد چرا که اگر پالیسی را که اوباما برای پاکستان ساخته تغییر کند حکومت وی با انتقادات شدید در امریکا روبرو خواهد شد به نظر من در دور جدید حکومت اوباما نه تنها فشار های امریکا بالای پاکستان بلکه حملات طیاره های بی پیلوت نیز افزایش خواهند یافت. »

رحیم الله یوسفزی بدین باور است که ردابط میان اسلام آباد و واشنگتن در چهارسال آینده از این بیش تیره تر نخواهد شد بلکه با وجود اختلافات در بسیاری موارد باز هم با هم سازش خواهند نمود.

روابط میان پاکستان و ایالات متحده بعد از آن به تیره گی گیراید که یک تبعه امریکای دو تن از شهروندان پاکستانی را با ضرب گلوله در شهر لاهور به قتل رسانید بعداً حملات هواهی ناتو بالای پوسته مرزی در منطقه مهمند که 24 سرباز پاکستانی را کشت، مسدود شدن راه های مواصلاتی ناتو از سوی حکومت پاکستان، افزایش حملات طیاره های بی پیلوت و فشار های امریکا برای براه اندازی عملیات نظامی در وزیرستان شمالی همه عواملی اند که باعث به وخامت گرایدن روابط دو کشور گردید.


فرشته نگاه
XS
SM
MD
LG