لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۵۵

صادق: از مخالفین مسلح می خواهیم که در مذاکرات صلح سهیم شوند


محمد صادق، سفیر پاکستان در افغانستان
محمد صادق، سفیر پاکستان در افغانستان
سفیر پاکستان در کابل می گوید: اسلام آباد در حد توان با روند صلح افغانستان همکاری خواهد کرد.

پاکستان می خواهد که به شمول شبکهء حقانی، افغان های بنیاد گرا مسلح را به صلح دعوت کند. ولی از این در هراس اند که شاید مقاومت اپوزیسیون که با طالبان مخالف اند ممکن سبب متاثر ساختن روند صلح گردد.

محمد صادق سفیر پاکستان در کابل به خبرگزاری رویترز گفته است، به عوض اینکه امریکا در صدد شکست گرو های بنیاد گرا باشد و بالای رهبران شان حملات نظامی بکند، اگر با آنان مذاکره کند تلاش ها برای صلح موثریت بیشتر خواهد داشت.

محمد صادق گفته است:
«به تناسب دو سال گذشته در مورد درخواست پیوستن به پروسهء صلح، افغان ها تا حد زیاد هم نظر اند، ولی به گفته او هنوز هم افراد خیلی مهم هستند که در برابر طالبان جنگیده و آنان با طالبان حاضر به گفتگو نیستند، ما به همین گرو می پردازیم.»

اشاره محمد صادق به افراد قبلی اتحاد شمال بود که در سال 2001 میلادی به کمک امریکا قدرت را از دست طالبان گرفتند. در بین آنان عدهء پست های حکومتی را در اختیار دارند و یا هم در اپوزیسیون اند.

آژانس خبری رویترز می نویسد: حکومت افغانستان در مذاکرات مستقیم با طالبان با ناکامی روبرو است و تا پایان سال 2014 نمی توان توقع کدام پیشرفت را در این مورد داشت.

این سخنان را یک مقام دولتی که در پروسهء صلح دخیل است به آژانس خبری رویترز گفته است.

مقامات افغان در پروسهء صلح، به پاکستان به حیث یک میانجی نگاه می کنند که به این حرف ها علاقه ندارد.

آنان می گویند: اسلام آباد زیاد وعده می دهد ولی کمتر عمل می کند.

کابل ادارهء استخبارات پاکستان را متهم می کند که از گروه های مثل شبکهء حقانی به حیث وسیلهء جلوگیری از نفود رقیب خود هند در افغانستان استفاده می کند.

رویترز می نویسد، اسلام آباد که تاریخ طولانی حمایت از چنین گروه ها را دارد چنین ادعا را رد می کند.

سفیر پاکستان در کابل گفته است:

« صدراعظم پاکستان از تمام بنیاد گرا ها خواسته است که در پروسهء گفتگو صلح سهیم شوند.»

او در مصاحبه با خبرگزاری رویترز افزود:

« ما تمام گروه های بنیاد گرا و مخالفین مسلح افغان را به این تشویق می کنیم که با دولت افغانستان در مذاکرات صلح سهم بگیرند.»

رویترز می افزاید: شبکهء حقانی که با طالبان همدست است در شمال غرب پاکستان در مناطق سرحدی افغانستان فعال است و خطرناک ترین گروه محسوب می شود که در کابل و شهر های دیگر به حملات مهم متهم است.

سفیر پاکستان در مصاحبه با رویترز به امریکا سفارش کرده است که از تجارب دههء هشتاد در افغانستان استفاده کند.

او گفته است:

« آنها ( مخالفین مسلح ) افراد خود را دارند. به کشتن افراد آنها نمی شود که آنان را تضعیف کرد. اتحاد شوروی سابق یک یا دو میلون انسان را کشت ولی این مساله در برابر آنان بغاوت مردم را ضعیف نکرد.»

زمانی که از سفیر پاکستان پرسیده شد که آیا پاکستان در پروسهء صلح همکاری خواهد کرد، گفت:

« اینکه ما چی می توانیم انجام دهیم در این مورد باید توقعات معقول باشند. پاکستان و طالبان یک گروه نیستند. ما آنها را کنترول نمی کنیم و به آنها اسلحه و پول نمی دهیم.»

حکومت افغانستان می خواهد به آن عده از بزرگان طالبان دست رسی داشته باشد که مربوط شورای کویته اند. این مساله است که شاید در سفر هیات شورا عالی صلح افغانستان با پاکستان هم مطرح شود.

پاکستان می گوید به بنیاد گراهای مسلح پناه نداده است او این را هم رد می کند که سران طالبان در کویته به سر می برند.
XS
SM
MD
LG