لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۵۷

خروج سریع نیروهای امریکایی از افغانستان!


گاردین
روزنامهء گاردین چاپ بریتانیا، در شمارهء اخیر خود در مورد حمله بر میدان هوایی ننگرهار مقالهء را به نشر رسانده که در قسمتی از آن می نویسد:

دیروز یک گروه از حمله کننده های انتحاری که با سلاح و بمب مجهز بودند، پایگاه نظامی ناتو در شرق افغانستان را مورد حمله قرار داده که در نتیجهء آن 5 افغان کشته و تعدادی از عساکر خارجی زخمی شدند.

طالبان مسوولیت این حمله را بدوش گرفتند.

سخنگوی نیروهای ناتو در افغانستان به روزنامه گاردین گفته است، حمله کننده گان نه توانستند که به میدان هوایی جلال آباد که تحت امنیت شدید قرار داشت، داخل شوند. اما ناتو در مورد اینکه در این حمله چه تعداد نیروهای خارجی زخم برداشتند، تبصرهء نه کرده است.

روزنامه گاردین می افزاید، پیش از این هم میدان هوایی جلال آباد مورد حملات گروه های مخالف حکومت، قرار گرفته بود.

مخالفین مسلح دولت در ماه فبروری گذشته، موتر پر از مواد انفجاری را در نزدیکی میدان هوایی جلال آباد منفجر کردند. در این حمله تعداد از افراد غیر نظامی کشته شدند.

روزنامه گاردین در ادامه می نویسد، عساکر افغان مسوولیت حفاظت کمربند اول پایگاه های نظامی نیروهای خارجی را در افغانستان به عهده دارند. همچنان موجودیت دیوارهای سمنتی و دیگر ممانعت ها، مانع می شوند که حمله کننده ها نه توانند، مستقیماً داخل این پایگاه ها شوند.

به گفته گاردین، به همین دلیل اکثر قربانیان این چنین حملات عساکر و غیر نظامیان افغان می باشند.


لاس ویگاس
نشریه لاس ویگاس چاپ امریکا در یک مقالهء در مورد تقاضای مجلس سنای امریکا در بارهء خروج سریع نیروهای امریکایی از افغانستان به نشر رسانده که می نویسد:

در لایحه تصویب شدهء غیر لازم الاجرای مجلس سنای امریکا در مورد خروج نیروهای امریکایی تا پایان سال 2014 میلادی، در موعد که از سوی رییس جمهور اوباما تعیین شده، کدام تغیر وارد نه می شود.

اما در این لایحه از قصر سفید خواسته شده است که نیروها تا پایان سال 2014 میلادی به طور سریع از افغانستان، خارج شوند.

نشریه لاس ویگاس از قول سناتو رجیف مارکلی می نویسد، اهداف ایالت متحده امریکا از بین بردن کمپ های شبکه تروریستی القاعده و جنگجویان بود که مسوول انجام حملات یازدهم سپتمبر بر نیویارک و واشنگتن بودند.

به گفتهء سناتور امریکایی این اهداف برآورده شده اند و حفظ 70 هزار عسکر امریکایی در افغانستان بی معنی است.

اما لیون پنیتا وزیر دفاع امریکا گفته است که بخاطر تربیت و آموزش نیروهای مسلح افغان و جلوگیری از بازگشت دوباره جنگجویان القاعده در افغانستان، تعدادی از عساکر امریکایی بعد از سال 2014 میلادی نیز در افغانستان باقی می مانند.
XS
SM
MD
LG