لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۰

«گفتگوها بین طالبان و اپوزیسیون حکومت به نفع افغانستان نیست»


روزنامه های چاپ امروز کابل بیشتر تبصره های شان را به گفتگوی مخالفان مسلح دولت و اپوزیسیون حکومت اختصاص داده و مطالبی را به نشر رسانیده اند.

ملی باور
روزنامهء ملی باور نوشته که طالبان مسلح و حزب اسلامی گفتگو های شان را با اپوزیسیون حکومت آغاز کرده اند.

روزنامهء می نویسد که اپوزیسیون دولت تایید کرده اند که نشست های با نماینده های طالبان مسلح و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار بخاطر تامین صلح داشته اند.

سرنوشت
روزنامه سرنوشت اظهارات سید حامد گیلانی را به نشر رسانده که گفته است، اپوزیسیون دولت با آن عده از نماینده های طالبان گفتگو کرده اند که با ملاعمر رهبر طالبان نزدیکی داشته اند.

سرنوشت از زبان مسوولان طالبان می نویسد که قرار است سید طیب آغا از وظیفه اش به حیث یک مقام برجسته به خاطر گفتگو های صلح برکنار شود.

خدمتگار
روزنامهء خدمتگار در صفحه نخست اش با عنوان درشت نوشته است که گفتگوها بین طالبان و اپوزیسیون حکومت به نفع افغانستان نمی باشد.

به اساس معلومات نویسنده مطلب، استخبارات پاکستان بخاطر زمینه سازی این مذاکرات نقش عمده دارد و ممکن این را هم بر آنها قبولانده باشند که در حکومت آینده افغانستان منافع استراتیژیک پاکستان در نظر گرفته شود.

روزنامه از قول تحلیلگران می نویسد، مذاکرات اپوزیسیون و طالبان مسلح سبب زمینه سازی به راه یابی آی اس آی پاکستان می شود و شاید این گفتگو ها باعث از بین رفتن حکومت فعلی افغانستان نیز شود.

روزنامه در سرمقاله اش نوشته که هدف از مذاکرات میان طالبان و اپوزیسیون بیشتر یک معامله خواهد بود، نه صلح.

به باور نویسنده، بالاخره نتیجه گفتگو ها میان اپوزیسیون و طالبان تقسیم قدرت و گرفتن چوکی بوده که این موضوع سبب تامین ثبات نسبی در آینده خواهد شد، اما در درازمدت راه را برای یک جنگ قدرت طلبی هموار می کند.

به باور نویسنده مقاله، مردم افغانستان به این باور اند که هیچ کدام از سیاست ها و سیاست مداران امروزی و گذشته به نفع این کشور نبوده اند و باید از سوی یک جریان سومی این کشور اداره شود که آنها یک جریان ایدیولوژی نباشند، طرف دار دموکراسی و خواهان روابط نیک و خوب با جامعه بین المللی باشند و به کنوانسیون های جهانی و دیپلوماسی باورمند باشند.

به عقیده نویسنده سرمقاله، امریکا و جامعه جهانی، بعد از سقوط طالبان به متحدین شمال این فرصت را دادند تا حکومت را در دست گیرند و آن را انحصار کنند و کشور را ده ها سال به عقب بزنند.

در اخیر سرمقاله آمده است که مذاکرات میان طالبان و متحدان شمال بر سر قدرت است و این قدرت طلبی در کشور راه را برای نفوذ کشور های همسایه باز نموده و جریان نورمال و طبیعی سیاسی کشور را از پیشرفت باز می دارد.

فرزاد رسا
XS
SM
MD
LG