لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۳

یونسکو: افغانستان در عرصه معارف پیشرفت های خوب داشته است


ایرینا بوکواه رییس ادارهء یونسکو
ایرینا بوکواه رییس ادارهء یونسکو
یونسکو یا ادارهء علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد می گوید، پیشرفت های که در بخش معارف در افغانستان صورت گرفته است، از دست نخواهد رفت.

رییس ادارهء علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد از بلند رفتن کیفیت معارف در افغانستان ابراز خوشبینی کرده و حمایت اش را از دختران که به مکتب می روند اعلام کرد.

ایرینا بوکواه رییس این اداره که به دعوت رسمی حکومت افغانستان به کابل آمده به روز شنبه در نشست خبری گفت، که وی شاهد پیشرفت های خوب در بخش معارف این کشور است:

« ما اینجا آمدیم که دولت افغانستان و و زارت معارف را حمایت کنیم، من می دانم که وزیر معارف به مثل ما بخاطر تعلیم و تربیه با کیفیت از حوصله مندی کار گرفته است.
شما زنان و دختران حق دارید، قسمیکه می خواهید تحصیل و زندگی کنید.»


مقام های وزارت معارف یکی از اهداف دعوت خانم بوکواه به افغانستان را رساندن صدای شاگردان افغان به خصوص دختران به جهانیان می خواند.

خانم بوکواه با یاد از شجاعت ملاله یوسفزی دختر پاکستانی گفت که صد ها دختر شجاع به مانند ملاله در افغانستان اند که با وجود مشکلات به مکتب می روند:
« وزیر صاحب از شجاعت ملاله یوسفزی دختری پاکستانی سخن زد، من می دانم که دخترانی قهرمانی در افغانستان به مثل ملاله استند که بخاطر رفتن به مکتب مبارزه می کنند، ما می خواهیم آنان را حمایت کنیم آنان را احترام کنیم.»

به اساس معلومات یونسکو، هم اکنون 63 ملیون کودک واجد شرایط در جهان از رفتن به مکتب محروم اند که از این میان سه ملیون تن آنان در افغانستان می باشند.

گر چه مسوولان یونسکو این معضل را بزرگ ترین چالش در برابر کار شان می خوانند، اما می گویند که تا ختم سال 2015 همه این تعداد اطفال به مکتب خواهند رفت.

در این حال غلام فاروق وردک وزیر معارف که در نشست مشترک با ایرینا بوکواه صحبت می کرد گفت که تا دو سال آینده 3 ملیون طفل واجد شرایط راهی مکتب خواهند شد:

« جمعاً در جهان 60 ملیون طفل واجد رفتن به مکتب است اما به مکتب دسترسی ندارد، از این جمله سه ملیون آن در افغانستان است.
ولی ما اراده راسخ داریم که در دو سال آینده این سه ملیون را شامل مکتب بسازیم.»


به اساس معلومات وزارت معارف 41 درصد شاگردان مکاتب را دختران و31 درصد از معلمین را زنان تشکیل می دهند.

وزارت معارف افغانستان در حالی از حضور پررنگ دختران در مکاتب سخن می زند، که گفته می شود هنوز هم یک کلته بزرگ دختران در مناطق دور افتاده و ناامن کشور از رفتن به مکتب محروم اند.

آگاهان امور یکی از عوامل محرومیت دختران از رفتن به مکتب را مسایل فرهنگی و عدم مصوونیت جان آنان می خواند.

به گفته آنان افزایش گزارش های مسمویت دختران مکاتب در دو سال اخیر سبب شده تا یک تعداد دختران نتوانند به مکتب بروند.

این آگاهان از وزارت معارف انتقاد کرده و می گویند که این وزارت تا کنون قادر به رفع این نگرانی نشده است.

فریبا واحدی
XS
SM
MD
LG