لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۱۷

«هر گام نواز شریف، زیر نظارت اردوی پاکستان قرار خواهد داشت»


حزب مسلم لیگ نواز شریف با اخذ 124 کرسی از 272 کرسی پارلمان پاکستان، در انتخابات ماه جاری در آن کشور برنده شد. حزب رقیب وی پییلز پارتی صرف 31 کرسی پارلمان را بدست آورد و به این ترتیب از سال 1947 تا اکنون برای نخستین بار در تاریخ پاکستان قدرت به شکل دموکراتیک آن از یک حکومت ملکی به حکومت ملکی دیگر انتقال می یابد.

آژانس خبری رویترز می نویسد:
نواز شریف که 14 سال قبل توسط اردوی قدرتمند پاکستان ولچک بدست راهی تبعید شده بود، اینک به حیث صدراعظم انتخابی دوباره به قدرت باز می گردد.

اردوی پاکستان هر گام و هر حرکت نوازشریف را با دقت زیر نظر خواهد داشت. به طور خاص گام های را که شاید نواز شریف در عرصهء کاهش تنش ها در روابط با هند بردارد.

به نوشتهء آژانس خبری رویترز، نواز شریف کشور تقریباً ورشکست شدهء به میراث می برد که در بیش از نصف 66 سال حیاتش توسط نظامیان اداره شده است. کشوری که در اثر یاغیگری های شورشیان طالب، خشونت های قومی، قطع شدن های روزانهء جریان برق و بیکاری فاحش در بین نفوس 180 ملیونی آن، ویران شده است.

آژانس خبری رویترز می نویسد، پرسش اینست:
آیا اردوی پاکستان به نواز شریف آزادی آنچه را خواهد داد که او می خواهد انجام دهد؟

بهبود روابط با هند، عرصهء بیشترین اصطحکاک بین نواز شریف و نظامیان آن کشور خواهد بود. هند و پاکستان دو کشور همسایه و اتمی که آزادیشان را از استعمار بریتانیا گرفته اند، تا اکنون سه بار با هم جنگیده اند که دوبار آن بالای منطقهء مورد منازعهء کشمیر بوده است.

در سال 1999 اردوی پاکستان با اعزام مخفیانهء عساکر و تسخیر پوسته های سرحدی هند در ارتفاعات کارگیل (Kargil) پلان نواز شریف را در زمینهء بهبود روابط با هند خنثی ساخت.

نواز شریف وعده کرده است که در مورد تهاجم پاکستان در ارتفاعات کارگیل (Kargil) تحقیقات خواهد کرد. به عقیدهء تعدادی زیادی از افسران اردوی پاکستان، این اقدام وی متوجهء جنرال پرویز مشرف است که در خانه اش تحت نظارت قرار دارد.

نواز شریف که توسط کودتای اردوی پاکستان از قدرت برکنار شده بود، اخیراً در یک کنفرانس خبری گفته است:
«من هرگز با اردو، هیچگونه مشکلی نداشته ام. کودتا توسط یک شخص اجرا شد و باقی اردو با آن همنوایی نداشت. ما باید بطور مشترک کار کنیم.»

افسران اردوی پاکستان می گویند آن ها سه مسالهء را به دقت زیر نظر دارند:
نخست، تشکیل کمسیونی را که در مورد تهاجم پاکستان در ارتفاعات کارگیل (Kargil) تحقیقات خواهد کرد.

دوم، کی به جای لوی درستیز پاکستان جنرال پرویز اشفاق کیانی که در ماه نوامبر تقاعد می کند، مقرر خواهد شد؟

و سوم اینکه، نواز شریف در عرصهء مهار ساختن شورشیان به خصوص طالبان پاکستانی چگونه عمل خواهد کرد؟

نظامیان پاکستان، شورشیان را به طالبان خوب که بالای اهداف پاکستان حمله نمی کنند و در افغانستان می جنگنند و طالبان بد که ده هزاران تن نظامی و ملکی پاکستانی را کشته اند، تقسیم می کند.

به نوشتهء آژانس خبری رویترز، نواز شریف از مذاکرات با طالبان حمایت می کند و اردوی پاکستان می خواهد بداند که آیا نواز شریف خواهد توانست چهار ایالت پاکستان را با هم متحد سازد که هر کدام به یک استقامت مختلف در حرکت اند.

جنرال متقاعد پاکستانی طلعت مسعود می گوید:
«در پنج سالی که گذشت اردوی پاکستان درعقب پرده به حیث پر قدرت ترین نیرو حضور داشته، دیگر نمی خواهد قدرت را بطور مستقیم در دست داشته باشد و آن انحصار سابق قدرت را نیز ندارد.»

به گفتهء جنرال طلعت مسعود، با آنکه عملکرد حکومت اخیر پاکستان رقت انگیز بود، اما اردو نخواست گامی به جلو نهد، قانونگذاران این کار را کردند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG