لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۲

علاقمندی به ورزش فوتبال در میان اطفال و جوانان افغان


فوتبال ورزشی که به عنوان سلطان بازی ها در سطح بین المللی لقب گرفته، با گذشت هر روز به تعداد طرفداران آن در سراسر جهان افزوده می شود. افغانستان هم از این امر مستثنی نبوده و در کنار جوانان یک تعداد اطفال نیز به این بازی شوق علاقه زیاد پیدا کرده اند.

در صحبتی که با یک تعداد از اطفال روی سرک داشتم می گویند که پس از تماشای مسابقات بین المللی فوتبال از طریق تلویزیون ها روش های جدید این بازی را آموخته اند و علاقمندی شان به این ورزش هر روز بیشتر می شود.

اطفال سنین مختلف در گوشه و کنار شهر کابل در اوقات مختلف روز، در حالی که برخی از آنان با لباس های بازیکنان مشهور جهان که در آن نشان یک تیم خاصی به چشم می خورند به تن کرده سرگرم بازی فوتبال اند.

سه تن از علاقمندان فوتبال گفتند:
« نام من احمد فهیم است، همه روزه فوتبال بازی می کنم بخاطری که ورزش خوب است و ما را صحتمند می سازد. »

« هزیر هستم یازده ساله و صنف شش هستم، ورزش دلخواه من فوتبال است چون یک ورزش گروهی است، روزهای جمعه اکثراً فوتبال می کنم تیم و بازیکن مورد علاقه من بارسلونا و لیونال میسی است، فکر می کنم روزی فوتبال افغانستان هم پیشرفت خواهد کرد. »

« نامم فواد است صنف چهارم مکتب هستم هر روز بچه های زیادی در این میدان جمع می شویم و به خاطری که علاقمندی زیاد داریم فوتبال می کنیم، وقتی فوتبال نمی کردم در کوچه توپ دنده و توشله بازی می کردم. »


افزایش علاقمندی اطفال به بازی فوتبال سبب شده تا فروش لباس های بازیکنان مشهور جهان فوتبال نیز در شهر کابل رونق پیدا کند. معین همدرد یکتن از فروشنده گان وسایل ورزشی در شهر کابل از بازار گرم فروشات اش به رادیو آزادی چنین گفت:
« اکثریت اطفالی که اینجا نزد ما مراجعه می کنند به بازیکنان و تیم های خارجی علاقمند هستند، تقریباً تمام وسایل فوتبال در فروشگاه ما موجود است و کمپنی هابه اساس قرارداد با کلپ های ورزشی تا یک سال لوگوی آنرا روی لباس های بازیکنان می زنند. »

علاقمندی به ورزش فوتبال در میان اطفال و جوانان افغان
علاقمندی به ورزش فوتبال در میان اطفال و جوانان افغان


فوتبال نه تنها بین بچه ها طرفداردارد بلکه دختران نیز علاقمند این بازی و بازیکنان مشهور اند، تا جای که برخی از خانواده ها با استفاده از تاریکی هوا دختران شان را بیرون از منزل کشیده و زمینه بازی با توپ را برایشان فراهم می سازند.

با دو تن از این دختران نیز صحبت های داشتم که از علاقمندی شان با فوتبال و هیجانی که از برد مسابقات برای شان دست میدهد برایم حکایت کردند:
« نامم کائینات است صنف سوم هستم در ورزش فوتبال را خوش دارم و من علاقمند تیم بارسلونا هستم و به کرستین رونالدو زیاد علاقمند هستم، در افغانستان برای دختران فوتبال کردن مساعد نیست. و من بسیارعلاقمند هستم که فوتبال بازی کنم. »

« نامم نرگس است من هم علاقمند تیم بارسلونا هستم در صنف ما نیم صنفی هایم طرفدار بارسلونا است و نیم دیگرش علاقمند تیم ریل مادرید هستند شبی که مسابقات باشد و یک تیم برنده شود روز بعدش در مکتب علاقمندان تیمی برنده می خواهند از یک طریق دیگران را به خشم بیاورند. »


با این همه شماری از اطفالی که علاقمند بازی فوتبال هستند می گویند که کمبود میدان های ورزشی معیاری و میدان های که در آن سبزه فرش شده باشد سبب شده تا اکثراً در هنگام بازی از اثر بلند شدن گرد و خاک و قرار گرفتن زیر شعاع مستقیم آفتاب بیمار می شوند.

در مورد شکایات اطفال فوتبالر با کمیتهء ملی المپیک، نهادی که مسوولیت ساختن ميدان های بازی، ساختن تيم های فوتبال و فراهم کردن وسايل ورزشی برای ورزشکاران را بر عهده دارد صحبت کردم:

عارف پیمان سخنگویی این اداره در صحبت با رادیویی آزادی گفت:
« میدان های سپورتی در نقاط مختلف شهر با تفاهم کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال افغانستان ساخته شده و در ضمن اطفال می توانند در نواحی مختلف شهر که زنده گی می کنند از طریق کلپ های ورزشی که از جانب فدراسیون فوتبال ایجاد شده جذب گردند و تحت آموزش مربیان با تجربه قرار گیرند و ما در چوکات کمیته ملی المپیک اطفال را در رده های سنی مختلفی برای ورزش فوتبال جذب کردیم و از آنان حمایت می کنیم. »

علاقمندی به ورزش فوتبال در میان اطفال و جوانان افغان
علاقمندی به ورزش فوتبال در میان اطفال و جوانان افغان


نتایج تحقیقاتی که از سوی دانشمندان در رابطه به فوايد ورزش اطفال انجام شده نشان می دهد، که بازی های سالم و سازنده می تواند تاثیرات مثبت بالای فکر و ذهن کودک داشته باشد. برخی از کارشناسان افغان هم به این باور اند که رشد ورزش در افغانستان می تواند برای آینده اطفال و کشور موثر تمام شود.

هرچند در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیر در عرصه ورزش و روی آوردن جوانان به رشته های مختلف ورزش دیده می شود اما کارشناسان یکی از دلایل عمده عدم توسعه ورزش در کشور را، نداشتن برنامه درازمدت ارگان های مسوول عنوان می کنند.


گزارش از ویدا بره کی
XS
SM
MD
LG