لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۵ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۷

«هژده کمپنی وارد کننده مواد خوراکه به څارنوالی معرفی شده اند»


یک کمیسیون دولتی که به هدف کنترول کیفیت مواد خوراکه تعیین شده، می گوید که در مدت یک سال گذشته 18 کمپنی که مواد خوراکه بی کیفیت را وارد کرده اند به لوی څارنوالی معرفی شده اند.

در پی افزایش شکایات مردم از افزایش مواد خوراکهء بی کیفیت و تاریخ گذشته در بازار های شهر کابل، کمیسیون که برای نظارت از این مواد تعیین شده، می گوید که چندین کمپنی که این مواد را وارد کرده اند، به لوی څارنوالی معرفی کرده اند.

حفیظ الله ولی رحیمی رییس کمیسیون مشترک جلوگیری از واردات مواد خوراکه بی کیفیت و تاریخ گذشته به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که تلاش ها به هدف شناسایی عاملین اصلی وارد کننده های این مواد جریان دارد:

« دستآورد ها بسیار قوی بوده تا امروز حدود 18 شرکت به لوی څارنوالی معرفی شده اند.
اسناد که ما از دکان ها به دست آورده بودیم اکثر امواد از طریق همین شرکت ها به دوکان ها عرضه شده بود.
اینکه این مواد را این شرکت ها از کجا آورده اند، سند وزارت صحت عامه را که مواد را از گمرکات پاس کرده اند با خود دارند یا نه و یا این اموال به صورت قانونی وارد شده است یا نه، این فقط وظیفه لوی څارنوالی است که آن را تحقیق می کند و در اخیر تصمیم در مورد شان گرفته خواهد شد.»


مسوولان لوی څارنوالی با تایید دریافت اسناد 18 شرکت که مواد خوراکه بی کیفیت را به کشور وارد کرده، می گویند که تحقیقات از نزد مالکین این شرکت ها ادامه دارد.

وزارت تجارت و صنایع کشور در اواخر سال گذشته یک کمیسیون مشترک نهاد های حکومتی به شمول وزارت داخله، صحت، لوی څارنوالی، شاروالی کابل، اداره نورم و استندرد و ریاست امنیت ملی را به هدف جلوگیری از واردات مواد بی کیفیت و تاریخ تیر شده در بازار ها، ایجاد کرد.

به روز دوشنبه این کمیسیون تعداد از دکان ها را در ناحیه اول در منطقه باغ قاضی نیز بررسی کرد، اما در این دکان ها کدام مواد بی کیفیت و تاریخ گذشته دریافت نشد.

در این حال شماری از دکانداران باغ قاضی بررسی های این کمیسیون را مورد انتقاد قرار داده و گفتند که باید حکومت در بنادر کشور اقدام نماید و مانع ورد مواد خوراکه بی کیفیت شود.

دو تن از این دکاندارن:

« این کار هیچ نتیجه ندارد، باید که در گمرک بررسی صورت گیرد، در گمرک جلوش گرفته شود، موتر ها را چک کنند که آیا در آنها مال تاریخ تیر شده است یا نیست، در اینجا کسی مال را نگه نمی کند، پرچون فروش 20 کار تن می خرد و اگر بفهمم که تاریخش تیر می شود به زود ترین فرصت به فروش می سانمش با قیمت کمتر.»

«از خارج اموال را می آورند، باید که صحت عامه در همان جا بررسی کند و باید در همان گمرکات دقیق کنترول شود.»

یک بخش اعظم مواد خوارکه افغانستان از کشور های همسایه چون پاکستان و ایران وارد کشور می گردد.

گزارش های وجود دارند که شرکت های تولید کننده این مواد خوارکه به فرمایش تجار افغان از بی کیفیت ترین مواد استفاده می کنند.


جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG