لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۳

منابع طبیعی، امیدواری برای آیندهء افغانستان


مجله د امریکن
مجله د امریکن در شماره اخیر خود مطلبی دارد در مورد ثروت های زیر زمینی افغانستان که در بخش آن می نویسد.

نقشه های اخیر منابع طبیعی افغانستان امیدواری را برای صلح و آسایش این کشور جنگ زده در آینده بیشتر ساخته است.

به نوشته مجله ادارات سروی جیالوجی امریکا تخمین می کنند که ثروت طبیعی افغانستان به یک تریلیون دالر یعنی یک هزار میلیارد دالر می رسد.

وزارت دفاع امریکا افغانستان را عربستان سعودی ماده نایاب لیتیوم خوانده است که در بسیار ساحات تخنیکی می توان از آن استفاده کرد.

مجله د امریکن اضافه می کند، این اولین بار نیست که در مورد ذخایر طبیعی افغانستان تحقیق می شود، شوروی سابق هم در این مورد سروی های را انجام داده بود، ولی اولین بار است که ارقام دقیق در مورد منابع طبیعی افغانستان در قید قلم گرفته می شود.

مجله می افزاید، آیساف بعد از یک دهه جنگ افغانستان را ترک می کند.

هر چند شرایط این کشور نسبت به سال 2001 بهتر است، اما افغانستان هنوز هم میدان جنگ می باشد.

ولی به نوشته مجله، منابع زیر زمینی افغانستان از جمله مس، لاجورد، آهن، سلفات، سرب، نقره و زنک یعنی 1 عشاریه 4 میلیون متریک تن ذخیره طبیعی می تواند یک روزنه خوب امید برای آینده افغانستان باشد.

چاتم هاوس
نشریه موسسه تحقیقاتی چاتم هاوس بریتانیا در شماره اخیر خود مطلبی دارد در مورد روابط افغانستان و هند که در بخش آن می نویسد: روابط بین افغانستان و هند جنبه های مختلف دارد. اول جنبه نظامی می باشد. هند بخاطر اینکه از سایه هولناک پاکستان بیرون براید در تامین امنیت افغانستان کوشش می کند، زیرا اوضاع افغانستان بر اوضاع پاکستان تاثیر مستقیم دارد و تحولات در افغانستان بدون شک بر سرحدات مشترک پاکستان با هند هم بی تاثیر نخواهد بود.

دوم ارتباطات اقتصادی است که بسیار مثبت ارزیابی می شود. هند از سال 2001 تا حال بیش از 2 میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است و با توسعه تجارت طبعاً برای هند راه های ترانزیت پاکستان معقول مناسب می باشد که با افزایش آن اعتماد بین هند و پاکستان هم بیشتر می شود.

علاوه بر آن، به نوشته نشریه روابط افغانستان و هند از نگاه تاریخی و فرهنگی هم نزدیک می باشد. موسسه روابط فرهنگی هند بیشترین بورس های خود را به محصلین افغان اختصاص داده است.

هر چند در یک بخش از تاریخ چند قرن اخیر مخصوصاً در جنگ های افغان انگلیس و تجاوز شوروی بین هند و افغانستان یک نوع رقابت وجود داشت، اما هند قدم فرار تر گذاشته و روابط خود را با افغانستان به زمان امپراطوری مغول در قرن های 16 تا 19 وابسته می شمارد که یک بخش بزرگ افغانستان امروزه هم جز این امپراطوری بود.
XS
SM
MD
LG