لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۳۳

« 125 تن از مرکز آموزش های حرفوی فاریاب فارغ شدند»


گزارشگر: رحمت الله رها

یک صد و بیست و پنج تن از جوانان پس از آموزش های لازم حرفه سندفراغت را به دست آوردند.

فارغین مرکز آموزش حرفه ها در فاریاب می گویند، قبل از این آنها با هیچ یک از حرفه ها آشنایی نداشته و در حال حاضر با فراگیری حرفه های مختلف صاحب کسب و کار شده اند:

« من استاد قربان علی از ولسوالی المار هستم. در اول من شاگرد بودم و حالا در بخش ترمیم ماشین خیاطی استاد شده ام. من حالا می توانم به شاگردان ترمیم ماشین خیاطی را یاد بدهم. من تقریباً 9 ماه آموزش دیدم و خوب یاد گرفتم بسیار مفاد دارد. مثلاً یک جوان که یک ماشین را باز و بسته نماید و یا آن را ترمیم کند، 500 افغانی به دست می آورد. زندگی اش خوب می شود و جوانی که صاحب حرفه باشد هرگز معتاد نمی شود.»

«به نام خدا، من حیات الله اشکانی هستم یک تن از شاگردان پروژهء آموزش حرفه های دفتر اکتید. من از بخش تخنیک رادیو و پیشبرد برنامه های رادیویی فارغ شده ام. آموزشی را که ما در مدت 6 ماه دریافت کردیم، ذهن ما را انکشاف داده و همچنان در بخش تخنیک رادیو خیلی چیز ها را آموختیم. وسایلی که ما از دفتر اکتید به دست آوردیم یک عدد ریکاردر و یک پایه کمپیوتر بوده و من امیدوار هستم که بعد ازین از وسایل داده شده به صورت درست و خوب استفاده بکنم.»

نجیب الله مسوول بخش حرفه یی دفتر اکتید می گوید، درین دور به تعداد 125 تن از حرفه های مختلف فارغ شدند که 50 فیصد این افراد زنان و دختران هستند:

« تقریباً از 15 بخش شاگردانی که طی 9 ماه آموزش دیده بودند، سامان و وسایل خود را به دست آوردند و البته درین دور به تعداد 125 تن شاگردان حرفوی فارغ شدند. فارغ شده ها عمدتاً از بخش های انکشاف روستای پایدار و دیگر پروژهء تقویت صلح سند فراغت به دست آوردند که از جمله 31 نفر از پروژهء تقویت صلح و 94 تن آنها از پروژهء انکشاف پایدار روستایی فارغ شدند.این افراد از بخش های فلز کاری، نجاری، آرایش گری، حلبی سازی، ترمیم ماشین خیاطی و پرده دوزی سند فراغت به دست آوردند.»

به گفته مقامات فاریاب، این برنامه به کمک مالی کشور شاهی ناروی از طریق معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ درین ولایت تطبیق می گردد.

ذبیح الله ناصری مسوول جوانان فاریاب می گوید، قبل از ایجاد مراکز آموزشی در محلات دور دست این حرفه ها رواج نداشته و نیازمندی ها در بخش های یاد شده کاملاً محسوس بوده است:

« چند سال قبل اگر می خواستیم برای خود یک لباس جور بکنیم، به خاطر دوختنش حتی به داخل شهر می آمدیم. اما تا جایی که ما در ولسوالی ها سفر کردیم دیدیم که در هر کوچه و در هر ولسوالی بیشتر از 10 خیاطی و به همین گونه مستری ماشین خیاطی، مستری موتر وجود دارد.»

به گفته دست اندرکاران، پروژهء آموزش حرفه ها در اکثریت واحد های اداری فاریاب در حال اجرا بوده که از آغاز ایجاد مراکز حرفوی تا حال، صد ها جوان پس از آموزش حرفه های مختلف صاحب کسب و کار شده اند.
XS
SM
MD
LG