لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۵۳

راه پیمایی کابل: ما خواهان عدالت برای زنان هستیم


دهها زن افغان با سردادن شعار ها برضد خشونت، با سرکردن چادر های نارنجی بار دیگر خواهان محاکمه عاملین خشونت و تامین عدالت برای زنان شدند.

این زنان به هدف رسیده گی به مشکلات و حمایت از حقوق شان روز پنجشنبه از چهار راهی زنبق تا وزارت امور زنان در کابل راه پیمایی کردند.

این راه پیمایی از سوی شبکه زنان افغان و تعدادی از نهاد های جامعه مدنی راه اندازی شده بود.

حسینه صافی رییس شبکه زنان افغان در صحبت با رسانه ها گفت، این راه پیمایی بر علاوهء کابل در بیشتر ولایات افغانستان راه اندازی شده است:

« هدف این راه پیمایی حمایت از قیام جهانی که بخاطر کاهش خشونت علیه زنان بود ما خواستیم که حامی این قیام جهانی باشیم تا بتوانیم در کشور خود خشونت را کاهش بدهیم. »

وی همچنان خواهان عملی شدن پالیسی های گردید که از سوی وزارت امور زنان برای حل مشکلات زنان ساخته شده است.

از سوی هم مقدسه یکی از شرکت کننده گان این راه پیمایی از افزایش خشونت در برابر زنان ابراز نگرانی کرده و حکومت را متهم به عدم توجه به این مساله کرد:

« خشونت ها به طور روز افزون بیشتر شده می رود یکی از علت های اساسی آن این است که قانون در افغانستان تطبیق نمی شود دولت در این قسمت کوتاهی می کند. »

به اساس احصایهء ملل متحد از جمله بیش از هفت میلیارد انسان روی زمین نیم رقم آنها را زنان تشکیل میدهد.

در یک گزارش ملل متحد گفته شده است که از هرسه زن در جهان یک زن به خشونت (تجاوز، لت و کوب) مواجه می باشد که به این اساس یک میلیارد زن در جهان مورد خشونت قرار می گیرند.

قرار گزارش ها، در 14 فبروری سال 2013 حدود یک میلیارد زن و مرد جهان برای کاهش خشونت علیه زنان قیام کردند و امسال نیز قرار است این قیام به همین تاریخ زیر شعار "عدالت اجتماعی" برگزار گردد.

افغانستان نیز از جمله کشورهای است که خشونت علیه زنان در آن وجود داشته و گفته می شود که در این اواخر خشونت به شکل حاد آن در برابر زنان مشاهده شده است.

سعیده مژگان مصطفوی معین وزارت امور زنان با تایید این مساله در صحبت با رادیو آزادی در مورد گفت:

« می توانم بگویم که شدت خشونت ها نوعیت اش بدتر و خرابتر شده شما اگر تاریخ افغانستان را ورق بزنید هیچ وقت به خاطر ندارید که بینی، لب و گوش زنی بریده شده باشد یا نیم صورت اش توسط تفنگ چره یی کاملاً از بین رفته باشد مانند خانم شکیلا. »

ظرف چند سال اخیر تلاش های زیادی برای کاهش خشونت مانند ساختن برنامه و ستراتیژی ها و راه اندازی کمپاین ها از سوی حکومت و نهادهای غیر دولتی انجام شده است.

اما انتقادهای موجود اند که این تلاش ها بیشتر جنبه نمایشی داشته و تاثیر گذاری موثر برای کاهش خشونت و اعاده حقوق زنان در کشور نداشته است.

اما وزارت امور زنان می گوید کاهش خشونت علیه زنان در کشور نیاز به همکاری مشترک و جدی نهادهای مربوط، همکاری مردم، علمای دین و تطبیق قانون در کشور دارد.


جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG