لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۴۸

خروج شوروی از افغانستان


اوپن دموکراسی
سالروز خروج نیرو های شوروی سابق از افغانستان در برخی رسانه های چاپی غربی به چشم می خورند.

نشریه اوپن دموکراسی ((Open Democracy مطلبی را با عنوانی خروج از افغانستان نشر کرده است.

بیست و پنج سال پیش، بوریس گروموف آخرین عسکر شوروی بود که افغانستان را ترک کرد.

به نوشته نشریه، سوال در اینجا مطرح می شود که نیرو های آیسف از افغانستان چگونه خارج خواهند شد؟

اوپن دموکراسی گفته است: با خروج جنرال گروموف که به صورت پیاده، پل دوستی را پیمود و حیرتان را به مقصد ترمز و خاک شوروی ترک کرد، رهبران شوروی سابق خواستند تا به جهانیان نشان دهند که آخرین نظامی این کشور از افغانستان خارج شد.

نشریه می افزاید: در سال 1979 میلادی برای اتحاد شوری به جز از مداخله نظامی راه دیگر نمانده بود زیرا اکثر افرادی وابسته به آن کشور در افغانستان به قتل و بازداشت همدیگر اقدام کردند.
در سال 1979 شوروی سابق با داخل کردن هزاران نظامی به افغانستان، حفیظ الله امین را کشت و ببرک کارمل را جانشین وی ساخت.

به باور اوپن دموکراسی، میخائیل گرباچف رییس جمهور سابق شوروی که در سال 1985 به قدرت رسید، خروج نیرو های کشورش از افغانستان را اعلان کرد اما این کار چهار سال وقت گرفت زیرا رهبری شوروی می خواست تا حیثیت آن کشور در سطح جهانی حفظ شود.

نشریه در ادامه مطلب می نویسد: در حال حاضر شرایط در افغانستان متفاوت و در عین حال تاسف بار هم است.

به نوشته اوپن دموکراسی، زمانیکه رییس جمهور بارک اوباما به قدرت رسید، امیدواری داشت که دخالت نظامی کشورش را در بیرون امریکا کاهش بدهد.

اما حالا وضعیت افغانستان بیشتر رو به خرابی نهاده و مفکوره پیشرفت و تغییر که با داخل شدن نیرو های امریکایی در افغانستان به میان آمده بود، خیلی ضعیف شده است.

نشریه همچنان می افزاید: روابط رییس جمهور کرزی و امریکا خوب نیست و افغانستان و پاکستان با همدیگر شان روابط خوب ندارند.

نشریه اوپن دموکراسی از احتمال به قدرت رسیدن طالبان، نگرانی کشور های آسیای مرکزی را نیز نشر کرده و به سخنان سرگی لافروف وزیر خارجه روسیه اشاره می کند که گفته بود: اگر نیرو های بین المللی ماموریت شان را که در سال 2001 در افغانستان آغاز کردند، تکمیل نکنند، خروج از این کشور پیش از وقت خواهد بود.

روسیه در این ماموریت، از مبارزه و عملیات در برابر گروه های تروریستی حمایت کرده است.

کریسشن ساینس مانیتور
روزنامه امریکایی کریسشن ساینس مانیتور در مورد توافقنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن توجه کرده است.

روزنامه بخشی از اظهارات وزیر خارجه جرمنی را نقل کرده که به پارلمان آن کشور گفته بود: رییس جمهور کرزی به او وعده داده که توافقنامه امنیتی با امریکا امضا خواهد شد.

کریسشن ساینس مانیتور می افزاید: فرانک والتر شتاین مایر پس از دیدار با حامد کرزی در کابل، به اعضای پارلمان جرمنی گفت: خیلی خرسند است که رییس جمهور افغانستان به صورت واضح برایش گفته که کشورش این سند را حتماً امضا می کند.

به نوشته روزنامه، در اظهارات شتاین مایر معلوم نشده که رییس جمهور کرزی کدام تعهدی داده باشد که این سند در دوره ریاست جمهوری وی امضا می شود.
XS
SM
MD
LG