لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۶

میزان سوء تعذی نزد مادران و اطفال افغان کاهش یافته است


نتایج " سروی ملی تغذی " نشان می دهد که گراف سوء تغذیه نزد زنان که در سنین باروری قرار دارند در ده سال گذشته نزدیک به 12 درصد کاهش یافته است.

ثریا دلیل وزیر صحت عامه افغانستان روز سه شنبه حین نشر نتایج این سروی در کابل گفت، براساس "سروی ملی تغذی " پیشرفت های چشمگیر در زمینه کاهش سوء تغذی در افغانستان به میان آمده است.

خانم دلیل گفت این اولین بار است که وضعیت تغذی زنان، دختران جوان، اطفال و افراد مسن در سراسر کشور به بررسی گرفته شده است.

بر اساس این سروی، 8 درصد دختران جوان بین سنین 10 تا 19 سال در کشور، کم وزن بوده و30 درصد این دختران از کم خونی رنج می برند:

" حدود هشت درصد از دختران جوان از سوء تغذیه رنج می برند. به طور اوسط 9 اعشاریه دو درصد خانم ها به سوء تغذیه دچار هستند که این رقم در سال 2004 به 20 اعشاریه 9 درصد می رسید که از این حیث بهبودی قابل ملاحظه است. این سروی نشان داد که در مجموع در سطح آگاهی مردم و بهبود وضعیت تغذیه پیشرفت های قابل ملاحظه به وجود آمده است."

وزیرصحت عامه افغانستان، تلاش های این وزارت به هدف افزایش اگاهی دهی عامه را دلیل کاهش گراف سوء تغذی در کشور خواند.

اما خانم دلیل گفت، با وجود آنکه یافته های این سروی پیشرفت های زیادی را در زمینه کاهش سوء تغذی در کشور نشان می دهد، اما هنوز هم چالش های در این راستا وجود دارد.

وی گفت، سروی های انجام شده قبلی در کشور ارقامی مکمل را ارائه نمی کرد اما ارقام سروی جدید در سال 2013 آغاز شد، نشان می دهد که وضعیت سوء تغذی در کشور، به تناسب کشور های منطقه قناعت بخش نیست.

به گفته وی، بیش از40 درصد اطفال زیر سن پنج سال رشد مناسب ندارند و 9 اعشاریه 5 درصد اطفال کم وزن اند.

این سروی به کمک مالی و تخنیکی اداره یونیسف در 34 ولایت انجام شده است.

با این همه مسوولان صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال یا یونیسف بر مبارزه بیشتردر خصوص کاهش سوء تغذی در افغانستان تاکید می ورزند.

اکخیل آییر نماینده این سازمان در افغانستان، در حالیکه بهبود وضعیت تغذی کودکان، مادران و دختران جوان را در این کشورامیدوار کننده می خواند بر تطبیق برنامه های آگاهی عامه در مناطق نا امن تاکید می کند:

" یافته های عمده این سروی اینست که در وضعیت تغذی اطفال و مادران درافغانستان پیشرفتی خوبی صورت گرفته، اما با وجود این پیشرفت یک سلسله مشکلات هنوز هم موجود است. به گونه مثال کم وزنی مشکل بسیار بزرگ است. در این راستا تطبیق برنامه های آگاهی عامه بسیار ضروری است، یونسیف آرزو دارد تا به ادامه این سفر با وزارت صحت افغانستان با شما کمک نماید. "

بر بنیاد معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، تعداد زیادی از خانواده ها هنوز هم در مورد استفاده از غذا ها مقوی که به دسترس دارند معلومات کمتر دارند.

آگاهان امور صحی بر بلند بردن سطح آگاهی عامه از طریق تطبیق یک سان برنامه های آگاهی دهی در سراسر کشور تاکید دارند.

ویدا بره کی

XS
SM
MD
LG