لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۸ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۱۲

دیلی تیلیگراف: کسانیکه در کانتینر باربری یافت شده اند، سکهـ های افغان اند


چندین روزنامهء غربی در باره دریافت ده ها پناه جوی افغان در یک کانتینر در این کشور و تظاهرات جاری در اسلام آباد مطالب نشر کرده اند.

از این جمله روزنامهء دیلی تیلیگراف در عنوان خود می نویسد، کسانیکه در این کانتینر باربری دریافت شده اند سکهـ های افغان اند.

روزنامه از قول پولیس بریتانیا می نویسد، این 35 نفر به شمول زنان و کودکان در حالت خراب در این کانتینر دریافت شدند که یکی آنها جان سپرده بود.

دیلی تیلیگراف می افزاید که این پناه جویان از داخل کانتینر برای کمک فریاد می زدند.

روزنامه می نویسد که این 34 نفر که سخت تشنه و به اسهال مبتلا بودند، پس از معاینات و تداوی لازم سی نفر آنها مرخص و به مقامات نیرو های سرحدی سپرده شد.

کمیتهء صلیب سرخ بین المللی برای این افراد غذا و دیگر وسایل تدارک دیده است.

روزنامه می نویسد که سکهـ های افغان که زمان تعداد آنها به صد هزار نفر می رسید در جنگ چند دههء اخیر سخت آسیب دیده اکثر آنها افغانستان را ترک گفته اند.

از سوی دیگر نشریهء فارن پالیسی امریکا در شمارهء اخیر خود این سوال را مطرح ساخته است که تظاهرات خیابانی در پاکستان چرا موثر بوده می تواند؟

نشریه می نویسد که پاکستان سابقهء دیرینه تظاهرات خیابانی دارد و تظاهرات جاری مهم و قابل توجه است چون سرنوشت حکومت نواز شریف به آن وابستگی دارد. در عین حال این سوال هم مطرح است که چرا تظاهرات خیابانی بعد از هر دهه در پاکستان به یک وسیلهء نیرومند سیاسی مبدل می شود؟

نویسنده می افزاید که او به یاد دارد که مقامات پاکستانی و امریکایی در سال 2007 در بارهء تظاهرات روز افزون با هم صحبت کرده در مورد عواقب آن ابراز نگرانی کرده بودند.

نشریه می افزاید که آن زمان رییس جمهور پاکستان جنرال پرویز مشرف رییس ستره محکمه را برکنار ساخته بود و به تظاهرات هزاران نفر که به حمایت از حقوق دانان راه اندازی شد، توجه نکرد.

حقوق دانان آن زمان چون یک جریان مخالفت حکومت ظاهر شدند، زمامداران نظامی محبوبیت خود را از دست دادند.

مشرف از سرقوماندانی اردو استعفا داد و مجبور شد که یک سال بعد از ریاست جمهوری هم کنار رود.

نشریهء فارن پالیسی در ادامه می نویسد، سرنوشت حکومت نواز شریف در برابر تظاهرات مردم را پالیسی های رقم می زند که در ایام زمامداری خود به راه انداخته است.

به طور مثال مشرف که از گذشته با اردو جنجال داشت دوسیه ایام زمامداری مشرف را دوباره به جریان انداخت. او همچنین با نتایج و عواقب عملیات در مناطق قبایلی روبرو می باشد. در عین حال اقتصاد پاکستان چون گذشته ناگوار بوده و کدام تغییر مثبت در زندگی مردم عادی رونما نشده است.

نشریهء فارن پالیسی در اخیر تحلیل خود می نویسد که عبرت گرفتن از تظاهرات خیابانی آسان است. رهبران پاکستان باید برای فرمانروایی مردمی موسسات دولتی را تقویت بخشیده اول از پارلمان آغاز کنند.

به این معنی که نواز شریف و دیگر رهبران آینده باید از طریق پارلمان حکومت کنند و مخالفان خود را نیز به این عمل تشویق کنند.

XS
SM
MD
LG