در ادامه عکس العمل های مردم افغانستان در رابطه به حملات راکتی پاکستان بر خاک این کشور، یک عضو ولسی جرگه افغانستان با ارسال اعتراض نامه مردمی به دفتر سازمان ملل متحد، خواستار اقدامات جدی سازمان ملل در این مورد شده است.
بکتاش سیاوش روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل به خبرنگاران گفت، پاکستان همواره از وضعیت نامناسب سیاسی در افغانستان به نفع خود استفاده کرده و اخیراً حملات راکتی را بر این کشور افزایش داده است.
آقای بکتاش همچنان گفت که این حملات نظامی پاکستان سبب نگرانی مردم شده و سازمان ملل باید برای جلوگیری از آن اقدام کند:
" ما امضا کننده گان این نامه معتقدیم که این گونه اقدامات جنایتکارانه باید به واکنش جهانی روبرو گشته و از دفتر دبیر کل، شورای امنیت و دفتر نماینده گی این سازمان در کابل خواستار اقدامات فوری، برای پایان دادن به این ظلم آشکار و تخطی بین المللی نظامیان پاکستانی هستیم. "
آقای سیاوش همچنان گفت که از سال 2012 میلادی بدینسو حملات راکتی پاکستان بر افغانستان افزایش یافته است.
مقامات محلی ولایت کنر می گویند که در چهار سال گذشته هزاران راکت از آنسوی خط دیورند بر مناطق در این ولایت پرتاب شده و تلفات را در پی داشته است.
بخاطر این حملات راکتی دها تن از باشنده گان کنر آواره شده اند.
اما آقای سیاوش یکی از اعضای ولسی جرگه افغانستان انتقاد دارد که تا کنون سازمان ملل متحد در مورد این اقدام پاکستان از خود عکس العمل نشان نداده است.
در این حال دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان وعده سپرده که اعتراض نامه شماری از باشنده گان این کشور را در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح می سازند.
نیکولا آیسون معاون دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان در پاسخ به نامه ارسالی یک عضو ولسی جرگه گفته است:
" ما درک می کنیم که این مساله مهم برای افغانستان است، و تا حد توان کوشش می کنیم تا این موضوع را با مقامات زیربط در میان گذاریم.
این را از طریق ارتباط که داریم در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح می کنیم و در ضمن با پاکستان در این مورد صحبت خواهیم کرد. "
در عین حال وزارت دفاع افغانستان نیز گفته که این موضوع را چندین بار با حکومت پاکستان در میان گذاشته، اما تا حالا به آن توجه نشده است.
عنایت الله نظری معاون وزارت دفاع افغانستان گفته است که در چند سال گذشته از راهای ممکن برای حل این مشکل اقدام کرده اند:
" دولت افغانستان و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، برای حل این قضیه، از دو بعد عمل می کنند، یکی بعد سیاسی که دولت از مجرای سیاسی به حل این معضله تلاش می کند اما از بعد نظامی نیروهای دفاعی افغانستان ازین سوی خط دیورند پاسخ های داده اند. "
یک عضو ولسی جرگه در حالی اقدام به جمع آوری امضا شماری از باشنده گان کشور کرده است که اخیراً در نشست شورای وزیران افغانستان به وزارت های دفاع و داخله کشور وظیفه سپرده شد تا در برابر حملات نظامی پاکستانی به خاک افغانستان پاسخ به موقع دهند.
اما هنوزهم این حملات پاکستان بر خاک فغانستان ادامه دارد.
حمیرا الکوزی