باز هم نشریه ها و روزنامه های غربی مسایل مختلف سیاسی و اجتماعی را در مورد افغانستان نشر کرده اند.
نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز مقاله زلمی خلیلزاد سفیر سابق امریکا در افغانستان و عراق را در باره سفر رییس جمهور اشرف غنی به چین نشر کرده است.
خلیلزاد در این مقاله در مورد اهمیت سفر آقای غنی می نویسد: در نخستین سفر رسمی اش، اشرف غنی چنین محاسبه کرده که شاید چین خلای را پُر کند که در صورت کاهش حمایت امریکا و غرب به میان می آید.
به نوشته آقای خلیلزاد، اشرف غنی به فکر روابط درازمدت ستراتیژیک با پیکنگ است.
اما سفیر سابق امریکا می گوید: افغانستان می تواند بدون اینکه بیشتر وابسته به چین شود، حمایت آن کشور را در بخش های سرمایه گذاری و امنیتی جلب کند.
نیویارک تایمز این نکته مقالهء زلمی خلیلزاد را هم برجسته ساخته که می گوید: انگیزه سفر آقای غنی به چین به واقعیت های کوتاه مدت و اهداف درازمدت تکیه دارد.
به گفته این دیپلومات سابق حکومت امریکا، غرب در حالی افغانستان را ترک می کند که این کشور نه تنها از لحاظ مالی نمی تواند مصارفش را پوره کند بلکه این توانایی را هم ندارد تا طالبان مسلح را که از سوی پاکستان حمایت می شوند، شکست بدهد.
زلمی خلیلزاد همچنان نوشته است: افغانستان در درازمدت امیدواری دارد تا به پای خود ایستاده شود و به حیث یک کشور با ثبات، برای رسیدن به اهدافش از منابع خود استفاده کند.
از نظر منابع طبیعی و موقعیت ستراتیژیک اش، افغانستان، ایران، پاکستان، چین و کشور های آسیای مرکزی را با هم وصل می سازد.
نیویارک تایمز به نقل از زلمی خلیلزاد نوشته است: چین شاید یگانه قدرتی باشد که انگیزه، منابع و اراده ملی داشته باشد تا اهداف بزرگ افغانستان را به حقیقت مبدل سازد.
گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین در مورد یک تصویر بردار پاکستانی مطلبی را نشر کرده که یک جایزه معتبر را بخاطر تصویر گیری از مهاجرین افغان در پاکستان و وضیعت سایر پناهجویان، به دست آورده است.
محمد محسن یک تصویر بردار پاکستانی که با خبرگزاری اسوشیتید پریس در کشورش کار می کند، جایزه ده هزار دالری موسوم به اولیویر گراملینگ را کسب کرده است.
وی می گوید: اساسی ترین بخش کاری اش به اعتماد میچرخد و شاید این موضوع مهم تر از کمره باشد.
به گفته این عکاس پاکستانی، اعتماد نه به وسیله پول به دست می آید و نه هم در وقت کم، بلکه به زمان زیادی نیاز دارد.
محسن می گوید: برای تهیه تصاویر و عکاسی برای چهار سال به مناطق مختلف رفته، و با آنها با مطرح کردن پرسش هایش، با زبان احترام و در عین حال کنجکاوانه، صحبت کرده است.
به باور این عکاس پاکستانی، با گذشت هر روز، چنین احساس برایش پیدا شده که اعتماد مردم بالایش بیشتر شده است.
روزنامه گاردین این نکته را هم برجسته ساخته که محمد محسن می گوید: تا حالا بهترین تصویری را که برداشته از یک کودک افغان است که وی در یک صحنه جالب، از آب دهنش، حبابی ساخته است.