لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۰۸

"کمک های بازسازی امریکا در افغانستان به هدر رفت"


روزنامه یو اس ای تودی USA TODAY در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان "کمک های بازسازی امریکا در افغانستان به هدر رفت."

روزنامه از قول سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان جان سوپکو می نویسد که گفته است کوشش های امریکا برای رشد اقتصادی افغانستان کاملاً ناکام بوده و بعد از ده سال هنوز هم اقتصاد افغانستان به پای خود ایستاده نشده است.

آقای سوپکو در خطاب به متخصصین امریکایی نوشته است که با در نظرداشت ثروت های نهفته در افغانستان اگر آنها تلاش می کردند، می توانستند در طول این مدت افغانستان را از نگاه اقتصادی متکی بخود بسازند.

به نوشته روزنامه، مشکل اساسی کمک های امریکا این بوده است که یک رهبری و یا اداره مشخص برای این کار وجود نداشت و ادارات مختلف امریکایی کار های مختلف را انجام می دادند که یکی از دیگر آگاه نبود.

روزنامه یو اس ای تودی از قول آقای سوپکو می نویسد که گفته است، ذخایر طبیعی افغانستان یک تریلیون یا یک هزار میلیارد دالر تخمین می شود که اگر برای رشد و استخراج آن کار می شد، این کشور دیگر به کمک های جامعه جهانی نیاز نمی داشت، اما به گفته او با عدم مدیریت خوب کمک ها و نبود قوانین مناسب سرمایه گذاری در افغانستان این ذخایر در زیر خاک ماندند و دست افغانستان به کمک های خارجی دراز باقی ماند.

به گفته آقای سوپکو بخاطر فساد اداری و نبود امنیت در حدود 120 میلیارد دالر سرمایه گذاری امریکا برای بازسازی افغانستان هم به خطر رو به رو است.

اما به نوشته روزنامه آقای سوپکو در ساحات دیگر از جمله آزادی بیان، آزادی حرکت، تعلیم و صحت خوشبین بوده و می گوید که در این ساحات افغانستان دست آورد داشته است.

نشریه فارن پالیسی در شماره اخیر خود مطلبی دارد در باره آینده رییس جمهور سابق افغانستان حامد کرزی که در بخش آن می نویسد رهبران افغان که در تحولات و تغییرات سیاسی در این کشور جان به سلامت برده اند انگشت شمار می باشند.

به نوشته نشریه دو ماه بعد از ترک چوکی ریاست جمهوری افغانستان، حامد کرزی به آرامی در کابل زندگی می کند، به سفر های خارجی می رود و کدام تهدید حیاتی به او دیده نمی شود که چنین حالت در تاریخ افغانستان کمتر سابقه داشته است.

به نوشته نشریه، سرنوشت، آینده آقای کرزی را خوب رقم زد و او مانند رهبران سابق افغان در تحولات سیاسی کشته نشد، اما اینکه تاریخ چگونه در باره او قضاوت می کند چیزیست که ده ها سال بعد برای نسل های آینده معلوم خواهد شد.

تاریخ نویسان در آینده حقایق را در مورد دوره هرج و مرج رهبری کرزی بیان خواهند کرد، ولی به نوشته فارن پالیسی این سوال وجود دارد که آیا می توان مهلت رهبری آقای کرزی را یک دوره در تاریخ این کشور نامید؟

XS
SM
MD
LG