لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۴

بررسی دوسیه 49 متهم قتل فرخنده تکمیل شد


محکمه ابتدائیه ناحیه سوم شهر کابل روز دوشنبه بررسی دوسیه 49 تن از متهمین قتل فرخنده را تکمیل و فیصله در این خصوص را به روز چهارشنبه محول کرد.

مسوولین محکمه ابتدائیه شهر کابل می گویند که تعداد دوسیه های افراد متهم در قضیه قتل فرخنده بیشتر بوده و برای تامین عدالت هر چه بهتر در این خصوص، به زمان بیشتر نیاز است.

هر چند بررسی دوسیه 49 متهم این قضیه در سومین روز محاکمه علنی این افراد تکمیل شد، اما قاضی محکمه ابتدائیه کابل فیصله اش را در این ارتباط به روز چهارشنبه به تعویق انداخت.

صفی الله مجددی رییس این محکمه روز دوشنبه گفت که برای تامین عدالت در این قضیه، متعهد است:

"اوراق نهایت زیاد است، تعداد متهمین هم زیاد است، تصمیم گیری در مورد اینها کار پانزده دقیقه یا یک ساعت نیست، برای تامین عدالت تعمق بیشتر در این مورد نیاز است،هیئت قضایی تصمیم گرفته سر از همین لحظه و فردا در زمینه مداوله داشته باشند و پس فردا ما به جلسه خود ادامه می دهیم."

فرخنده 27 ساله در 28 ماه حوت سال گذشته در ساحه شاه دو شمشیره شهر کابل به اتهام سوختاندن نسخهء از قرآنکریم نسخت از سوی مردان خشمگین با لت و کوب کشته و سپس جسدش به آتش کشیده شد.

محاکمه علنی 49 متهم قتل فرخنده در محکمه ابتدائیه روز شنبه آغاز شد و مدت سه روز ادامه یافت.

از سوی هم افراد متهم در این قضیه در جریان سه روز پی هم محاکمه علنی شان، اتهامات وارده بر خود را بی اساس خوانده و ادعای بی گناهی کردند.

در این حال صفی الله مجددی رییس محکمه ابتدائیه می گوید که از خانواده فرخنده خواسته شده بود تا به محکمه حضور یابند، اما به دلیل نا معلوم آنها از حضور در محکمه خودداری کردند.

قبل از این گفته شده بود که اعضای خانواده فرخنده با تهدید مواجه اند.

اما کمونتلی وکیل مدافع فرخنده که در سومین روز محاکمه علنی افراد متهم حضور داشت از قاضی خواست تا به اساس قوانین نافذه افغانستان افرادی را که در قتل فرخنده دست داشتند به اشد مجازات محکوم کند:

"من به نماینده گی از خانواده فرخنده اینجا آمده ام، به اسناد و شواهد مراجعه شود اگر به اساس آن این افراد مجرم شناخته شدند مطابق به قانون به اشد مجازات محکوم شوند."

از سوی دیگر علمای دین می گویند که افغانستان یک کشور اسلامی بوده و قوانین آن مبنای اسلامی داشته و هیچ فردی حق ندارد تا بدون تحقیق و فیصله نهایی نهاد های مربوط، کسی را مجازات کند.

کارشناسان به این باور اند که حکومت باید قانون را به طور جدی بالای عاملین قتل فرخنده تطبیق نماید تا در آینده از ارتکاب چنین اعمال در جامعه جلوگیری صورت گیرد.

لیزا حیدری

XS
SM
MD
LG