لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۸

اعیان: 238 میلیون دالر پول کابل بانک تا حالا حصول شده است


سرپرست بخش اداری مدیریت تصفیه کابل بانک می گوید که از مجموع 987 میلیون دالر پول اختلاس شده این بانک، 238 میلیون دالر آنرا نقداً به دست آورده اند.

محمد احسان اعیان روز شنبه به رادیو آزادی گفت: علاوه بر این به ارزش 48 میلیون دالر جایداد های برخی ازمقروضین هم به دولت منتقل شده است.

به گفته آقای اعیان، اکثر مقروضین کابل بانک، به پرداخت قروض شان ابراز آماده گی کرده اند.

" از مجموع قروض 987 میلیون دالر ما توانستیم که مبلغ 238 میلیون دالر امریکایی پول نقد جمع آوری کنیم که البته 48 میلیون دالر دارایی های است که به دولت انتقال کرده که میان دولت و مدیریت تصفیه کابل بانک مساله تصفیه حسابات پول آن باقی مانده است، در صورتی که مقروضین به مقاوله یا تصفیه حسابات شان نشوند، دارایی شان مطابق حکم محکمه به اثر پیشنهاد مدیریت تصفیه کابل بانک به فروش می رسد و پول اش به وجه مقروضیت شان می رسد."

آقای اعیان می گوید که تمامی 179 مقروض کابل بانک تا دوشنبه هفته جاری مهلت دارند تا حداقل بیست درصد قروض شان را بپردازند.

سرپرست بخش اداری مدیریت تصفیه کابلبانک می گوید که برخی از این مقروضین، فیصله محکمه را غیر منصفانه خوانده و اصرار به عدم پرداخت قروض شان دارند، اما به گفته وی، قانون به طور یکسان بالای همه افراد دخیل در این قضیه، تطبیق خواهد شد.

کابل بانک در سال 2010 میلادی پس از آن با سقوط مواجه شد که مدیران و سهم دارانش بیش از900 میلیون دالر آنرا به طور غیر قانونی بیرون کردند.

با آنکه رییس جمهور قبلی افغانستان تلاش کرد تا پول های این بانک را دوباره به دست آورد، اما به دلایلی موفق به این کار نشد.

با شکل گیری حکومت وحدت ملی، محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان دستور پیگیری قضیه بحران کابل بانک را صادر کرد و تاکید نمود که پول های این بانک باید حصول شود.

از صدور این حکم حدود ده ماه می گذرد، اما هنوز هم مدیریت تصفیه کابل بانک که به همین منظور ایجاد شده نتواسته است که تمامی پول های از دست رفته این بانک را جمع آوری کند.

در این حال، امیرخان یار رییس کمیسیون مالی و بودجه و امور بانک ها در ولسی جرگه می گوید که تمامی حرف های حکومت وحدت ملی در این خصوص، نمایشی بوده است.

آقای یار، کارکرد و فعالیت مدیریت تصفیه کابل بانک را نیز مورد انتقاد قرار داد:

" کابل بانک، یک موضوع نمایشی بود، بخاطر جهانیان، چرا که یک شرط کشور های جهان این بود که شما باید کار های را که حکومت کرزی نتوانسته انجام بدهد و یا هم قانون را تطبیق کند، شما باید این کار را بکنید، متاسفانه که مدیریت تصفیه کابل بانک، نتوانست مطابق به خواست مردم، حکومت و بخصوص شورای ملی، قروض مردم را به موقع جمع آوری کند، به فکر من کار اینها بی نتیجه بوده و برعکس مصارف شان بسیار گزاف است."

اما مسوولان مدیریت تصفیه کابلبانک می گویند که با تمام توان تلاش می ورزند تا پول های از دست رفته کابل بانک را حصول کنند.

هم اکنون شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی دو تن از متهمین اصلی بحران کابل بانک با شماری دیگر از کارمندان این بانک، در زندان بسر می برند.

تعدادی از کارشناسان اقتصادی و بین المللی می گویند که حکومت افغانستان باید در قضیه کابل بانک، با تمامی متهمین برخورد یکسان و عادلانه کند.

آنان به این باور اند که حصول پول های اختلاس شده این بانک می تواند، اعتبار بانک داری را نزد مردم بیشتر سازد و همچنان جامعه جهانی را متقاعد سازد که حکومت وحدت ملی به مبارزه علیه فساد اداری متعهد است.

جمشید حبیب زاده

XS
SM
MD
LG