ریاست اجراییه حکومت افغانستان انتقاد می کند که هنوز هم اختلاف نظر میان رهبران حکومت بخاطر گزینش رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی وجود دارد.
جاوید فیصل معاون سخنگوی این ریاست روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی گفت که یک طرف حکومت در نظر دارد افرادی را در این کمیسیون تعین نماید که آنها قبلاً در تقلب دست داشته و از تقلب دفاع کرده اند.
آقای فیصل همچنان گفت: طرف دیگر حکومت می خواهد در این کمیسیون افراد پاک باشند و اصلاحات بیاورند تا کار کمیسیون قابل قبول برای مردم باشد:
" یک طرف حکومت وحدت ملی پلان دارد که در این کمیسیون اشخاصی بیایند که خود شان در تقلب شامل بودند و از تقلب دفاع کرده اند اما طرف دیگر حکومت وحدت ملی متوجه این مساله است و بحث آن اینست که اشخاص که عضویت یا هم در رده های بالای این کمیسیون انتخاب می شوند باید افرادی باشند که پاک باشند و کاری که می کنند، کار قابل قبول برای مردم افغانستان باشد."
آقای فیصل همچنان گفت: بحث ها بخاطر گزینش رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی میان هر دو رهبر جریان دارد.
در همین حال یک منبع در ارگ ریاست جمهوری که از افشای نامش خود داری کرد به رادیو آزادی گفت: کار ها بخاطر تعین رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی تمام شده و به زودی اعلام می گردد.
کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی در ماه ثور سال جاری به هدف آوردن اصلاحات در نظام انتخابات ایجاد شد، اما تا کنون به کار آغاز نکرده است.
در آن زمان رییس جمهور غنی، شکریه بارکزی را به حیث رییس این کمیسیون تعین کرد، اما این کار با مخالفت ریاست اجراییه مواجه شد.
در این حال گفته شده که اشرف غنی و عبدالله عبدالله موافقه کرده اند که جانداد سپین غر رییس اکسین یا شبکه نهاد های جامعه مدنی برای انتخابات را به حیث رییس این کمیسیون تعین کنند، اما برخی منابع می گویند که رییس جمهور می خواهد که حمید الله فاروقی را به حیث رییس این کمیسیون معرفی کند.
از سوی هم برخی از تحلیلگران انتقاد می کنند که اگر افراد در کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی از سوی رهبران حکومت تعین گردد، انتخابات آینده شفاف نخواهد بود.
ثمر سیرت یکتن از این تحلیلگران:
" اگر از طرف آنها اشخاص انتخاب شود واضح است که من فکر می کنم که آنها در انتخابات باز هم دست می زنند و هر گروپ آنها طرف شخص می باشند و صندوق ها را بنام آنها پُر می کنند و رای غیر عادلانه را جمع آوری می کنند فکر نمی کنم که انتخابات آینده شفاف باشد."
برخی از کارشناسان به حکومت پیشنهاد می کنند که تمام امکانات لازم باید برای اصلاح نظام انتخاباتی بر این کمیسیون مساعد گردد و کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی باید از هر نوع مداخله در امان باشد.
آنها می گویند: اگر کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی هر چه زودتر به کارش آغاز نکند افغانستان اعتبار خود را به سطح ملی و بین المللی از دست می دهد.
فرشته ندا