حکومت افغانستان به هدف دریافت منابع عواید داخلی کشور این بار با یک اقدام بی سابقه در مصرف کریدت کارت های تیلفون ده درصد مالیه وضع کرده است.
وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی افغانستان می گوید، این طرح را وزرات مالیه به کابینه سپرده بود و تطبیق این مالیه در کشور های دیگر نیز موجود است.
محمد یاسین صمیم سخنگوی این وزارت روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت که پس از روزچهار شنبه یعنی تاریخ اول ماه میزان محصول وضع شده در کریدت کارت تیلفون ها قابل تطبیق می باشد.
محمد یاسین صمیم گفت:
"طرح که وزارت مالیه تهیه کرده ومصوبه که در کابینهء جمهوری اسلامی افغانستان صورت گرفته بود، رییس جمهور یک فرمان تقنینی را صادرکرد که به اساس آن ده فیصد محصول خدماتی از تمام شرکت های مخابراتی چه دولتی وچه غیردولتی گرفته می شود".
آقای صمیم افزود هر فردی که در تیلفون اش کریدت اضافه می کند ده درصد آن به بودجهء دولت تعلق می گیرد.
به اساس معلومات وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی افغانستان هم اکنون در این کشور پنج شرکت مخابراتی فعالیت دارد و حدود ۲۳ میلیون نفر از تیلفون استفاده می کنند.
در عین حال ادارهء عالی مبارزه به فساد اداری می گوید که در سیستم جمع آوری مالیه از شرکت های مخابراتی مشکلات وجود دارد و حکومت باید در این رابطه قوانین تصویب شده را تعدیل نماید.
راشد طوطاخیل رییس دفترادارهء عالی مبارزه با فساد اداری به رادیو آزادی گفت جمع آوری مالیه از کارت های تیلقون یک ابتکارجدید است، بناً حکومت باید در جمع آوری آن شفافیت را مد نظر داشته باشد.
راشد طوطاخیل گفت:
"ما بررسی کرده ایم، متاسفانه در شماری از شبکه های مخابراتی مشکلات در مالیات دیده شده است و تا زمانیکه قانون اصلاح نشود این مشکلات موجود خواهد بود."
در عین حال وزارت مالیه افغانستان می گوید که برای جمع آوری مالیات راه های جدید را جستجو خواهد کرد.
اجمل حمید عبدالرحیم زی سخنگوی این وزارت می گوید که در نظر دارند تا در هماهنگی با ادارات مربوط این مالیه را ازطریق سیستم کمپیوتری جمع آوری کنند.
اما مردم عام از این اقدام حکومت سخت نگران بوده، می گویند که آنان از وضیعت خوب اقتصادی برخوردارنیستند و توان پرداخت همچو مالیات برایشان گران تمام می گردد.
حکومت افغانستان در حالی دست به این اقدام می زند که مردم همواره از کیفیت پایین شبکه های مخابراتی درکشورشکایت دارند. آنان می گویند که فعالیت خدمات شرکت های مخابراتی تنها به شهر ها محدود بوده و با گذشت چندین سال تاحال نتوانسته اند آن را به مناطق دوردست گسترش بدهند.
کارشناسان افغان سفارش می کنند که حکومت باید بالای شرکت های مخابراتی فشار وارد کند تا آنان خدمات شان را در بخش تیلفون وانترنت معیاری ساخته و فعالیت های شان را در مناطق دوردست کشور وسعت بخشند.