نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز تحت عنوان "یک جنرال افغان در هلمند بته های گل مینشاند اما طالبان خود را تقویت میکنند" مطلبی را نشر کردهاست.
روزنامه نیویارک تایمز در این مطلب وضعیت امنیتی هلمند را به بررسی گرفته و مینویسد: مانند سایر جنرالان که میخواهند در میدان نبرد هیجان بیشتر آفرینند،تورنجنرال معین فقیر در هلمند نیز از این نکته مستثنی نیست.
جنرال فقیر قوماندان قول اردوی 215 میوند میگوید که هلمند یک دشت است و لازم میداند تا این ولایت را تا حدودی سرسبز سازند.
به نوشته روزنامه طالبان سال گذشته بر بیش از نصف هلمند نفوذ داشتند.
نیویارک تایمز مینویسد زمانیکه با آقای فقیر در پایگاه نظامی بسشن مصاحبه میکرد، سربازان خارج از دفتر قوماندان سرگرم پرورش گل و مراقبت نهالهای بودند که در آنجا کشت و غرس شده بودند.
این پایگاه قبلاً یک پایگاه مهم نیروهای بریتانیایی بود.
روزنامه در ادامه نوشته است، چهار ماه پیش زمانیکه جنرال فقیر به عنوان قوماندان قول اردو در هلمند مقرر شد، یک وظیفه وی رسیدگی به آنچه مشکل موجودیت نیروهای خیالی خوانده میشود، بود.
در مطلب آمده است که هزاران نفر نامهای شان در تشکیلات نیروهای امنیتی درج بود اما عملاً حضور نداشتند.
جنرال فقیر میگوید که در زمینۀ از بین بردن این مشکل موفق شده است اما به گفته روزنامه، وضعیت در میدان جنگ به گونه دیگر است.
نیویارک تایمز مینویسد، هنگامیکه جنرال فقیر به حیث قوماندان قول اردو تعیین شد از میان چهارده ولسوالی هلمند، دو ولسوالی به طور کامل در تصرف طالبان مسلح بود و زمانیکه او کار را آغاز کرد طالبان سه ولسوالی به شمول نوزاد و موسی قلعه را تحت کنترول خود در آوردند.
روزنامه با توجه به افزایش ناامنیها در هلمند و پس از بررسی جا به جایی دیگر سربازان امریکایی در این ولایت و سایر مسایل امنیتی در هلمند همچنان سخنان دگروال شاه ولی ځاځی مسئول امور آموزش نیرو های افغان را در مطلب جا دادهاست.
او به نیویارک تایمز گفته است که درختان بید در دو طرف راه مرکز تعلیمی را در سال 2004 غرس کرده بود.
ځاځی گفته است، زمانیکه نهالها را غرس میکرد یک مشاور امریکایی از وی پرسید که چه میکند؟
او برایش گفته است که صبر کند و روزی فرا خواهد رسید که سربازان اردوی ملی زیر سایه درختان بینیشینند و دیگر در بارک های شان به ایر کندیشن نیاز نداشته باشند.
به نوشته نیویارک تایمز، دگروال ځاځی که در زیر تنۀ یک درخت بلند و عظیم نشسته بود پس از یک مکث کوتاه گفت، این یک جنگ طولانی است و حالا میدانید که آن زمان چه میخواست به زبان آورد.
واشنگتن پُست
روزنامۀ واشنگتن پُست در یک مطلب مینویسد که جان کری وزیر خارجه امریکا در یک سفر ناگهانی به کابل سفر کرد و از رهبران افغان که به نوشته این روزنامه میان شان اختلاف موجود است خواست تا با هم همکاری کرده و به کشورهای کمک کننده نشان بدهند که قابلیت مدیریت مساعدتهای نظامی و مالی را دارند.
روزنامه مینویسد که آقای کری به روز شنبه به این خاطر به افغانستان سفر کرد تا به این دو رقیب سیاسی که هژده ماه پیش به اساس یک توافق سیاسی به میانجیگری او به قدرت رسیدند بگوید که کارهای شان را پیش از برگزاری نشستهای کشورهای کمک کننده همآهنگ سازند.
قرار است کنفرانسهای وارسا و بروکسل سال جاری میلادی برگزار شود.
به نوشته واشنگتن پُست، جان کری پس از دیدارهای جداگانه با رئیس جمهور اشرف غنی و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان در یک نشست مشترک خبری با آقای غنی گفت که دیموکراسی به ادارههای معتبر نیاز دارد و علاوه به آن همه از اقشار مختلفِ سیاسی، قومی و سمتی در روند دیموکراسی سهم بگیرند و برای رفاه عامه کار نمایند.