ساختمان شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان در فاصلۀ نه چندان دور از ساختمان پارلمان این کشور در اسلام آباد واقع است.
این شورا از روحانیون پاکستانی است که در مسایل اسلامی حکومت و پارلمان پاکستان را مشوره میدهد.
اعضای شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان تصویب قوانین را به سطح ملی و پارلمان های چهار ایالت این کشور با چالش روبرو کرده میتواند.
این شورا که ده عضو دارد در اوایل ماه اپریل سال جاری یک قانون جدید به حمایت از زنان در پاکستان را محکوم کرده و آنرا خلاف قوانین اسلامی خواند.
این قانون به آنعده از زنان مصونیت و امتیازات میدهد که با خشونت های خانوادگی، آزار و اذیت جنسی و شکنجه روحی روبرو شده اند.
خبرگزاری دی پی ای جرمنی به نقل از سمیه راحیل قاضی یگانه عضو زن در شورای تندرو ایدیالوژی اسلامی پاکستان گزارش داده که میگوید: قانونی که بتازگی از برای حمایت از زنان در پارلمان های ایالتی پنجاب و خیبر پشتونخوا تصویب شد در تناقض با احکام اسلامی قرار دارد.
بر اساس این قانون، در صورتیکه یک زن مورد خشونت خانوادگی قرار بگیرد، پولیس میتواند به خانه آن زن داخل شده و مداخله کند و در صورت نیاز مردی را که موجب خشونت شده است آنرا حتی از خانه بیرون کند.
اما تصویب این قانون با مخالفت های شدید از سوی گروه های مذهبی تندرو در پاکستان روبرو شده و با تظاهرات در شهر های مختلف انجامید.
محمد خان شیرانی رئیس شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان در آن زمان در صحبت با رسانه ها گفت: حقوق زنان از قبل بر اساس شریعت اسلامی محفوظ بوده و نیاز به تغییر در آن نیست.
وی سپس با حمایت از اعضای دیگر این شورا قانون حمایت از زنان را بکلی رد کرد.
گروه مذهبی جماعت اسلامی پاکستان که در تظاهرات علیه قانون حمایت از زنان اشتراک کرده بود گفته است که تصویب قانون حمایت از زنان در حقیقت تلاش برای پیاده کردن قوانین غرب در پاکستان است.
رئیس شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان نماینده مردم از حزب جمعیت علمای اسلام به رهبری مولانا فضل رحمان در پارلمان این کشور است.
بر اساس گزارشها، حضور محمد خان شیرانی در شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان پاداشی از سوی صدراعظم پاکستان برای حمایت از حزب سیاسی مسلم لیک نواز است.
شورای ایدیالوژی اسلامی پاکستان در حقیقت نمیتواند قوانین در این کشور را لغو کند اما دشواری ها را برای تصویب این قوانین ایجاد کرده میتواند.