لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۰

فارین پالیسی: میلیون‌ها فرد باقی مانده در میدان در افغانستان


نشریه فارین افیرز در شمارۀ اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده و در آن روی مکاتب افغانستان تمرکز نموده‌است.

به نوشته نشریه، کشورهای غربی بعد از آغاز جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ سرمایه گزاری‎های سنگینی در بخش تعلیم و تربیه در این کشور نموده‎اند ولی درحالیکه اوضاع امنیتی در نقاط مختلف این کشور رو به بدتر شدن است، مکاتب در چندین نقطۀ افغانستان مورد تهدید قرار دارند، نه تنها از سوی طالبان بلکه از سوی نیروهای افغان که وظیفۀ حفاظت ازین مکاتب را دارند.

به نوشته فارین افیرز نیروهای امنیتی افغان به طور روزافزون از مکاتب که اکثر آن‌ها از سوی مؤسسات بین‎المللی احداث شده‎اند استفاده می‎کنند. آن‎ها در جریان انجام عملیات‎های تهاجمی‎شان در مناطق که در دست طالبان قرار دارند در مکاتب جابجا می‎شوند.

به نوشته نشریه حتی اگر به ساختمان‎های این مکاتب ضرری هم نرسد، آموزش اطفال افغان مختل و متوقف می‎شود.

ولی به نوشته فارین افیرز این مکاتب اغلباً در جریان حملات جوابی طالبان، به صحنه جنگ مبدل می‎شوند و تا زمانیکه دوباره ترمیم شوند "اگر ترمیم شوند" اطفال بدون مکتب می‎مانند.

فارین افیرز می‎نویسد، مأموریت ملل متحد در افغانستان در سال گذشته میلادی از ۲۰ قضیۀ گزارش داد که در آن قوای حکومتی افغان و مخالفین مسلح مکاتب را برای اهداف نظامی اشغال کرده بودند.

فارین پالیسی

نشریه فارین پالیسی نیز در شماره اخیرش مطلبی را درمورد افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان میلیون‌ها فرد باقی مانده در میدان در افغانستان.

به نوشته نشریه، با تشدید جنگ و خروج جاری نیروهای ناتو و امریکایی از افغانستان، وعده هاییکه برای کمک به میلیون‌ها بیجا شدۀ داخلی در افغانستان داده شده بود، متأسفانه برآورده نشده‎اند.

فارین پالیسی از فرزانه مادری بیجا شدۀ حکایت می‌کند که با هفت طفل‌اش از ده سال به اینطرف در چمن ببرک به سر می‌برد.

صدها خانوادۀ بی‌جا شده در چمن ببرک که در شمال کابل موقعیت دارد به سر می‌برند. چت چهاردیواری گلی فرزانه با ترپالی پوشانیده شده‌است، چت خود از اثر باران‌های شدید اخیر چکک می‌کند.

فرزانه ۳۰ ساله از جنگ‎های اواخر سال‎های ۱۹۹۰ بین طالبان و قوماندان محلی از پروان به پاکستان فرار کرده بود و بعد از مرگ شوهر معتادش در کمپ چمن ببرک به سر می‎برد و یگانه نان آور خانواده‎اش می‎باشد.

فرزانه می‎گوید، کمک‎ها در چند سال اخیر کم شده‎است و خانواده‎اش حال به خیرات و نان‎های پس مانده از نانوایی محل گذاره می‎کند ولی این کافی نیست. فرزانۀ جوان می‌گوید "زمانیکه نتوانید به طفل تان غذا بدهید بدتر از کشته شدن با فیر گلوله است، من نگران اطفالم هستم که دراین زمستان خواهند مرد."

XS
SM
MD
LG