ایشین ریویو
نشریه ایشین ریویو در شمارۀ اخیرش درباره افغانستان مینویسد، به نظر میرسد گروه دولت اسلامی یا داعش در افغانستان تحت فشار قرار گرفته است.
نشریه به نقل از کارشناسان مینویسد، ضربات قابل ملاحظه که در این اواخر به داعش رسیده است این گروه را واداشته تکتیکهای خود را تغییر داده و به حملات انتحاری رو بیاورد.
در حمله ماه جولای در کابل که داعش مسئولیت آنرا به دوش گرفت ۸۰ تن کشته شده و حدود ۲۰۰ تن دیگر زخمی شدند.
ایشن ریویو مینویسد رئیس جمهور غنی حدود یکسال پیش از حضور داعش در افغانستان یاد کرده و اعضای کانگرس امریکا را از تهدیدی هُشدار داد که داعش برای افغانستان و کشورهای آسیای میانه متوجه کردهاست.
نشریه در این مورد که داعش چرا در افغانستان ضعیف شده است، نظر شبکه تحلیلگران افغان را گرفته که میگویند، از دو سال به اینطرف که گروۀ داعش در افغانستان، بیعت اشرا به ابوبکر البغدادی رهبر این گروه در شرق میانه اعلان کرد، دشمنان زیادی به خود خریدهاست.
به گفته شبکه تحلیلگران افغان، نفوذ داعش خیلی ضعیف شده و افراد این گروه را که زمانی میخواستند در ننگرهار به خود پایگاه بسازند، واداشته است فعالیتهای خود را فقط در چند ولسوالی محدود بسازد.
ایشین ریویو به نقل از کارشناسان محلی مینویسد، آینده داعش مخصوصاً بعد از ناکامی اش برای گسترش نفوذش در منطقه، تاریک به نظر میرسد.
این کارشناسان گفته اند، داعش برای بقای خود، فعالیت اشرا به حیث یک گروه منزوی در سطح محلی به پیش میبرد یا اینکه سلول های مخفی را ایجاد میکند.
تایم
مجلۀ تایم چاپ امریکا نیز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده و در آن از شفاخانه داکتران بدون سرحد در ولایت هلمند نوشته است.
نشریه از بیانات کادیر وان لوهویزن یک فوتو ژورنالیست معروف هالندی نوشته که اخیراً از افغانستان دیدن نموده است و میگوید ما اغلباً میگوییم هیچ خبر به معنای خبر خوب است ولی زمانیکه توجه کمره های تلویزیون ها به جریانات کم میشود، به این معناست که حالات از بد بدتر شده است و احساس کردم که مسئولیت دارم این واقعیت را مستند بسازم.
تایم از سفر این خبرنگار هالندی به هلمند و دیدارش از شفاخانۀ داکتران بدون سرحد در این ولایت نوشته است.
شفاخانه داکتران بدون سرحد در هلمند که با سیصد بستر به حدود یک میلیون تن خدمات صحی ارائه میکند، بزرگترین شفاخانه در جنوب افغانستان و یگانه شفاخانۀ هلمند است.
حدود هفتصد کارمند افغان و ۲۵ خارجی در این شفاخانه از بخش اطفال گرفته تا بخش عاجل، ارتوپیدی، بخش سوخته گی، کمکهای اولیه و جراحی کار میکنند.
خبرنگار هالندی لوهویزن از مشکلات و نا امنیهای هلمند یاد کرده و گفته است، اکثر نقاط دور دست هلمند تحت کنترول طالبان قرار دارند و کسانیکه به این شفاخانه میآیند از جبهات داغ جنگ گذشته به اینجا میرسند.
به نوشته مجلۀ تایم، با در نظرداشت تراژیدی سال گذشتۀ بمبارد شفاخانه داکتران بدون سرحد در کندز، حمله انتحاری در یک شفاخانه در پاکستان و حملۀ هوایی بر شفاخانه داکتران بدون سرحد در یمن، شفاخانه های مثل شفاخانه هلمند نه تنها محلات مزدحم بوده بلکه اهداف جدی هم میباشند.
خبرنگار هالندی گفته است، این که این شفاخانه ها هنوز هم فعال اند قابل قدر و ستایش است، کسی برای پول در شفاخانۀ داکتران بدون سرحد کار نمیکند، به این خاطر کار میکند که باید کار کند و به خدمت اش نیاز است.