صوفیه گلوب
نشریه انترنتی صوفیه گلوب که از بلغاریا نشرات میکند در شماره اخیر خود در باره برخوردها بین پولیس و پناهجویان در یک کمپ که اکثر آنها افغانان هستند مطلبی را نشر نمودهاست.
به نوشته نشریه وزیر امور خارجه بلغاریا دانیل میتوف در مورد بحران مهاجرین با شارژ دافر افغانستان احمد صدیق در این مورد صحبت کردهاست.
به نوشته نشریه، در گزارشهای سازمان جهانی مهاجرت آمدهاست، یک تعداد پناهجویان که میخواهند به کشورهای اتحادیه اروپا بروند، هم اکنون در بلغاریا بند ماندهاند که شماری زیاد آنها افغانها میباشند و کسانی که روز پنجشنبه در کمپ هارمانلی با پولیس برخورد کردند، نیز قسماً افغانها بودند.
به نوشته ویب سایت، وزیر خارجه بلغاریا گفته است کمپ هارمانلی که برای بود و باش موقت پناهجویان ساخته شده تمام اقدامات اساسی برای تأمین حقوق ابتدایی مهاجرین در آن مد نظر گرفته شدهاست.
او گفت، در باره برخوردها و خشونتهای اخیر در این کمپ و تخطیهای که صورت گرفته تحقیقات قضایی انجام خواهد شد.
نشریه انترنتی صوفیه گلوب میافزاید، وزیر خارجه بلغاریا میتوف گفته است که کشورش برای بهتر ساختن تمام شرایط در این کمپ تلاش میورزد.
نامبرده از شارژ دافر افغانستان خواسته که در شناسایی آن عده افغانانی که به کشورشان فرستاده میشوند و تهیه اسناد به آنها کمک کند تا این پروسه را سریع تر سازد.
به نوشته نشریه صوفیه گلوب وزیر خارجه بلغاریا بر روابط حسنه بین کشورش و افغانستان تأکید نموده و گفته است امیدوار است که واقعه کمپ هارمانلی بر روابط دو کشور تأثیر منفی نگذارد.
برایت بارت
نشریه برایت بارت در شماره اخیر خود مینویسد که عدم توجه امریکا به هشدار های ادارۀ استخبارات افغانستان میتواند یکی از دلایلی حمله کشنده بر قرارگاه بگرام باشد که چهار امریکایی در آن کشته شدند.
به نوشته نشریه، قبل از حمله انتحاری در ۱۲ نومبر در داخل قرارگاه بگرام که دو عسکر امریکایی و دو قراردادی کشته شدند، ادارۀ امنیت ملی افغانستان حداقل دو بار به امریکاییها هشدار داده بود که احتمال یک حمله در این قرارگاه میرود که کارمندان محلی قرارگاه در طرحریزی آن دست دارند.
در این حمله ۱۶امریکایی دیگر زخمی شدند.
به نوشته نشریه برایت بارت، تروریست حمله کننده بنام قاری نایب پنج سال قبل هم به اتهام فیر راکتها به قرارگاه بگرام دستگیر شده بود، ولی کدام سند موثق برای دست داشتن وی در این کار بدست نیامد.
نشریه میافزاید، مقامات امنیتی افغان چندین بار از امریکاییها خواستند که در مورد کارمندان محلی آنها تحقیق میکنند و خواهان معلومات شدند، اما امریکاییها هیچگاه به این تقاضا پاسخ مثبت ندادند.
به نوشته نشریه، بگرام در گذشته هم مورد حمله قرار گرفته بود، ولی این اولین حمله انتحاری بود که در داخل قرارگاه انجام شد و نشان میدهد که سیستم تحقیقات امریکاییها برای استخدام افراد در این قرار گاه دقیق نبوده است.
نشریه میافزاید بعد از این حادثه اکنون امریکاییها حاضر شدهاند که در مورد استخدام افراد محلی به قرارگاههای خود با ادارات امنیتی افغانستان مشوره کنند.