لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۷

سازمان ملل: حدود ۶۲۳ هزار افغان در ۲۰۱۶ بی‌جا شده‌اند


سازمان ملل‌متحد روز دوشنبه در مورد بی‌جا شده‌گان افغان گزارشی تازه را به نشر رساند که در ظرف چند هفته دومین گزارش می‌باشد زیرا در این وقت کم در شمار بی‌جا شده‌گان تغییرات بزرگ به میان آمده‌است.

سازمان ملل‌متحد در گزارش تازه‌اش نوشته است که در سال ۲۰۱۶ در حدود ۶۲۳ هزار افغان بی‌جا شده‌اند.

طبق راپور قبلی ملل‌متحد که در ۱۸ دسمبر نشر شده بود ۵۷۰ هزاز بی‌جا شده داخلی در افغانستان وجود داشت و در ظرف سه هفته بیش از ۴۰ هزار بی‌جا شده دیگر ثبت نام کرده‌اند.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان به رادیو آزادی گفت که تعداد کلی بی‌جا شده‌گان در سرتاسر افغانستان به یک میلیون و سه صد هزار تن می‌رسد که اکثراً از مناطق درگیر جنگ فرار کرده‌اند.

آقای میاخیل دلیل اصلی بی‌جا شدن افراد را جنگ و ناامنی می‌خواند و می‌گوید که وزارت امور مهاجرین در سال جاری با چندین مؤسسه کار را شروع کرده تا به خانواده‌های بی‌جا شده کمک برسانند.

به گفته آقای میاخیل در این رابطه وزارت امور مهاجرین و عودت کننده‌گان یک برنامه را طرح کرده‌است که طبق آن به ۲۱۰ هزار خانواده بی‌جا شده و مهاجرین برگشته به وطن که به کمک‌های عاجل نیاز دارند، کمک می‌شود.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان
حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان

وی گفت:

"برای رساندن این کمک‌ها که ما بررسی کردیم به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون افغانی نیاز است. یک تعداد مؤسسات بین‌المللی به ما وعده کرده‌اند که به ۸۰ هزار خانواده کمک می‌کنند و در پهلوی آن ما پلان طرح کرده خود را به حکومت داده‌ایم و تا حال جواب بدست نیاورده‌ایم. همزمان با آن در یک تعداد از ولایت‌ها کمک‌ها و سروی جریان دارد."

آقای میاخیل همچنان گفت که یک میلیون و ۶۰۰ هزار مهاجر افغان از کشورهای دیگر به وطن برگشته اند که اکثریت آن‌ها از پاکستان و ایران آمده‌اند.

به گفته او تعداد مهاجرین برگشته در سال ۲۰۱۶ میلادی بی‌سابقه بوده است.

یک مهاجر افغان که از پاکستان برگشته در مورد عودت کننده‌گان چنین می‌گویند:

"مهاجرین برگشته از پاکستان در ننگرهار در شرایط خیلی بد زندگی می‌کنند و هیچ‌نوع سرپناه ندارند. یک تعداد زیاد مردم کنر هم به ننگرهار آمده و در این‌جا سکونت اختیار کرده‌اند در خود کنر جای نیست که بی‌جا شده‌گان به آن پناه ببرند. رئیس مهاجرین ننگرهار باید به کنری‌ها هم توجه کند."

یک مهاجر دیگر که از پاکستان به ولایت زابل رفته است چنین می‌گوید:

"چهار ماه می‌شود که آمده‌ایم. از آن وقت تا حال هیچ کمکی به ما نشده، ما کرایه خانه داده نمی‌توانیم. برای ما باید جای تعیین شود که خانه‌های خود را در آن‌جا بسازیم."

در یک گزارش اخیر سازمان ملل‌متحد در مورد نیازمندی‌های بشری گفته شده‌است که در افغانستان در حدود ۹ میلیون تن به کمک نیاز دارند که نظر به سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۳ درصد بیشتر می‌باشد.

XS
SM
MD
LG