رینس پریبس رئیس دفتر دونالد ترمپ به تلویزیون «ان. بی. سی» گفتهاست، کدام هرج و مرج در میدانهای هوایی ایالات متحده وجود نداشتهاست، جاییکه هزاران فرد معترض به روز شنبه مظاهره کردند.
رینس گفت، از جمله ۳۲۵ هزار تن که به روز شنبه وارد امریکا شدند، ۱۰۹ تن آنها بازداشت گردیدند.
او گفت:
"اکثر آنها به بیرون منتقل شدند. دهها تن دیگر باقی ماندهاند و فکر میکنم اگر مردم بد نباشند تا قبل از ختم روز، عبور خواهند کرد."
رئیس جمهور دونالد ترمپ به روز جمعه ۲۷ جنوری در تعهدی برای حفاظت کشورش از تروریستان خارجی، دستور توقف ۹۰ روزۀ ورود مهاجرین از هفت کشور اسلامی را تا زمانی داد که یک پروسه بررسی جدید ایجاد گردد.
این هفت کشور عبارتند از ایران، عراق، لیبیا، سومالیا، سوریه، سودان و یمن.
این دستور ترمپ منتج به آن شد که مسافرینیکه مجوز قانونی ورود به امریکا را دارند در میدانهای آنکشور بازداشت شوند یا از طیاره هاییکه قبلاً به هدف رفتن به امریکا سوار آن شده بودند، خارج ساخته شوند.
یکی از این مسافرین یک مرد عراقی به نام فواد شریف سلیمان است که ویزۀ مهاجرت به امریکا را دارد.
وی دیروز بعد از آنکه در قاهره به وی و خانوادهاش اجازه سوار شدن در طیارۀ که عازم امریکا بود داده نشده، به میدان هوایی ایربیل کردستان برگشت.
وی به آژانس خبری رویترز گفت:
"من حق دارم به امریکا بروم. من به طور غیر قانونی آنجا نمیروم من یک مهاجر قانونی هستم. همین مهم است، من یک مهاجر قانونی هستم."
سلیمان که برای این سفرش به امریکا دو سال انتظار کشیده بود، با مأیوسی افزود:
"من شخصاً برای این سفر دو سال آمادگی گرفته بودم. خانهام را فروختم. اموالم را فروختم. آزار دهنده ترین چیز ایناست که اطفالم مکتب را ترک کردند."
ناوقت روز شنبه ۲۸ جنوری یک قاضی فدرال امریکایی فرمان توقف مؤقتی این دستور ترمپ را داد.
فرمان قاضی ان دانیلی اخراج مسافرینی را که ویزه امریکا داشتند از میدانهای هوایی موقتاً متوقف ساخت.
این فرمان محکمه بعد از آن صادر شد که وکلای مدافع انجمن آزادیهای مدنی امریکا عریضه را به محکمه، در مورد دو فرد عراقی ارائه کردند که در میدان هوایی جی اف کنیدی بازداشت شده بودند.
این انجمن یکی از نهادهای عمده در امریکاست که از آزادیهای مدنی مردم در داخل امریکا دفاع میکند.