واشنگتن تایمز
روزنامۀ واشنگتن تایمز در شمارۀ اخیر خود مینویسد که وزیر دفاع امریکا از استفادۀ "مادرِ بمبها" در افغانستان دفاع میکند.
به نوشتۀ روزنامه، وزیر دفاع امریکا جیمز متیس میگوید که استفادۀ مادر بمبها بر اهداف گروه موسوم به دولت اسلامی یک پیام تکان دهنده برای دشمنان و دوستان امریکا بود که واشنگتن از وارد کردن هیچ ضربه علیه این گروه خودداری نخواهد کرد.
به تاریخ ۱۳ اپریل امریکا این بمب را در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار پرتاب کرد و وزیر دفاع امریکا گفتهاست که این اقدام قابل تعجب نیست چون جنگ جریان داشت و تصمیم بر چنین حمله گرفته شد، اما او در مورد این که چه خساراتی به گروه داعش وارد شده است، توضیحات نداد.
اما بعضی از منتقدین اظهار میدارند که استفاده این بمب بزرگ خاطرات جنگ ویتنام را زنده میکند و بخاطر احتمال تلفات آن یک اقدام ظالمانه میباشد.
به نوشتۀ واشنگتن تایمز، وزیر دفاع امریکا در پاسخ به آنها گفته است که افسران امریکایی از قوماندان قوای مرکزی گرفته تا افراد پیاده همه در مورد تأثیرات استراتژیک این حمله معلومات داشتند و تمام جوانب آن بررسی شده بود.
دیده بان حقوق بشر
نشریه دیده بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان "آیا حکومت افغانستان تعهد خود را در ساحۀ ختم ازدواج اطفال عملی خواهد کرد؟"
نظر به تخمینهای سازمان دیده بان حقوق بشر از هر سه دختری که در افغانستان ازدواج میکنند یکی آن از ۱۸ ساله کمتر است.
حکومت افغانستان در همین هفته یک برنامه ملی را آغاز کرد که به ازدواج اطفال کمتر از ۱۸ سال خاتمه بدهد.
به نوشتۀ هیومن رایتس واچ، ازدواج در سن خرد برای دختران بسیار مضر است چه از نگاه صحی و چه هم از نگاه اجتماعی.
نشریه در این رابطه به مشکلات حاملگی در سن خرد، ترک مکتب، فقر و خشونت داخل خانواده اشاره میکند.
نشریه هیومن رایتس واچ میافزاید فقر زمینۀ دسترسی را به تعلیم و خدمات صحی کاهش داده و به قربانیان خشونت خانوادگی و یا افزایش درجه تولد اطفال کمتر توجه شدهاست که در این ساحه زنان بیشتر آسیب پذیر میباشند.
روزنامه، داستان یک دختر افغان به نام مریم را تذکر دادهاست که بخاطر ازدواج قبل از وقت، مکتب را ترک و در سن ۲۲ سالگی صاحب پنج فرزند بود.
همچنان دختر دیگری بنام رحیمه به دیده بان حقوق بشر گفته است که در سن ۱۳ سالگی به حیث زن دوم به ازدواج یک مرد ۷۵ ساله درآمد.
نشریه مینویسد برای بسیاری دختران جوان افغان ازدواجها در سن کم به خشونت میگراید و امیدهای دختران جوان را برای آینده از بین میبرد.