هرچند بر اساس ارزیابیهای برخی نهادهای معتبر بین المللی افغانستان هنوز هم محل خطرناک برای خبرنگاران است اما لوی سارنوالی افغانستان ادعا میکند برای جلوگیری از خشونت در برابر خبرنگاران اقدامات جدی اتخاذ کردهاست.
لوی سارنوالی میگوید، شماری از عاملان خشونت و قتل خبرنگاران را به اشد مجازات یا به حبس محکوم شدهاند.
سخنگوی این اداره امروز دوشنبه در یک نشست خبری گفت که لوی سارنوالی از جمع ۶۷۹ قضیه ثبت شده خشونت در برابر خبرنگاران به برخی این قضایا رسیدگی کرده و به زودی به متباقی آن نیز رسیدگی خواهند کرد.
جمشید رسولی در یک نشست خبری گفت عاملین قتل برخی خبرنگاران اشد مجازات و یا هم به حبس طویل مدت و میان مدت محکوم شدهاند.
وی افزود:
"در مورد قضیه قتل یک خبرنگار رادیو تلویزون ملی، در نتیجه تلاش مراجع کشفی و امنیتی ۴ تن بازداشت شد که یکتن به اشد مجازات یا اعدام محکوم شده ۲ نفر به ۲۰ سال حبس تنفیذی و یک نفر ۱۲ سال حبس محکوم به مجازات شد.
قضیه قتل خبرنگار رادیو بیان در بلخ بود که در پیوند به آن یکتن از طرف محاکم به اشد مجازات محکوم شد."
یک نهاد مدافع حقوق خبرنگاران و رسانهها موسوم به بازار رسانهها با نشر گزارش سالانهاش گفته بود که در سال ۲۰۱۶ خبرنگاران بیشتر از سوی مقامها و منسوبین حکومتی مورد خشونت قرار گرفتهاند و به بیشتر این قضایا رسیدگی نشدهاست.
لوی سارنوالی افغانستان این مشکل را میپزیرد که گویا در سال گذشته به قضیههای خشونت در برابر خبرنگاران تا اندازه رسیدگی نشده اما متعهد اند پس از این اقدامات جدی صورت خواهد گرفت.
شماری از خبرنگاران میگویند حکومت تا کنون در زمینه جلوگیری از خشونت در برابر خبرنگاران بجای اقدامات عملی بیشتر شعار دادهاست.
فیروزه عزیزی یکی از این خبرنگاران به رادیو آزادی گفت:
"خبرنگاران که به قتل رسیدهاند یا مورد خشونت قرار گرفته کاملا از خاطره مردم بیرون شده زیرا به قضایای آنان از سوی حکومت رسیدگی نشدهاست."
نوید بارکزی خبرنگار دیگر افغان میگوید حکومت همواره آزادی بیان را دستاورد بزرگ میداند اما برای حفظ این دستاوردها نه تنها که اقدام نکرده بلکه در برخی موارد آزادی بیان از سوی حکومت با چالش روبرو شدهاست.
نورالله شایان