لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۷

چرا حضور دختران در مکاتب غور کم رنگ است؟


مقامات در اداره محلی غور می‌گویند حضور دخترها در مکاتب این ولایت ناچیز است و این کار برای‌شان قناعت بخش نیست.

غلام ناصر خاضع والی غور از کمرنگ شدن حضور دختران در مکاتب این ولایت به دلیل پا برجا بودن سنت‌های قدیمی و خیابان آزاری خبر می‌دهد.

آقای خاضع به روز سه شنبه در صحبت به رادیو آزادی گفت که در بسیاری از ولسوالی‌ها و حتی مرکز این ولایت دخترها نمی‌توانند به گونه گسترده به مکاتب حضور پیدا کنند و این موضوع را برای‌شان قناعت بخش نمی‌داند.

به گفته والی غور، در کنار این‌که دختران حضور فزیکی نا چیز به مکاتب دارند هم چنان کیفت درسی نیز در مکاتب این ولایت قابل قبول‌ شان نمی‌باشد.

وی میگوید:

" نه تنها که حضور دخترها در مکاتب برای ما قناعت بخش نیست بلکه کیفیت تدریسی در مکاتب نیز دچار مشکل است و قابل قبول ما نیست و کمرنگ بودن دختران در مکاتب هم دلایل بسیار دارد از جمله سنتی بودن جامعه و آزار و اذیت‌های خیابانی."

با این حال هاجره بشیری مدیر حقوق ریاست امور زنان غور نیز از کمرنگ بودن حضور دختران در مکاتب انتقاد می‌کند.

به گفته بشیر با آن که آن‌ها به همآهنگی مؤسسات همکار برخی آگاهی را برای حضور دخترها در مکاتب داده‌اند اما این آگاهی مؤثریت چندان نداشته است.

خانم بشیری می‌افزاید، اکثری از دختران در ولایت غور از صنف پنچ به بالا از سوی فامیل‌های‌شان اجازه مکتب رفتن به آن‌ها داده نمی‌شود.

به گفته وی تمام آمار که در مورد حضور دختران در مکاتب از سوی ریاست معارف به نشر می‌رسد غیر واقعی است.

" متأسفانه مشکلات امنیتی و حضور فعال افراد مسلح خود سر سبب شده‌است تا مردم مانع حضور دخترها به مکاتب شوند و مخصوصاً در سنین بلوغ و بیشتر دختران فقط حق دارند تا صنف چهار و پنج درس بخوانند و از طرف دیگر تمام آمار‌های که از سوی ریاست معارف غور برای حضور خانم ها داده می‌شود تنها بر روی کاغذ است."

اما خلیل احمد مبارز سرپرست ریاست معارف غور ادعاهای مبنی بر حضور کم دختران در مکاتب را رد می‌کند و می‌گویند که اکنون حضور دختر خانم‌ها در مکاتب افزایش یافته است.

به گفته سرپرست معارف غور قبل از این در برخی از ساحات تهدات امنیتی متوجه شماری از مکاتب بوده اما اکنون این تهدیدات نیز رفع گردیده‌است.

وی به رادیو آزادی گفت:

" خوش‌بختانه اینکه حضور خانم‌ها در مکاتب کم نشده بلکه زیاد شده‌است و در برخی از مناطق که ولسوالی شهرک نیز شامل آن است برخی تهدیدات متوجه مکاتب دخترانه بوده ولی اکنون رفع گردیده‌اند."

این در حالیست که غور در غرب کشور یکی از پر چالش‌ترین ولایات برای زنان محسوب می‌شود و بر بنیاد گزارش‌های ریاست معارف غور اکنون بیش از ۷۹۷۰۰ شاگرد اناث در ۱۸۶ باب مکتب این ولایت مصروف فراگیری تعلیم هستند.

گزارش: قدیرغفوری

XS
SM
MD
LG