یک نویسنده هندی بار دیگر برای جایزه "د من بوکر پرایز" (Man Booker prize) نامزد شدهاست.
در مورد ارونادتی رای (Arundhati Roy) که دوباره به این جایزه نامزد شدهاست، در مطبوعات بریتانیا زیاد تبصره میشود و احتمال دارد که او با کتاب "رهنمای خوشبختی کامل" ( The Ministry of Utmost Happiness) برنده جایزه امسال هم شناخته شود.
رای که حدود بیست سال قبل با کتاب "خداوندگار چیزهای کوچک" (The God of Small Things) برنده جایزه سال ۱۹۹۷ میلادی "د من بوکر پرایز" (Man Booker prize) شده بود، اینک بار دیگر برای این جایزه معتبر جهان کتاب نامزد شدهاست.
ارونادتی رای همچنان برنده جوایز معتبر دیگر مانند د پولتیزر، کوستا، فولیو و سایر جوایز نیز شناخته شدهاست.
روزنامه گاردین در مورد کتاب دوم وی که در مورد یک خانم ترانس جندر با هجرا نوشته شدهاست مینویسد، این کتاب خانم ارونادتی رای، توسط نویسندهگان، منتقدین آثار هنری و کسانیکه که قضاوت میکنند بهحیث یک اثر خیلی مهم و غنی شناخته شدهاست.
خانم رای در پاسخ به پرسش روزنامه گاردین که چرا کتاب دوم وی بعد از دو دهه نوشته شده؟ گفتهاست، نوشتن آثار داستانی نیاز به وقت دارد، در نوشتن آن عجله یا تأخیر نمیتوان کرد.
بهگفته وی نوشتن رمان مانند تشکیل سنگها از دانههای ریگ در بستر دریاست که به آهستهگی و بهطور پنهانی با هم یکجا میشوند.
کمیته گزینش "د من بوکر پرایز" برای جایزه سال ۲۰۱۷ میلادی، ۱۵۰ کتاب را بررسی کرده، چهار نویسنده بریتانیا را شامل لیست نامزدان این جایزه ساختهاست که علی سمت، زیدی سمت، سبستان باری و محسن حمید اند.
رمان محسن حمید که "خروج غرب" (Exit West) نام دارد، از عشق بین پناهجویان قصه میکند.
رمان حمید در مورد مناسبات عاطفی نادیه و سعید است که هر دو در جستجوی خوشبختی از خانه و کاشانه مهاجر شدهاند.
گاردین رمان "خروج غرب" (Exit West) محسن حمید را یک دید جادویی و سحرانگیز در بحران جهانی پناهجویان خواندهاست.
"د من بوکر پرایز" که به نام "د بوکر مککولننیل پرایز" (The Booker MacConnel) نیز شناخته میشود، تمویل آن در سال ۱۹۶۸ میلادی توسط شرکت "د بوکر مککولننیل" آغاز شد.
در آغاز جایزه آن ۲۱ هزار پوند بود، ولی با گذشت زمان به ۵۰ هزار پوند افزایش یافت.
جایزه بینالمللی "د من بوکر پرایز" که توسط بریتانیا میزبانی میشود به کتابهای داستانی که به زبان انگلیسی نوشته شده و یا ترجمه شدهاند، داده میشود.