جهان
امریکا بازداشت ۲۹ معترض ایرانی را محکوم کرد

امریکا بازداشت ۲۹ نفر از معترضان بر حجاب اجباری در ایران را محکوم کرده میگوید که آنها از حقوق بشری و آزادیهای اساسی خود استفاده کردهاند.
هیثر ناوریت سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا در اعلامیه دیروز خود گفت که واشنگتن از ایرانیهای حمایت میکند که در برابر مقررات لباس پوشیدن که بعد از انقلاب سال ۱۹۷۹ در این کشور اجباری شدهاست ابراز مخالفت نمودهاند.
طبق این مقررات زنان باید موی سر و تمام بدن خود بجز روی و دستان را در محضر عام بپوشانند.
پولیس ایران میگوید معترضان بر حجاب اسلامی زیر تاثیر تبلیغات ایرانیان خارج از کشور قرار گرفتهاند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
فلم ایرانی "بیداد" جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره کارلووی واری را دریافت کرد

فلم ایرانی "بیداد" در مراسم اختتامیه پنجاهونهمین دورۀ جشنوارۀ فلم کارلووی واری جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کرد.
این فلم ساختۀ سهیل بیرقی که بدون رعایت حجاب اجباری بازیگران زن در ایران ساخته شده، در مورد محدودیت های آوازخوانی زنان است.
سهیل بیرقی و شماری از افرادی که در ساختن فلم "بیداد" سهم دارند حدود دو هفته پیش از سوی مقامهای ایرانی به مجازاتهای چون زندان و جریمه نقدی محکوم شدند.
بیرقی در جریان سخنرانی در جشنواره کارلووی واری گفت که به رغم صدور این حکم، قصد دارد به ایران بازگردد.
جشنواره کارلووی واری همه ساله در جمهوری چک برگزار میشود.
عراقچی: ایران هیچ توافقی را که شامل غنیسازی یورانیم نباشد، نخواهد پذیرفت

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، میگوید که کشورش در مذاکرات بعدی با ایالات متحده، هیچ توافقی را که شامل غنیسازی یورانیم نباشد، نخواهد پذیرفت.
عراقچی این را روز شنبه ۲۱ سرطان در دیداری که با نمایندگان سفارتخانهها در تهران داشت، ابراز کرد.
عراقچی هرچند تاریخ مشخص برای برگزاری دور بعدی مذاکرات میان ایران و امریکا را ارائه نکرد اما تلاش ها برای رسیدن به یک توافق میان دو طرف در مورد فعالیت های هستهای ایران جریان دارد.
عراقچی همچنان تاکید کرد که همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متوقف نشده اما به گفته او به دلیل تحولات اخیر این همکاریها شکل جدیدی خواهد داشت.
قبل از درگیری دوازه روزه میان ایران و اسرائیل، مذاکره کنندههای ایران و ایالات متحده چندین بار به هدف رسیدن به یک توافق هستهای گفتگو کردند اما نتیجۀ در پی نداشت.
در جریان این درگیری، ایالات متحده حملات هوایی را بالای سه تاسیسات هستهای فردو، نتطز و اصفهان در ایران انجام داد و ادعا کرد که این حملات برنامۀ هستهای ایران را با تاخیر مواجه کرده است.
معترضان در اسرائیل از دولت خواستند برای آزادی گروگانهای باقیمانده در غزه به توافق برسد

هزاران اسرائیلی در تلابیب و شهرهای دیگر اسرائیل روزگذشته ۱۳ جولای تظاهرات کردند و از حکومت خواستند تا برای رهایی گروگانهای باقی مانده در غزه به توافق برسد.
خبرگزاری دیپیای جرمنی به نقل از مقامهای اسرائیلی گزارش داده که ۵۰ گروگان هنوز هم آزاد نشداند و گمان میرود که ۲۰ تن آنها زنده باشند.
معترضان در حالی خواهان آزادی گروگانهای باقی مانده شده اند که نمایندههای اسرائیل و حماس در حال مذاکره در مورد شرایط آتشبس دوماهه در قطر به سر میبرند.
گروه تندرو حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.
یکی از شرایط مذاکرات آتشبس این است که حداقل ۱۰ گروگان زنده اسرائیلی آزاد شوند و اجساد چند تن دیگر از آنها به اسرائیل سپرده شود.
این مذاکرات روز شنبه در دوحه ادامه یافت اما گزارش شده که هنوز هیچ پیشرفتی در این مورد صورت نگرفته است.
اعتراض ده ها تن به برکناری صدها کارمند وزارت خارجۀ امریکا

ده ها نفر در اعتراض به برکناری صد ها کارمند وزارت خارجۀ امریکا، مقابل ساختمان این وزارت مظاهره کردند.
کارمندان پیشین وزارت خارجه، سفیران و اعضای کانگرس در میان معترضین بودند.
وزارت خارجۀ امریکا دیروز بیش از ۱۳۰۰ کارمندش را برکنار کرد.
این اقدام بخشی از برنامه رییس جمهور دونالد ترمپ است که میخواهد حکومت را کوچک ساخته و کارآیی آن را افزایش.
منتقدین میگویند این برنامه موقف رهبری امریکا در سطح جهان و مبارزه با تهدید های خارجی را تضعیف میکند.
در میان کسانی که نامه برکناری از سوی وزارت خارجه دریافت کرده اند ۱۱۰۷ کارمند امریکایی و ۲۴۶ کارمند خارجیی که در امریکا ماموریت داشتند، شامل است.
جام قهرمانی باشگاه ها به لندن میرود یا به پاریس؟

تیم های فوتبال چلسی انگلستان و پاریس سنت ژرمن فرانسه، برای بازی فاینل در جام جهانی باشگاه ها آماده میشوند.
این دو تیم فردا یکشنبه در بازی نهایی، در ایالات متحدۀ امریکا در برابر هم مصاف خواهند کرد.
چلسی در دور نیمه نهایی توانست تیم برازیلی فلومینیزه را شکست دهد و پریس سنت ژرمن با شکست ریال مادرید اسپانیا، به فاینل راه یافته است.
فردا روشن خواهد شد که جام قهرمانی، به پاریس میرود یا به لندن.
حکم "نجات از اعدام در بدل اعتراف" خالد شیخ محمد لغو شد

محکمۀ استیناف فدرال امریکا حکمی را رد کرد که به اساس آن به خالد شیخ محمد، طراح اصلی حملات یازده سپتمبر سال ۲۰۱۱ این فرصت را میداد تا در صورت اعتراف به جرمش از مجازات اعدام نجات یابد.
پس از دو سال بحث و تحقیق در این باره، این حکم را محکمۀ استیناف فدرال در واشنگتن دی سی صادر کرد.
خالد شیخ محمد از دستیاران نزدیک اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده، که طراح اصلی حملات یازده سپتمبر دانسته میشد، در سال ۲۰۰۳ در پاکستان بازداشت و به زندان گوانتانامو منتقل شد.
در حملات تروریستی یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ بالای برجهای مرکز تجارت جهانی در نیویارک و وزارت دفاع امریکا، پنتاگون، نزدیک به سه هزار نفر کشته شدند.
مسوولیت این حمله را گروه القاعده به رهبری اسامه بن لادن، که آن زمان در افغانستان به سر میبرد، به دوش گرفت.
اسامه بن لادن در ماه می سال ۲۰۱۱ در حمله نیروهای امریکایی در نزدیک اسلام آباد پایتخت پاکستان کشته شد.
تأیید وزارت دفاع امریکا: یک راکت ایران به پایگاه العُدید قطر اصابت کرد، خسارت اندک و بدون تلفات

وزارت دفاع امریکا تایید کرده است که در حمله راکتی ایران به پایگاه العُدید در قطر، یک راکت به این پایگاه اصابت کرده و خسارت اندکی وارد شده است.
شان پانل، سخنگوی پنتاگون، روز جمعه ۲۰ سرطان در پاسخی مکتوب به رسانهها تایید کرد این حمله در دوم سرطان انجام شده بود.
به گفته پنتاگون، بیشتر راکتها توسط سیستم دفاع هوایی امریکا و قطر منهدم شدهاند و هیچکسی در این رویداد آسیب ندیده است.
این نخستین بار است که پنتاگون اصابت راکت به این پایگاه را تأیید میکند.
ایران در واکنش به حملات امریکا به سه تاسیسات هستهای خود دوم سرطان چندین راکت به سمت العدید، پایگاه هوایی نیروهای امریکایی در بیرون از دوحه، پایتخت قطر، شلیک کرد.
این حمله همچنین منجر به برقراری آتشبس بین ایران و اسرائیل شد که توسط رئیسجمهور دونالد ترمپ میانجیگری شد و به جنگ ۱۲ روزه دو کشور پایان داد.
در حمله حوثیها به یک کشتی در دریای سرخ، ۴ نفر کشته و ۱۱ نفر ناپدید شدهاند

ماموریت دریایی اتحادیه اروپا در شرق میانه اعلام کرد که در نتیجه حمله گروه حوثی به یک کشتی، چهار نفر کشته و یازده نفر دیگر مفقود شدهاند.
این ماموریت دیروز در بیانیهای گفت که نیروهای حوثی دیروز به این کشتی که پرچم لیبریا را حمل میکرد، تیراندازی کردند.
طبق این بیانیه، گروههای کمک رسان ده نفر را نجات دادهاند که هشت نفر از آنها خدمه فیلیپینی کشتی و دو نفر دیگر شامل یک یونانی و یک هندی بودهاند.
در مجموع ۱۵ نفر مفقود هستند، به شمول افراد که جان باختند.
گروه حوثی اعلام کرده است که برخی از اعضای خدمه را به گروگان گرفتهاند.
سفارت امریکا در یمن که نزدیک به یک دهه است از عربستان سعودی فعالیت میکند، گفته است که گروه حوثی این افراد را گروگان گرفتهاند.
دونالد ترمپ میگوید که امریکا سلاحهایش را به ناتو میفروشد و ناتو باید آنها را به اوکراین بدهد

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، و وزیر خارجهاش میگویند که امریکا تسلیحاتش را به ناتو میفروشد تا متحدان اروپایی بتوانند این سلاحها را در اختیار اوکراین قرار دهند تا حملات طیارههای بیسرنشین و راکتی روسیه را دفع کند.
آقای ترمپ روز جمعه در گفتوگو با شبکه خبری NBC گفت که هزینه کامل این تسلیحات را ناتو پرداخت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه امریکا مارکو روبیو نیز اعلام کرد که برخی از تسلیحات ساخت امریکا که مورد نیاز اوکراین است، به ناتو تحویل داده شدهاند.
به گفته او، ناتو میتواند این سلاحها را در اختیار اوکراین قرار دهد و کشورهای اروپایی میتوانند به جای آن تسلیحات تازه از امریکا خریداری کنند.
روبیو در جریان سفرش به کوالالامپور، پایتخت مالزیا، در یک نشست خبری گفت که ارسال تسلیحات از جرمنی به اوکراین در مقایسه با امریکا، سریعتر و آسانتر انجام میشود.
این در حالی است که اوکراین اعلام کرده برای مقابله با راکتهای بالستیک و کروز روسیه، به شدت به تسلیحات امریکایی از جمله سامانه دفاع هوایی پاتریوت نیاز دارد.
اسلامیک ریلیف: هزاران مهاجر اخراجشده از ایران در غرب افغانستان در وضعیت بحرانیاند

نهاد خیریه "اسلامیک ریلیف" میگوید که هزاران مهاجر افغان که از ایران اخراج شدهاند، در وضعیت بسیار بدی در غرب افغانستان گیر ماندهاند.
این نهاد خیریه روز گذشته در بیانیهای براساس تحقیق تازهاش اعلام کرد که بسیاری از خانوادههای اخراجشده به کمکهای فوری در زمینهی غذا و سرپناه نیاز دارند، اما شمار زیاد بازگشتکنندگان و کمبود امکانات محلی، رسیدگی به آنان را دشوار کرده است.
بر پایهی این تحقیق، تنها در یک ماه گذشته نزدیک به نیم میلیون مهاجر افغان بهگونهی اجباری از ایران اخراج شدهاند و روزانه حدود ۳۵ هزار نفر دیگر نیز اخراج میشوند.
پیش از این، دیگر نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد نیز از شدت یافتن روند اخراج مهاجر افغان از ایران انتقاد کرده بودند.