لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۳ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۲۰

افغانستان

در اثر انفجار ماین در ننگرهار ۵ فرد ملکی کشته شدند

در یک انفجار ماین در ولایت ننگرهار ۵ فرد ملکی به شمول یک کودک کشته شدند و حدود ۱۵ تن دیگر زخم برداشتند.

عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار به رادیو آزادی گفت که موتر این افراد ملکی پیش از ظهر امروز جمعه در ولسوالی هسکه مینه با ماین کنار سرک برخورد کرد.

وی افزود:
"درین انفجار ۵ تن به شمول یک کودک شهید شده‌اند و ۱۴ تن به شمول ۲ زن و ۲ کودک زخمی شده‌اند."

خوگیانی افزود که زخمیان این رویداد به شفاخانه محلی ولسوالی هسکه مینه و شفاخانه حوزوی جلال آباد منتقل شده‌اند.

مسئولیت این انفجار را تا حال کسی و یا گروهی به دوش نگرفته‌است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حکومت طالبان: مالیات بر چاپ کتاب‌ در افغانستان معاف است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

معاون نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، مهاجر فراهی، روز یک‌شنبه در صفحهٔ ایکس خود نوشت: «براساس فرمان رهبر امارت، کتاب‌هایی که در داخل افغانستان چاپ می‌شوند، از مالیات معاف هستند.»

فراهی همچنین افزوده است که مالیات کتاب‌های وارداتی از خارج، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

طالبان در حالی مالیات چاپ کتاب را در داخل افغانستان حذف کرده‌اند که بر چاپ و فروش بسیاری از کتاب‌ها و آثار نویسندگان محدودیت وضع کرده‌اند.

همچنین، طالبان صدها نسخه کتاب‌ را که به‌گفتهٔ آنان با ارزش‌های اسلامی و افغانی در تضاد بوده‌اند، از بازارها جمع‌آوری کرده‌اند.

طالبان: ایران بیش از ۲۰ هزار مهاجر افغان را روز شنبه به‌اجبار بازگرداند

 شماری از مهاجران افغان پس از برگشت از ایران در بندر اسلام قلعه
شماری از مهاجران افغان پس از برگشت از ایران در بندر اسلام قلعه

مقام‌های طالبان می‌گویند که روز شنبه ۲۱ سرطان، بیش از ۲۰ هزار مهاجر افغان بگونه "اجباری" از ایران به افغانستان بازگردانده شدند.

کمیسیون رسیدگی به مشکلات مهاجران تحت حاکمیت طالبان، شام شنبه اعلام کرد که ۱۱ هزار و ۳۵۰ نفر از طریق بندر اسلام قلعه و ۸ هزار و ۹۰۰ تن دیگر از طریق نیمروز به افغانستان برگشتند.

هرچند این کمیسیون از کمک‌های لازم در زمینه‌های مختلف به این مهاجران خبر داده اما نهاد‌های بین‌المللی وضعیت عودت کنندگان را بحرانی خوانده اند.

پس از جنگ دوازده روزه میان ایران و اسرائیل، مهاجران افغان در ایران تحت محدودیت‌های شدیدتری قرار گرفته اند و می‌گویند که با اخراج اجباری، برخورد تحقیرآمیز و بازداشت روبه رو شده اند.

حکومت طالبان و نهاد‎های حامی مهاجران از ایران خواسته اند که روند اخراج مهاجران افغان را داوطلبانه و تدریجی به‌پیش ببرد اما ایران گفته که تمامی مهاجران فاقد اسناد را از خاک خود بیرون خواهد کرد.

پاکستان: حضور گروه‌های مسلح پاکستانی در افغانستان مانع بزرگ بهبود روابط دو کشور است

شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجه‌ی پاکستان
شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجه‌ی پاکستان

پاکستان یک‌بار دیگر ادعا کرده که گروه‌های مسلح مخالف این کشور در افغانستان حضور دارند.

شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجه‌ی پاکستان روز گذشته در نشست خبری هفتگی‌اش در اسلام‌آباد گفت که با وجود آغاز گفتگوها میان افغانستان و پاکستان در ماه‌های اخیر با هدف بهبود روابط از طریق تماس‌های دیپلماتیک، فعالیت گروه‌های مسلح پاکستانی در خاک افغانستان همچنان مانع بزرگی در برابر گسترش روابط دوجانبه و پیشرفت همکاری‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود.

او افزود که پاکستان نگرانی‌اش را در مورد حضور لانه‌های تروریستی در افغانستان با مقام‌های حاکم طالبان در میان گذاشته و از آنان خواسته است تا اقدامات مشخصی علیه این گروه‌ها انجام دهند.

حکومت طالبان در مورد این اظهارات چیزی نگفته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به تاریخ ۷ جولای (۱۶ سرطان)، نمایندگان حکومت طالبان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار کردند. به گفته‌ی شفقت علی خان، در اجندای این مذاکرات موضوعاتی چون تجارت، بازگشت پناهجویان، تماس‌های منطقه‌ای و همکاری‌های امنیتی گنجانده شده بود.

اسلامیک ریلیف: هزاران مهاجر اخراج‌شده از ایران در غرب افغانستان در وضعیت بحرانی‌اند

مهاجرین افغان که از ایران اخراج شدند در مرز اسلام قلعه هرات
مهاجرین افغان که از ایران اخراج شدند در مرز اسلام قلعه هرات

نهاد خیریه "اسلامیک ریلیف" می‌گوید که هزاران مهاجر افغان که از ایران اخراج شده‌اند، در وضعیت بسیار بدی در غرب افغانستان گیر مانده‌اند.

این نهاد خیریه روز گذشته در بیانیه‌ای براساس تحقیق تازه‌اش اعلام کرد که بسیاری از خانواده‌های اخراج‌شده به کمک‌های فوری در زمینه‌ی غذا و سرپناه نیاز دارند، اما شمار زیاد بازگشت‌کنندگان و کمبود امکانات محلی، رسیدگی به آنان را دشوار کرده است.

بر پایه‌ی این تحقیق، تنها در یک ماه گذشته نزدیک به نیم میلیون مهاجر افغان به‌گونه‌ی اجباری از ایران اخراج شده‌اند و روزانه حدود ۳۵ هزار نفر دیگر نیز اخراج می‌شوند.

پیش از این، دیگر نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد نیز از شدت یافتن روند اخراج مهاجر افغان از ایران انتقاد کرده بودند.

ملل متحد: نزدیک به سه میلیون مهاجر افغان امسال به افغانستان برمی‌گردند

مهاجرین افغان- اخراج
مهاجرین افغان- اخراج

رئیس کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای افغانستان می‌گوید که امسال احتمال دارد حدود سه میلیون پناهجوی افغان به کشورشان بازگردند.

عرفات جمال روز جمعه، ۲۰ سرطان در یک نشست خبری از طریق ویدیو کنفرانس از کابل گفت: «آنچه ما شاهد آن هستیم، اخراج تحقیرآمیز، بی‌نظم و گسترده‌ی پناهجویان افغان از هر دو کشور، یعنی ایران و پاکستان است.»

آقای عرفات افزود که این بازگشت دسته‌جمعی پناهجویان، فشار بزرگی بر افغانستان وارد می‌کند؛ کشوری که از پیش نیز با بحران بشری روبه‌رو بوده است.

آقای عرفات یادآور شد که تاکنون ۱.۶ میلیون افغان از پاکستان و شمار زیادی دیگر از ایران به کشور بازگردانده شده‌اند. به گفتۀ او، براساس برآوردها ممکن است این رقم تا پایان سال به سه میلیون نفر برسد.

سازمان ملل پیش از این نیز گفته بود که بیشتر پناهجویان افغان به‌گونه‌ی اجباری از ایران اخراج می‌شوند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از جنوری تا جون امسال، ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران را ثبت کرده است

آرشیف
آرشیف

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که در شش ماه نخست سال ۲۰۲۵، حداقل ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان را ثبت کرده است.

این مرکز جمعه ۱۱ جولای با نشر اعلامیه‌ای در ویب سایت خود گفته است که این ارقام حدود ۵۶ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

براساس اعلامیه، یکی از موارد برجسته نقض حقوق خبرنگاران در شش ماه اخیر، بازداشت دست کم ۲۰ خبرنگار است که بیشتر آنان به اتهام تبلیغات علیه طالبان از طریق همکاری با رسانه‌های بیرونی بازداشت شده‌اند.

این بازداشت‌ها به شکل موقت از چند ساعت تا چند روز و چند ماه بوده است.

همزمان مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که از ماه جنوری تا جون امسال، حکومت طالبان تلاش کرده تا بر مبنای قانون امر به معروف و نهی از منکر، نشر تصاویر زنده جان را ممنوع کرده، اطلاع رسانی تصویری به ویژه تلویزیون ها را بیشتر از پیش محدود کند.

طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱ محدودیت‌های سختگیرانه را بر رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان وضع کردند که مورد انتقاد شدید نهاد‌های حامی رسانه‌ها قرار گرفته است.

امضای تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات- تورغندی میان افغانستان و قزاقستان

 خط آهن افغانستان، آرشیف
خط آهن افغانستان، آرشیف

تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات-تورغندی میان قزاقستان و افغانستان روزگذشته ۱۹ سرطان امضا شد.

وزارت داخله طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که این پروژه به هزینۀ ۵۰۰ میلیون دالر ساخته خواهد شد.

براساس این اعلامیه، این تفاهمنامه در دیدار ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان با مرات نورتلیف معاون صدراعظم و وزیر خارجه قزاقستان در کابل به امضا رسید.

دو طرف این تفاهمنامه را مهم خوانده اند.

همزمان خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داده که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان با آقای نورتلیف دیدار کرده و در مورد روابط دوجانبه، همکاری های اقتصادی و پروژه‌های ترانزیتی گفتگو کرده است.

جان باختن ۱۸ زائر افغان در مراسم امسال حج در عربستان سعودی

 همه ساله شماری از زائران حج به دلیل شدت گرمی جان می‌دهند یا هم بیمار می شوند.
همه ساله شماری از زائران حج به دلیل شدت گرمی جان می‌دهند یا هم بیمار می شوند.

وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان از جان باختن ۱۸ حاجی افغان در جریان مراسم حج امسال خبر داده است.

این وزارت با پایان روند برگشت زائران افغان از عربستان سعودی، پنجشنبه ۱۹ سرطان گفت که در جریان مراسم حج امسال ۱۸ حاجی افغان عمدتاً به دلیل کهولت سن، بیماری یا حوادث ترافیکی جان‌های شان را از دست دادند.

پیش از این، وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان گفته بود که امسال حدود ۳۰ هزار نفر از افغانستان برای شرکت در مراسم حج به عربستان سعودی رفته اند.

جاپان ۵ ملیون دالر برای تطبیق واکسین پولیو با افغانستان کمک کرد

جریان تطبیق واکسین بر یک کودک افغان - تصویر از آرشیف
جریان تطبیق واکسین بر یک کودک افغان - تصویر از آرشیف

حکومت جاپان پنج ملیون دالر را به صندوق بین المللی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF)  برای مبارزه با بیماری پولیو در افغانستان کمک کرده است.

در بیانیۀ که از سوی یونسف دیروز پنجشنبه، ۱۹ سرطان، نشر شد آمده است که این پول برای تطبیق واکسین بر حدود ۱۳ ملیون کودک، در ۳۲ ولایت افغانستان به مصرف خواهد رسید.

یونسف میگوید که افغانستان کشوریست که خدمات صحی برای کودکان در آن، در پایین ترین سطح قرار دارد.

به گفتۀ یونسف، پولیو یکی از عمده ترین مشکلات صحی کودکان در افغانستان است.

افغانستان هنوز یکی از کشور های معدود در جهان است که بیماری پولیو یا فلج کودکان در آن قربانی می‌گیرد.

کشته شدن یک سیاستمدار ارشد حزب عوامی نشنل در حمله مسلحانه در باجور پاکستان

مولانا خانزیب
مولانا خانزیب

پولیس و مسئولان صحی پاکستان می‌گویند افراد مسلح در منطقه‌ی باجور خیبر پختونخوا، مولانا خانزیب، عضو ارشد حزب عوامی نشنل و یکی از همراهانش را به ضرب مرمی کشتند و سه نفر دیگر را زخمی کردند.

محمد اسرار سخنگوی پولیس باجور به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی روز پنجشنبه، ۱۹سرطان گفته که این رویداد زمانی رخ داد که خانزیب در حال سفر با موتر شخصی‌اش بود.

تاکنون کسی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است.

حزب عوامی نشنل این حمله را به شدت محکوم کرده و سه روز ماتم اعلام کرده است.

مولانا خانزیب عضو کمیته مرکزی حزب عوامی نشنل و رئیس شاخه‌ی علمای دینی این حزب بود. او سال‌ها در باجور پاکستان برای مبارزه با ناامنی و نقض حقوق بشر، فعالیت‌های مردمی و سیاسی انجام می‌داد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG