- نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز چاپ امریکا در شمارۀ اخیرش یک مقاله را تحت عنوان "حکومت امریکا چگونه مردم عام را در مورد افغانستان فریب میدهد؟" نشر کردهاست.
در آغاز این مقاله گفته شدهاست که مقامهای امریکایی در جنگ هفده ساله افغانستان ارزیابیها از پیشرفت در این کشور را به طور منظم نشر میکنند، اما به باور روزنامه این ارزیابیها با واقعیتها سازگار نیست.
در مقالۀ روزنامه آمدهاست که بیش از ۲۲۰۰ امریکایی در جنگ افغانستان کشته شدند و ایالات متحده در مبارزه با طالبان و بخشهای دیگر به شمول بازسازی در افغانستان اضافه از ۸۴۰ میلیارد دالر به مصرف رساندهاست.
نیویارک تایمز به حوادث امنیتی اشاره کرده و مینویسد که از زمان جنگ امریکا بر افغانستان به این طرف، طالبان در سال ۲۰۱۷ بسیاری مناطق را تصرف کردند و شورشیان مسلح در جریان یک هفته در ماه گذشته دوصد پولیس و سرباز افغان را کشتند.
این رونامه به حمله گروهی طالبان مسلح در ماه گذشته بر شهر غزنی نیز اشاره کردهاست.
در مقالۀ نیویارک تایمز به نقل از اردوی امریکا گفته شدهاست که حکومت افغانستان بر ۵۶ درصد خاک این کشور کنترول و یا نفوذ دارد.
در این مقاله همچنان گفته شدهاست که حکومت افغانستان در بسیاری ولسوالیها صرف کنترول مراکز ولسوالیها و مرکزهای نظامی را در دست دارد و سایر مناطق در دست طالبان اند.
روزنامه به این اظهارات حکومت افغانستان اشاره کرده که گفتهاست، پارسال نزدیک به سیزده هزار و شش صد شورشی مسلح در این کشور کشته شدند.
به نوشته روزنامه، این ارقام، نصف از طالبان مسلح فعال را در افغانستان نشان میدهد.
امریکا قبلاً در یک گزارش رسمی گفته بود که ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار طالب مسلح در سال ۲۰۱۷ در افغانستان فعال بودند.
- میل آنلاین
نشریه بریتانیایی میل آنلاین یک مقاله را در مورد یادبود از هفته شهید در کابل نشر کردهاست.
در بخشی از مقاله گفته شدهاست که کاروانهای وسایط افراد مجهز با اسلحه دیروز در کابل در میان باشندههای پایتخت ترس و هراس ایجاد کرد.
در مقاله گفته شدهاست که این افراد دست به فیرهای هوایی زدند و این کار شان سبب شد که باشندههای کابل از خانههایشان بیرون نشوند.
آنها به هدف گرامیداشت از هفته شهید و هفتدهمین سالروز کشته شدن احمد شاه مسعود به جادههای کابل برآمده بودند.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، در نتیجۀ فیرهای هوایی چندین تن زخم برداشتند.
احمد شاه مسعود قهرمان ملی و فرمانده پیشین جهادی در سال ۱۳۸۰ هجری شمسی در یک بمبگذاری در ولسوالی خواجه بهاءالدین ولایت تخار کشته شد.
دو روز پس از این رویداد، حملات یازده سپتمبر در امریکا صورت گرفت.
امریکا به دنبال این حملهها، دست به اقدام نظامی در افغانستان زد.