دفتر بانوی اول کشور میگوید، پیشنهادات آنها در زمینه تقویت ظرفیت زنان افغان از سوی مسئولین پروژه پروموت زنان در حکومت پذیرفته نشدهاست.
مسئولین دفتر بانوی اول کشور میگویند، پروژه پروموت که از سوی ادارۀ انکشافی بین الملی ایالات متحدۀ امریکا تمویل میشود موفق نبوده و عامل بزرگ آن نبود نظارت درست از این پروژه است.
زهره یوسف مسئول روابط عامه و مشاور مطبوعاتی دفتر بانوی اول روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی، گزارش اخیر سیگار را تائید کرد و در باره مشکلات این پروژه چنین گفت:
"به یقین گزارش را که سیگار نشر کرده دقیق و بجا است، این پروگرام کامیاب نبود، عوامل آن اینست کسانیکه از طریق این پروگرام تربیه شده زمینه کار برایشان فراهم نشد، پروژه تنها به فارغین صنف دوازدهم منحصر شد و همچنان با تأسف پروژهای که به افغانستان میآید از آن نظارت نمی شود و تا حدی زیادی در دست زورمندان میافتد."
خانم یوسف میگوید دفتر آنها تنها حق مشوره دادن را دارد و مسئولین پروژه پروموت سفارشات آنها را نپذیرفته است.
حدود ۲۸۰ میلیون دالر از سوی ادارۀ انکشافی بین الملی ایالات متحدۀ امریکا برای این پروژه اختصاص یافته است و هدف آن این است که با ۷۵ هزار زن افغان در زمینه کاریابی کمک کند و برای آنان زمینه آموزش را فراهم سازد و در کنار توسعه فعالیتهای تجاری زنان، آنان را تشویق کند تا برنامههای تجاری شانرا آغاز کنند.
- در گزارش سیگار که در این اواخر نشر شده از یک نتیجه مشخص این پروژه تنها از ارتقای ۵۵ زن افغان یاد شده و این هم گفته شده که هنوز مشخص نیست که این اقدام از طریق این پروگرام شده است یا خیر؟
سیگار اظهار نگرانی کرده که در سه سال گذشته از آغاز این پروژه ۸۹ میلیون دالر مصرف شده ۱۸ درصد آن به تیکه داران، سه کمپنی امنیتی و مصارفات اداری در خارج از کشور اختصاص یافته است.
تلاش کردیم تا دراین باره نظر مسئولان پروژه پروموت را نیز داشته باشیم اما آنها در این باره پاسخ ارائه نکردند.
از سوی هم شماری از فعالان حقوق زن از ارزیابیها و موثریت این پروژه ابراز نگرانی دارند.
فرزانه کوچی یکی از فعالان زن در این باره گفت:
"با تاسف توقع که از این پروژه میرفت که در زندهگی زنان افغان تاثیر گذار خواهد بود، برآورده نشده است، پروگرامها بیشتر در شهرها متمرکز بود، به مناطق دور افتاده ولایات هیچ توجهی نشده است، و مسئله دیگر اینست که شفافیت، حسابدهی و نظارت دقیق از آن نشدهاست."
وی تاکید می کند اگر از این پروژه نظارت همه جانبه و دقیق نشود و در قسمت عملی شدن ان نیازمندیهای زنان افغان در نظر گرفته نشود مانند گذشته، این پروژه در آینده نیز موثریت و مفیدیت در پینخواهد داشت.
گزارش: نورالله شایان