لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۰۵

حیاتی: برای بازگشایی دروازۀ کمیسیون انتخابات هیچ اقدامی صورت نگرفته‌است

مسئولان دفتر ساحوی کمیسیون مستقل انتخابات در بلخ از بسته شدن دروازۀ این کمیسیون و به تأخیر افتادن روند برگزاری انتخابات ابراز نگرانی دارند.

فضل احمد حیاتی رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل انتخابات در بلخ می‌گوید که از سه‌شنبه هفته گذشته تا کنون فعالیت این کمیسیون از سوی طرفداران ائتلاف بزرگ بسته شده و آنان نمی‌توانند بنابر تهدیدات موجود فعالیت کنند.

آقای حیاتی گفت که جهت بازگشایی دروازۀ کمیسیون انتخابات در بلخ از سران حکومت محلی و مسئولان امنیتی در بلخ خواهان همکاری شده‌اند، اما آنان تا کنون در این راستا هیچ‌گونه اقدام عملی انجام نداده‌اند.

وی گفت:

"دروازۀ کمیسیون انتخابات هنوز هم در بلخ مسدود است، از یک هفته به این‌سو این وضعیت ادامه دارد و ما مسئله را با مقامات امنیتی و حکومتی شریک ساختیم تا کنون مشکل حل نشده‌است."

شیرجان درانی سخنگوی قوماندانی امنیه بلخ می‌گوید که پولیس در تلاش حل مسالمت‌آمیز مشکل به میان آمده‌است و آنان تلاش دارند تا با رفع آن، کمیسیون هرچه زودتر فعالیت‌اش را از سر گیرد.

آقای درانی افزود:

"ما در حال مذاکره هستیم و تلاش می‌کنیم که این مشکل از راه مسالمت‌آمیز حل شود و کمیسیون فعالیت‌اش را دوباره آغاز کند."

با این حال باشنده‌گان شهر مزار شریف نیز خواهان بازگشایی دروازه کمیسیون مستقل انتخابات بوده و می‌گویند که مسدود بودن این نهاد انتخاباتی باعث ایجاد مشکلات در روند برگزاری انتخابات ولسی جرگه خواهد شد.

آنان می‌گویند که شماری از افراد و جریان‌ها به‌خاطر کسب منافع شخصی پروسه‌های ملی را به چالش کشیده و در تلاش به تأخیر انداختن پروسه برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری هستند.

دو تن از ساکنان مزار شریف چنین نظر دارند:

"نام من سدیس است، چند تا چهره سیاسی نه چندان مطرح در تلاش به چالش کشیدن پروسه انتخابات اند و می‌خواهند از طریق زور و لچکی یک روند ملی را با مشکلات مواجه ساخته و منافع خود را تأمین کنند."

"تعداد از افراد سیاسی و جریان‌های دروغین سیاسی با استفاده از نام مردم که آن‌ها اصلاً از کتله بزرگی از مردم نماینده‌گی هم نمی‌کنند، اما پروسه انتخابات را می‌خواهند به تأخیر بیندازند و به همین دلیل اوباش‌ها را جمع کرده و دروازه‌های کمیسیون را بسته می‌کنند."

باشنده‌گان مزار شریف از حکومت مرکزی می‌خواهند که با حفظ استقلالیت کمیسیون انتخابات به هیچ زورمند و تفنگدار اجازۀ مداخله در این روند ملی را ندهد.

این در حالیست که هفته گذشته عطا محمد نور رئیس اجرائیۀ حزب جمعیت و از رهبران ائتلاف بزرگ ملی هشدار داد که در صورت عدم شفافیت در پروسه انتخابات وی مانع برگزاری انتخابات در کشور خواهد شد.

گزارش: مجیب‌الرحمن حبیب‌زی

راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG