- گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین در شمارۀ دیروز خود به مناسبت ۱۷مین سالروز تهاجم نظامی ایالات متحده امریکا بر افغانستان یک مطلب تحلیلی را به نشر رسانیدهاست.
در این گزارش به مناسبت هفتم اکتوبر سالروز تهاجم نظامی امریکا بر افغانستان، روزنامه گاردین با نشر رقم ادارۀ تحقیقاتی آبزور در مورد تلفات یک روز در جریان این جنگ ۱۷ ساله در افغانستان، مینویسد؛ ۳۰ جون سال ۲۰۱۸ میلادی، آخرین روز آتشبس بین نیروهای افغان و طالبان مسلح بود.
با ختم این آتشبس در نخستین لحظات ۳۱ جون، سه تن در یک مکتب سربریده شدند، در ادامه روز در ۱۶ ولایت افغانستان ۳۰ رویداد امنیتی دیگر اتفاق افتاد و ساعت ۱۱ شب همان روز یک حمله هوایی صورت گرفت که در همۀ این رویدادها، ۶۰ تن کشته و حدود ۱۰ تن دیگر مجروح شدند.
روزنامۀ بریتانیایی گاردین مینویسد، حملات خونین در جریان تحصیل، استراحت و کار تصویر روزانه در افغانستان است، اما در آن روز یعنی ۳۱ جون، در شهرهای بزرگ کدام حملهی بزرگ هم صورت نگرفته بود.
- آنلاین ایگزماینر
نشریه هفتهگی آنلاین ایگزماینر واشنگتن در یک مطلب تحلیلی مینویسد، در سال ۲۰۰۱ میلادی در نخستین روزهای تهاجم امریکا بر افغانستان همه چیز برای موفقیت جنگهای معاصر و با شیوههای دونالد رامسفلد وزیر دفاع وقت امریکا درست به نظر میرسید.
به نوشته نشریه در آن زمان شیوههای سنتی موفقیت در جنگ به نام دکتورین پاول یاد میشد.
این دکتورین یا مشی نظامی بر اساس نظریه کالین پاول لوی درستیز سابق امریکا استوار بود و بر اساس آن تجویز میشد که در جنگ باید از همه قدرت استفاده شود، تا موفقیت یقینی ساخته شود، اما دونالد رامسفلد وزیر دفاع وقت امریکا، نظر متفاوت داشت.
به نوشته نشریه آقای رامسفلد بالای قوماندانان فشار آورد تا از قوای خاص و حدود یک هزار قراردادی "سی. آی. ای" استفاده کنند، علاوه بر آن با ملیشههای منطقوی که با طالبان دشمن بودند، اتحاد کرد تا به کمک حملات هوایی، رژیم طالبان از بین برده شود.
نشریه هفتهگی آنلاین ایگزماینر در ادامۀ این مطلب مینویسد، دونالد رامسفلد را که خوشحالی پیروزی در آن زمان هیجانی ساخته بود، به سؤال روزنامۀ نیویارک تایمز که آیا افغانستان به ویتنام دوم تبدیل نخواهد شد، با تمسخر جواب داد.
اما نشریه هفتهگی آنلاین ایگزماینر میافزاید، در حالیکه اینک یکشنبه هفتم اکتوبر، جنگ در افغانستان وارد ۱۸مین سال آن شد، تا هنوز هم این جنگ بدون نتیجه باقی ماندهاست.